Zdravím, nevíte tu někdo o nějakém pastevním ustájení pro ponyho v okolí Uničova/Litovle a okolí? Vůbec to nespěchá, takže klidně pište i ty, kde teď není místo. Plánuji do budoucna koupi shetlandského ponyho, tak pomalu koukám po vhodném ustájení a abych ho měla co možná nejblíž. Všem děkuji za návrhy.
Šargoun stojí za návštěvu - mají CSP. Ale na šetyna je tam moc hmyzu z lesa. A také mají pěkné ohrady na pasení - což zas není pro šetyna, snad s pastevním náhubkem...
CSP chov Olešnice (Bouzov), přeci jen už jsou na kopci.
Hledala bych spíš od Uničova nahoru. Přeci jen niva Moravy je na šetyny moc výživná.
Pipilota
napsal(a):
Šargoun stojí za návštěvu - mají CSP. Ale na šetyna je tam moc hmyzu z lesa. A také mají pěkné ohrady na pasení - což zas není pro šetyna, snad s pastevním náhubkem...
CSP chov Olešnice (Bouzov), přeci jen už jsou na kopci.
Hledala bych spíš od Uničova nahoru. Přeci jen niva Moravy je na šetyny moc výživná.
Ano, toho jsem si vědoma. Dívala jsem se na internetu a všemožná ustájení v klubech, hřebčínech apod., ale je lepší mít doporučení od někoho, kdo to na daném místě zná a hlavně ví, jestli je to to pravé pro shetlanda, kvůli jejich žravosti...nechci z něho mít zbytečně kouli.
My máme hladomornu pro tažáky + 2 větší poníky. Pastva jen omezeně.
Pastevko jako 24/7 je reálnější v Jeseníku (tam je někteří hospodáři mají jako doplněk k pasoucím se kravám).
Jinak v klubech trpívají obezitou i proto, že jsou prostě ňuňu a je potřeba jim nějaký pamlsek podstrčit... :-(
Ještě jsem si vzpomněla na Ludéřovice. Je tam paní co sbírá odložená zvířata a má tam i poníky. Cca půl roku zpět je inzerovala do pronájmu. (má to tam sice takové všelijaké a dle ročního období - jen peněz pořád málo) Ale od doby co jí obec pronajala louku jsou koně venku pořád. Není to tak daleko, aby to nestálo za návštěvu. A možná než kupovat vlastního poncla a různě putovat po stájích, bude pronájem vhodnější + pomoc v nesnázích.
DohnalováK

XXX.XXX.129.114
Od jara budeme mít volná místa na ustájení Oskava-Václavov, naše koně máme teda v režimu 12/12, ale z jara chceme udělat i další ohradu s přístřeškem