Zdravím všechny,
vzhledem k tomu, že mám víc času než obvykle, jsem se rozhodla, že si vytvořím nějaký přehled toho, jaká krmiva jsou na českém trhu dostupná. Je teď totiž čas řešit hypotetické krmné dávky a udělat si přehled, jaká jsou u jednotlivých značek složení a obecně jaká je nabídka. :)
Dělím na česká a zahraniční, řazeno dle abecedy. Seznam jistě není úplný, strejda Google pomohl, ale ne vždy vyhledá úplně všechno - pokud víte o nějaké další značce, sem s ní, prosím!
Česká:
ADW
Bocus
Cerea
Energys
Fitmin
Hippi
Kelečsko
LaSard
Nova Equi
NutriHorse
Nutrin
Sehnoutek
Troubecká hospodářská
Zahraniční:
Agrobs
Brandon
Cavalor
Coolstance
Eggersmann
Epona
Gain
Hartog
Havens
Horsefeed the best
Höveler
Lannoo
Marstall
Molichaff
Mühldorfer
Pavo
Pegasus
Red Mills
Spillers
St. Hippolyt
Subli
Uživatel s deaktivovaným účtem

Napadl mě glord, ale nevím, jestli nespadá pod někoho z výše uvedených 🤔
Coudas

XXX.XXX.87.254
VVS - Premin
Rif Du Madon
napsal(a):
Snad nikde je v koňoobchodech neprodávají a nemají ani e-shop. V obyč papírovém pytli, s bílým štítkem se složením. Koně jsou po tom jak rakety😉
Našla jsem na netu ceník nějaké kamenné prodejny, za cenu 10,2 Kč za kg asi nemají konkurenci, pokud je člověk sežene a složení je plus mínus stejné jako u jiných granulí - pomalu levnější než oves.
Slon Indický
napsal(a):
Našla jsem na netu ceník nějaké kamenné prodejny, za cenu 10,2 Kč za kg asi nemají konkurenci, pokud je člověk sežene a složení je plus mínus stejné jako u jiných granulí - pomalu levnější než oves.
My je používáme jako pamlsky i jako ochucovadlo řízků a všeho, co koně nechtěli žrát. Granule jsou voňavé, proti jiným chutnají víc minerálně a slaně. Kamenná prodejna v Milíně se jmenuje Pron a mají tam i směsi pro slepice, králiky, cosi pro psy a kočky, supr krémy na ruce, nářadí, pracovní oblečení a věci typu mýdlo s jelenem. Cenu granulí asi ovlivňuje to, že ty obří sýpky se surovinami mají 10m od prodejny, obal papír, reklama nula.
jesie
napsal(a):
Prosím,mě by zajímalo složení,pokud by šlo alespoň do SZ ,děkuji
DOK - granule - doplňková směs pro koně.
Krmivo se zkrmuje jako přídavek ke krmné dávce koní. Zvířatům musí být umožněn přístup k pitné vodě.
SLOŽENÍ:
Oves setý, pšeničné otruby, ječmen, vojtěšková moučka, sojový extrahovaný šrot loupaný, cukrovkové řízky sušené, řepkový extrahovaný šrot, kukuřice, uhličitan vápenatý, monokalcium fosfát, chlorid sodný a sušené lusky ze svatojánského chleba drcené.
ANALYTICKÉ SLOŽKY:
Hrubý protein 14 %, hrubá vláknina 10,2 %, hrubé oleje a tuky 2,7 %, hrubý popel 7 %, sodík 0,2 %, vápník 1,12 %, fosfor 0,63 %.
NUTRIČNÍ DOPLŇKOVÉ LÁTKY(na 1 kg):
Vitamín A 14 000 m.j.
Vitamín D3 2 000 m.j.
Železo 60 mg
Jód 1 mg
Měď 10 mg
Mangan 60 mg
Zinek 65 mg
Selen 0,2 mg
L-lysin 390 mg
DL- methionin 590 mg
Balení: 20 kg
Rif Du Madon
napsal(a):
DOK - granule - doplňková směs pro koně.
Krmivo se zkrmuje jako přídavek ke krmné dávce koní. Zvířatům musí být umožněn přístup k pitné vodě.
SLOŽENÍ:
Oves setý, pšeničné otruby, ječmen, vojtěšková moučka, sojový extrahovaný šrot loupaný, cukrovkové řízky sušené, řepkový extrahovaný šrot, kukuřice, uhličitan vápenatý, monokalcium fosfát, chlorid sodný a sušené lusky ze svatojánského chleba drcené.
ANALYTICKÉ SLOŽKY:
Hrubý protein 14 %, hrubá vláknina 10,2 %, hrubé oleje a tuky 2,7 %, hrubý popel 7 %, sodík 0,2 %, vápník 1,12 %, fosfor 0,63 %.
NUTRIČNÍ DOPLŇKOVÉ LÁTKY(na 1 kg):
Vitamín A 14 000 m.j.
Vitamín D3 2 000 m.j.
Železo 60 mg
Jód 1 mg
Měď 10 mg
Mangan 60 mg
Zinek 65 mg
Selen 0,2 mg
L-lysin 390 mg
DL- methionin 590 mg
Balení: 20 kg
Za ty prachy klobouk dolů, bez celé pšenice. Některé renomované značky mají granule horší, a za čtyř a více násobek ceny.
Horsana
napsal(a):
U nás sú dostupné aj: Dodson & Horrell a osobnú skúsenosť mám so značkou Top Team (výborné senné pelety pre bezzubákov )
Můžu se zeptat, kde jsou dostupné Dodson & Horell? Vím, že na vetisu je mají, ale jen některé druhy. Mám od nich ráda řezanky s mátovou příchutí, koně je milují. V ČR bohužel už není distribuce, a zrovna na vetisu ty řezanky nejsou.
Top Team neznám, děkuji za doplnění!
xylofon

XXX.XXX.23.9
granule Western a Skree - Tetčický mlýn - jižní Morava, Tetčice
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemáte někdo dobrý zdroj senných pelet? Nejlépe JČ, cena a zasílání rozhoduje....
verisek000

XXX.XXX.230.66
Zdravím.
Vím o www.happyhorses.cz
Plodiny si sami pěstují a krmivo i sami vyrábí. Tuším, že většinu plodin mají v BIO kvalitě.