Zdravím. Nově mám v péči dvouletou kobylu ČMB. Kobča má hodně tvrdou, nepoddajnou a nekvalitní hřívu a lupy. Kobča se přes den nijak moc nezpotí. Myslíte si, že by mohlo pomoci lněné semínko, nebo se to ,,zpraví“ časem? Fotografii zatím nemám. Video nebo foto přiložím v pondělí, nebo během týdne (4.5.-9.5.). Děkuji předem ❤️
Lněným semínkem nic nezkazíte
Jinak, až bude sluníčko ,bych hřívu teplou vodou umyla ,přitom zkusila vykartáčovat.Nebo aspoň rukama promnout a vymýt .
Existují speciální šampony pro koně.Já tedy když náhodou ,tak používám mýdlo s jelenem
Pak můžete použít nějaký kondicionér nebo lesk ,nebo prostě nechat uschnout
My jsme používali obyčejný kopřivový šampon a taky byl v pohodě.
Lesk a rozčesávadlo od Stubenu jsem zkoušela i na sobě, mám hodně dlouhé vlasy, fungovalo to na mě i na koně dobře, nezacuchávalo se to a když trochu, šlo to dobře rozdělat. Bahno pak koni tak na žíních nedrželo, šlo to i líp vyčesat.
Leontýna Stehlíková
napsal(a):
Děkuji moc. Až bude pěkně, vezmu si teplou vodu se šamponem na hřívu a zkusím promýt hřívu a rozčesat ji. Nejvíce me zarazilo to, ze jsem kobyle krásně rozčesala ocas a druhý den tam měla skoro ,,dredy“ . Hřívu mívá i mastnou. Každopádně vyzkouším vaše rady a po pár měsících uvidíme.
Měla jsem noričku a taky měla ocas pořád do pramínků
Oni mívají hodně silné žíně a většinou husté,že jsou jak nepropustná deka.Mastnota není na závadu ,naopak působí jako impregnace .Vymyjte lupy a jiné nepořádky, ale hladké žíně, jednotlivě rozčesané asi nedocílíte
Jedině ještě jdou velmi husté porosty trošku protrhat ,dělala jsem prsty nebo kovovým řídkým hřebenem .