Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KAJA26

17.4.2020 14:09
KAJA26

XXX.XXX.131.57

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, mám v plánu si koupit koně věk okolo osmi let, plemeno teplokrevník nebo plnokrevník. Moc se mi líbí složení granulí cerea a jsou i cenově dostupné. Chtěla bych se vás zeptat, které by byli vhodnější jestli parkur nebo hobby. Kůň by byl ve střední zátěži a popřípadě jaké müsli a nebo jiné doplňky. Vím že je to těžké určit když přesně nevíte o jakého koně se jedná, ale byla bych moc ráda kdyby někdo odpověděl, zdřejmě někdo kdo s nima má nějaké zkušenosti.
Předem děkuji za odpověď.

17.4.2020 14:50
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Jdete na to obráceně. Krmivo vybírejte podle koně, kterého máte. K čemu vám budou doma granule, když nakonec koupíte třeba plnokrevnika s vředy, pro kterého vhodné nebudou? Nejprve kupte koně, pokračujte v krmivu, na které je zvyklý, a pak až řešte změnu. Přechod na nové krmení musí být POZVOLNÝ, ne že přivezete koně a hodíte mu do žlabu rovnou nové krmení, to taky nemusí dobře dopadnout.

KAJA26

17.4.2020 15:03
KAJA26

XXX.XXX.131.57

Ano to určitě jen jsem se chtěla zeptat jen tak orientačně

17.4.2020 15:08
evcusik

XXX.XXX.150.9

KAJA26 napsal(a):
Ano to určitě jen jsem se chtěla zeptat jen tak orientačně

Orientačně si buď dejte peníze stranou na konzultaci s vyzivarem (který posoudí koně- výživový stav a vhodne krmení)

A nebo si začnete číst něco o krmení, čím se koně krmí, v jakém množství, co minerály a vitamíny. Jaké krmení může být rizikové, jaké obilniny jsou vlastně pro koně vhodné a které méně (které se však v loňském krmení vyskytuje), jaké krmení je bohatě na tuky, jaké na bílkoviny, jaké na cukry....

Prostě číst složení a podle složení si udělat představu jestli to zrovna pro mého koně je vhodné.

Druhak, základem pro koně je kvalitní píce (seno). Pokud není dobré seno, kyblickovym krmením to nezachrání té, i kdyby bylo něj pod sluncem.

19.4.2020 12:36
lucie_haladova

XXX.XXX.212.4

Tak já z vlastních zkušeností jelikož jsem si teď taky koupila novou kobylu, tak je nutno pokračovat v jídelníčku co dostávala. Myslím že není dobré dát koni fungl novej jídelníček na který není zvyklí. Pracujte s koněm a pak až přidávejte podle toho jak vidíte že kůň pracuje a tak. ale je to můj názor a takhle to dělám teď já, kobyla byla zvyklá na vojtěžku tak jsem 3 týdny pokračovala vždy ráno večer a kobyla pravidelně pracuje. Teď začne dostávat večer vojtežku a ráno fitmin hobby granule a do toho vždy nějakou mrkev. Pokud koník potřebuje nabrat tak doporučuji tento jídelníček :)
L&S

Přidejte reakci

Přidat smajlík