Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Laf

27.3.2020 22:12
Laf

XXX.XXX.236.150

Ahoj jaký máte názot na to když holka 11 jezdí na fjordovi a umí klus a krok sama a chce se na něm Šams učit cval a je to její vlastni kun i nasedlat a nauzdit a vodit kone a cistit

28.3.2020 07:16
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Také mi bylo 11, když jsem se učila cválat. Sama, protože cválat se místo tebe nikdo nenaučí 😉 Doufám, že máš i vlastní helmu. První cval vždy do mírného kopečka, ať na tebe někdo čeká v cíli s pamlskem nebo běží vedle. Ideál je jezdit s někým, kdo má spolehlivého koně a umí jezdit. Cválá se směrem od stáje, ne cestou domů. Nabitý mobil s sebou.

28.3.2020 12:35
koně

XXX.XXX.174.63

Laf napsal(a):
Ahoj jaký máte názot na to když holka 11 jezdí na fjordovi a umí klus a krok sama a chce se na něm Šams učit cval a je to její vlastni kun i nasedlat a nauzdit a vodit kone a cistit

Nerozumím zadání
Jsi 11ti letá holka,co má vlastního fjiorda.A umíš ho vodit ,čistit a sedlat?
Sama ses naučila se udržet v krou i klusu? A hodláš zkusit i nacválat?
Pochopila jsem dobře?
Kůň je asi hodný,že s tebou chodí a celkově spolupracuje.Tak doufej,že se ti ho podaří do cvalu zaskočit,bude se jemu chtít .Pravděpodobně se udržíš ,když ti to jde v klusu.Normální cval bez nějakých veselých hrbů apod. je pohodlnější

28.3.2020 15:18
Makina14

XXX.XXX.208.164

Laf napsal(a):

Je potřeba, aby jste si navzájem důvěřovali. To je koneckonců důležité pro všechnu spolupráci s koněm. Jak již psala Rif Du Manon, cválejte do mírného kopečka. Pokud je koník trochu temperamentní nebo bujarý, nejprve s ním krokuj, kluš, tohle střídej, dokud z něho neopadne ta počáteční vlna energie. Bude to tak bezpečnější... Aspoň pro začátek.
Nebylo by od věci, kdyby s tebou někdo šel - ideálně trenér, aby ti případně ukázal nebo poradil, co děláš špatně:-) Hodně štěstí...

Přidejte reakci

Přidat smajlík