Chtěla bych začít soutěžit

Anglický plnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2020 11:27
SandraNoemi

XXX.XXX.89.163

Už nějaký rok mě to táhne ke koním, ale bojím se že už je pozdě. Chtěla bych začít soutěžit v anglickém stylu jenže mi bude už 17 a nevím jestli je už pozdě. Vím že by to trvalo dlouho než bych se naučila jak a co, vím že to nepůjde hned. Ale je to takový můj velký sen😅. Tak se chci zeptat jestli to má cenu začít chodit na jízdárnu nebo ne. Děkuji za odpovědi.
PS. Plemeno je tam jen aby to povolilo

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.4.2020 12:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

SandraNoemi napsal(a):
Už nějaký rok mě to táhne ke koním, ale bojím se že už je pozdě. Chtěla bych začít soutěžit v anglickém stylu jenže mi bude už 17 a nevím jestli je už pozdě. Vím že by to trvalo dlouho než bych se naučila jak a co, vím že to nepůjde hned. Ale je to takový můj velký sen😅. Tak se chci zeptat jestli to má cenu začít chodit na jízdárnu nebo ne. Děkuji za odpovědi.
PS. Plemeno je tam jen aby to povolilo

Už 17? Děvče zlaté! Mí známí začali jezdit po čtyřicítce a dotáhli to na velice slušnou rekereační úroveň. A myslím, že to bylo na minulé letní olympiádě, kde za Japonsko soutěžil sedmdesátiletý (!) drezúrní jezdec.Takže ne, není pozdě.

29.4.2020 17:17
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Pokud je hlavním důvodem a cílem soutěžení, tak bych volila jiný sport. Myslím si, že v jezdectví by mělo jít v první řadě o koně jako o bytost, neměl by být jen sportovním náčiním.

29.4.2020 18:58
SandraNoemi

XXX.XXX.89.179

Dotaz napsal(a):
Pokud je hlavním důvodem a cílem soutěžení, tak bych volila jiný sport. Myslím si, že v jezdectví by mělo jít v první řadě o koně jako o bytost, neměl by být jen sportovním náčiním.

Tak to určitě takhle není a jestli to tak vyznělo tak se omlouvám.

29.4.2020 22:58
KmelouneK

XXX.XXX.236.138

Na jízdárnu spíš ne. Pokud máte opravdu závodní ambice, tak většina jezdeckých škol a turistických jizdaren vám je k ničemu. Sezente si trenéra, který nabízí individuální lekce na půjčeném koni. Tam intenzivním výcvikem a trochou snahy bude posun daleko rychlejší. Ideální by taky bylo chodit jezdit 2x týdně. Určitě ne třeba 1x za 14 dní, to ze začátku nemá smysl. Samozřejmě je to dost nákladné, hlavně co se soutěží na půjčeném koni týče. Platíte startovné, trenéra, dopravce, půjčení koně, musíte mít závodní oblečení a odpovídající obuv. A kvalitní trénink je u nás tak 500 až 700 Kč na hodinu. Takže si nejdřív promyslete, zda do toho opravdu chcete sypat tolik peněz.

Přidejte reakci

Přidat smajlík