Klíšťata - repelentní obojek či jiná pomoc

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.4.2020 20:04

Zdravím ve spolek. Nemá někdo zkušenosti s obojky proti hmyzu a klíšťatům. Nikdy jsem nemusela tento problém řešit tak nemám zkušenost. Zajímá mě výdrž a účinost. Mám koně přímo obsypaný a chci jím pomoci. Repelentem nechci zatěžovat ustajovatelku a tak přemýšlím o této variantě. Děkuji předem za zkušenost

12.4.2020 21:20
canka

XXX.XXX.35.234

Kamarádka vedle z vesnice koupila od veta kapku proti klíšťatům na svýho hřebčouna..bylo to drahý jako prase a účinnost pouhopouhých 14 dní...za mě prostě není nad repelent..ale chápu,že ustajovatel z toho není nadšený...
Je teď z kobylek taky tahám denně třeba 5-6 klíšťat Je to hnus...

12.4.2020 21:49

canka napsal(a):
Kamarádka vedle z vesnice koupila od veta kapku proti klíšťatům na svýho hřebčouna..bylo to drahý jako prase a účinnost pouhopouhých 14 dní...za mě prostě není nad repelent..ale chápu,že ustajovatel z toho není nadšený...
Je teď z kobylek taky tahám denně třeba 5-6 klíšťat Je to hnus...

já i 30

13.4.2020 04:21

Jedna paní, co u nás měla chvíli ustajene kone repelentni obojky měla a celkem si je pochvalovala. Osobně tomu moc nevěřím, nezkoušela jsem, ale taky jsem z kone letos klíště ještě netahala. Takže možná to není obojky ale proste jen oblast, kde je jich méně.

13.4.2020 07:51
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jedna paní, co u nás měla chvíli ustajene kone repelentni obojky měla a celkem si je pochvalovala. Osobně tomu moc nevěřím, nezkoušela jsem, ale taky jsem z kone letos klíště ještě netahala. Takže možná to není obojky ale proste jen oblast, kde je jich méně.

Já mám zkušenost, že výskyt klíšťat je hodně vázaný na zvěř (křečci, ježci). Vyloženě máme na koních klíšťata podle toho kde paseme. Já je prostě při čištění vytahám - peanem to jde rychle a snadno. Ona je to taková vlna co zase přejde. Ale je to protivné (a hrozí nějaké choroby). No život je takový a chemie je v mém životním okolí už tak nadmíru.

13.4.2020 10:02
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Zkuste TOP-SPOT-ON PRO Koně ( 25ml )

Přidejte reakci

Přidat smajlík