Quarter - IMM

Quarter Horse
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

28.4.2020 00:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Dobrý den,
v inzerci mě zaujala mohutná klisna quartera. Píše se tam, že je pozitivní na IMM.
Moc se mi nedaří vygůglit co to vlastně přesně je, protože nevím jakých slov ty zkratky jsou. Vím jen, že se jedná o genetické onemocnění na které se toto plemeno testuje.
Mohl by to, prosím, tady někdo vysvětlit?
Šel by někdo, kdo to zná do koupě takového koně? Kobyla je nabízena za sto tisíc, tak si říkám, že to zas nic tak fatálního být nemůže. Jak je to?

28.4.2020 08:47
Izamartina

XXX.XXX.96.98

Bude to ztráta osvaleni. Asi je nejlepší zavolat veterinari nebo na kliniku napr do Brna kde se na svalove myopatie specializuji. Moje kobyla má jiný typ sval.myopatie. Taky vrozenou. Je to na prd...

28.4.2020 08:50
Izamartina

XXX.XXX.96.98

Ztráta svaloviny může být vyvolana např po očkování infekci nemoci apod.mutaci nejakych genů.

28.4.2020 10:40
majkulka

XXX.XXX.152.184

QH se na žádné IMM netestuje. 6panel u QH je:
• HYPP
• HERDA
• GBED
• MH
• PSSM1
• OLWS

28.4.2020 11:43
Arbora

XXX.XXX.192.218

Asi by som nedala stotisíc za koňa, ktorý môže zhodiť hmotu aj pri takej blbosti, ako je očkovanie.

When the horse’s immune system is triggered (infection, illness, vaccination, or something unknown), the immune system may detect the mutated version of the MYH1 protein and attack it. This causes the rapid muscle loss characteristic of an IMM episode. Affected horses generally rebuild their muscle over several months, and this can be sped up by immediate treatment with corticosteroids.

28.4.2020 14:56
ivkab

XXX.XXX.205.187

MYH1 Myopathies: Immune-mediated myositis (IMM) and non-exertional rhabdomyolysis (non-ER)

https://www.centerforanimalgenetics.com/myh1-myopathies-immune-mediated-myositis-imm-and-non-exertional-rhabdomyolysis-non-er/

Osobně bych do takového koně nešla a jestli je to ta kobyla co myslím, tak na videu co bylo k dispozici, navíc kulhá(bylo to točeno v kruhovce??)Nemohu to teď už najít, ale měla evidentně problém i se cvalem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík