Kůň má průjem

Hucul
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Te

30.4.2020 19:54
Te

XXX.XXX.26.7

Ahojte, chtěla bych se zeptat. Dnes jsem zjistila že kobyla má průjem, a nevím z čeho to je. Jezdeni je bezudidlově a jenom Westernem. Krmena je rezankou a mysli na nasvalení, dokonce i při ježdění se vykadila, a měla průjem. Začalo to až dnes a nevím jestli mám zavolat veterináře. 12.5 u nás bude rok a je jí 14 let.
Přejí hezký večer

30.4.2020 20:10
Kvočna350

XXX.XXX.144.38

Zavolejte veterináře

Mohla se sice jen přežrat mokré trávy
( Mě se to už stalo)

Nebo se přežrat jen trávy

Ale neměla by jste to riskovat

Taky jsem na to už jednou doplatila
( Na to že jsem to podcenila)

Já bych radila zavolat veterináře
Zbytečně neriskujte

Te

1.5.2020 08:42
Te

XXX.XXX.26.7

Kvočna350 napsal(a):
Zavolejte veterináře

Mohla se sice jen přežrat mokré trávy
( Mě se to už stalo)

Nebo se přežrat jen trávy

Ale neměla by jste to riskovat

Taky jsem na to už jednou doplatila
( Na to že jsem to podcenila)

Já bych radila zavolat veterináře
Zbytečně neriskujte

Děkuji moc

1.5.2020 10:08
Arbora

XXX.XXX.212.68

Pokiaľ je na zelenom, tak to najpravdepodobnejšie bude z trávy. Skúste kopytá, či nehrejú, ak nie, tak by mala pomôcť diéta na sene, bez príkrmu. Ak sa to bez pastvy behom jedného-dvoch dní nezlepší, určite volajte veterinára.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.5.2020 14:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejpravděpodobnejší je střevní dysbiosa z fruktanů/ už asi dtto to píše arbora/.
Problém nebude mokrá tráva, problém bude jarní tráva ve dnech stálého slunečního svitu, velkého sucha a chladných nocí + kůň podezřelý z IR.

Z trávy pryč, hned, do padoku, kruhovky, na jízdárnu,kamkoli. Na seno, přidávat zelený jíl, žádné jádro, sledovat teplotu a pulsování kopyt, při jakémkoli pocitu teplých kopyt ihned nohy do ledové vody-hrozí schvácení.Pohyb ano, pomáhá. Sledovat, jestli nejde "tuze", jak stojí...

Až to odezní, rozpásat pomalu-začínat ve dnech, kdy prší, klidně na mokré trávě, ale je pod mrakem...pokud holt bude to, co celé jaro, tak pouštět pást ráno co nejdříve, postupně protahovat interval a před polednem domů.
Pokud kůň někdy schvátil, zvážit nepást za takovýchto dnů vůbec/ráno mu nasekat vyšší starší vhodný porost, trochu, jinak seno do sítí s malými otvory/.
http://www.laminitis.cz/ne-bezpecna-pastva/

Přidejte reakci

Přidat smajlík