Kdo může učit jezdit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2020 11:55
bary123

XXX.XXX.237.130

Zdravím. Mám dotaz, na který nemohu nikde najít konkrétní odpověď. Mám vystudovaný obor chov koní s maturitou. Zajímalo by mě, zda bych teoreticky na základě toho mohla učit někoho rekreačně jezdit na svých koních - něco jako takový kroužek. Vůbec nepomýšlím nad nějakými závody nebo tak. Prostě jen učit, aby to nebylo napadnutelné. Absolvovala jsem na škole 4 roky praxe ježdění, takže z mého pohledu to má větší hodnotu, než "kurz trenéra turistických jízdáren" na čtvrt roku. Někde píšou, že by to možné bylo, ale nevím. Tuší někdo? Děkuji za odpově

26.4.2020 16:20
Sophii

XXX.XXX.211.203

A proč se nezeptáte přímo na vaší škole? Ti vám dají nejjasnější odpověď.

26.4.2020 17:28
kallisto

XXX.XXX.134.43

Spíš se zeptejte na živnostenském, jakou živnost s tímto můžete mít. Je totiž rozdíl v živnosti výcviku jezdců a ve výcviku koní. Obě kdysi vyžadovaly jiné vzdělání.

26.4.2020 21:59
Dep

XXX.XXX.233.138

bary123 napsal(a):
Zdravím. Mám dotaz, na který nemohu nikde najít konkrétní odpověď. Mám vystudovaný obor chov koní s maturitou. Zajímalo by mě, zda bych teoreticky na základě toho mohla učit někoho rekreačně jezdit na svých koních - něco jako takový kroužek. Vůbec nepomýšlím nad nějakými závody nebo tak. Prostě jen učit, aby to nebylo napadnutelné. Absolvovala jsem na škole 4 roky praxe ježdění, takže z mého pohledu to má větší hodnotu, než "kurz trenéra turistických jízdáren" na čtvrt roku. Někde píšou, že by to možné bylo, ale nevím. Tuší někdo? Děkuji za odpově

Živnost Vám na to nedají. Už jsem to na zivnosťáku zkoušela. Můj obor je chov koní a neprošlo to. Musíte mít papír buď cvicitelak a nebo trenéra. A nebo být telocvikar a nebo někdo, kdo má výše uvedené a bude vám dělat garanta.

27.4.2020 03:25
helas

XXX.XXX.116.228

Před pár lety došlo k tomu, že Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy začalo uznávat oprávnění cvičitele (dnes instruktora) ČJF. Dříve museli cvičitelé absolvovat akreditaci MŠMT samostatně.
Aktuálně zde - roluj na str. 46:
http://www.cjf.cz/files/stranky/vzdelavani/dokumenty-vzdelani/2019/Vzdelavani_2019_V20200319.pdf

Ovšem - kdo měl cvičitelák z dávných dob (cca leta devadesátá), tak to na živnostenském úřadu taky prošlo. Jen to mezidobí bylo zlé a zmatečné, jak se píše výš.

27.4.2020 04:50
AndyPandy

XXX.XXX.49.42

Dep napsal(a):
Živnost Vám na to nedají. Už jsem to na zivnosťáku zkoušela. Můj obor je chov koní a neprošlo to. Musíte mít papír buď cvicitelak a nebo trenéra. A nebo být telocvikar a nebo někdo, kdo má výše uvedené a bude vám dělat garanta.

A jak to, prosím, funguje s tím garantem? Můžete potom oficiálně vést tréninky a mít to jako živnost, když máte garanta, který má cvičitelák?

28.4.2020 17:15
Dep

XXX.XXX.245.200

AndyPandy napsal(a):
A jak to, prosím, funguje s tím garantem? Můžete potom oficiálně vést tréninky a mít to jako živnost, když máte garanta, který má cvičitelák?

Myslím si, že ano. Akorát za vás a Vaše chyby zodpovídá. Já jsem se více po tom nepídila. Garanta mi neměl kdo dělat, tak jsem se na to vyprdla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík