Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.87
Ahoj,
Začala jsem skákat před 5měsíci začala jsem na křížkách a kolmáčkách tak 50 a 60cm. Potom jsme žačli skákat tak 70,80 ale když mi tam trenérky postaví 1m nebo 90cm tak při doskoku pokaždé ležím koni na krku vždy při doskoku strašně přepadnu.
Nevíte co by se s tím dalo dělat aby jsem to nedělala?
Vrátit se k menším skokum a na nich trénovat sed. Hodně ti pomůže chodit kavalety nebo malé skoky s roztazenyma rukama. Potom skoky pomalu zvyšovat. A určitě jezdit na vhodné koni. A sice aby byl hodný a ty ses mohla v klidu soustředit na svůj sed a ne na to jak ho dostat ke skoku. A aby měl příjemný skok. Tedy aby neskakal příliš vysoko nebo nedrobil před skokem.
A dej tomu čas. Bude to trvat :)
Je potřeba tělo před doskokem vrátit zpět dozadu. Jinak padáš na čumák.
A posílit nohy, aby si to na nich udržela.
https://www.youtube.com/watch?v=ZpxJeeQBy58 mrkni sem, cca 56vteřina, jak jde tělo zase zpět.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj,
Začala jsem skákat před 5měsíci začala jsem na křížkách a kolmáčkách tak 50 a 60cm. Potom jsme žačli skákat tak 70,80 ale když mi tam trenérky postaví 1m nebo 90cm tak při doskoku pokaždé ležím koni na krku vždy při doskoku strašně přepadnu.
Mně hodně pomohla rada - rozkrok se nesmí dostat před přední rozsochu. Hodně lidí se posouvá moc dopředu místo nahoru.
Tady máte návod ,jak se určitě naučíte skákat
https://www.facebook.com/EasyUpAcademy/videos/519124858794291/UzpfSTEwMDAwMjQzNjE1ODg4NzoyODQxMTQxODQ1OTc2OTkz/

koně
napsal(a):
Tady máte návod ,jak se určitě naučíte skákat
https://www.facebook.com/EasyUpAcademy/videos/519124858794291/UzpfSTEwMDAwMjQzNjE1ODg4NzoyODQxMTQxODQ1OTc2OTkz/
Jo, to už je "vyšší dívčí" - pánové vojáci prominou. Proto jsme se kdysi neztratili ani na olympiádě.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj,
Trénovat sed obecně, skokové řady bez třmenů. Možná se zbytečně zvedáte nad sedlo dostáváte se zbytečně před pohyb a to vás pak při dostkoku rozhodí. Tak že za mě asi opravdu ideál začít skokovými řadičkami bez třemů, i v nich se dají skoky postupně zvedat skůčky na kýženou výšku a opravdu to výborně řeší přehnané zvedání zadku nad tělo a tím i větší posun těla něž je třeba. Navíc to hezky naučí mít nohy přiložené, přitom bez křečovitého držení, které naopak způsobuje opět ztuhlost. Střídala bych s ježděním v lehkém sedu, kdy trenér bude dbát na opravdu správný sed, včetně třmenu na správném místě tedy nejširší části chodidla, ne na prstech jak má 90 % jezdců, i taková drobnost dělá zázraky.
napsal(a):
Jo, to už je "vyšší dívčí" - pánové vojáci prominou. Proto jsme se kdysi neztratili ani na olympiádě.
Měli hodně dobře najetý systém
Dneska by tohle nikdo už nepředvedl,protože už by no to neměl koně .A možná ani jezdce
Nicméně ,učit se skákat na holém koni s rozpaženýma rukama ,to vás k rovnováze donutí určitě