Jemnejsi a kvalitnejsi hriva?

Českomoravský belgický kůň
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2020 12:17
Leontýna Stehlíková

XXX.XXX.128.19

Zdravím. Nově mám v péči dvouletou kobylu ČMB. Kobča má hodně tvrdou, nepoddajnou a nekvalitní hřívu a lupy. Kobča se přes den nijak moc nezpotí. Myslíte si, že by mohlo pomoci lněné semínko, nebo se to ,,zpraví“ časem? Fotografii zatím nemám. Video nebo foto přiložím v pondělí, nebo během týdne (4.5.-9.5.). Děkuji předem ❤️

3.5.2020 17:02
koně

XXX.XXX.174.63

Lněným semínkem nic nezkazíte
Jinak, až bude sluníčko ,bych hřívu teplou vodou umyla ,přitom zkusila vykartáčovat.Nebo aspoň rukama promnout a vymýt .
Existují speciální šampony pro koně.Já tedy když náhodou ,tak používám mýdlo s jelenem
Pak můžete použít nějaký kondicionér nebo lesk ,nebo prostě nechat uschnout

3.5.2020 17:07
Leontýna Stehlíková

XXX.XXX.128.19

Děkuji moc. Až bude pěkně, vezmu si teplou vodu se šamponem na hřívu a zkusím promýt hřívu a rozčesat ji. Nejvíce me zarazilo to, ze jsem kobyle krásně rozčesala ocas a druhý den tam měla skoro ,,dredy“ . Hřívu mívá i mastnou. Každopádně vyzkouším vaše rady a po pár měsících uvidíme.

3.5.2020 17:38
Dotaz

XXX.XXX.235.225

My jsme používali obyčejný kopřivový šampon a taky byl v pohodě.

Lesk a rozčesávadlo od Stubenu jsem zkoušela i na sobě, mám hodně dlouhé vlasy, fungovalo to na mě i na koně dobře, nezacuchávalo se to a když trochu, šlo to dobře rozdělat. Bahno pak koni tak na žíních nedrželo, šlo to i líp vyčesat.

3.5.2020 17:52
koně

XXX.XXX.174.63

Leontýna Stehlíková napsal(a):
Děkuji moc. Až bude pěkně, vezmu si teplou vodu se šamponem na hřívu a zkusím promýt hřívu a rozčesat ji. Nejvíce me zarazilo to, ze jsem kobyle krásně rozčesala ocas a druhý den tam měla skoro ,,dredy“ . Hřívu mívá i mastnou. Každopádně vyzkouším vaše rady a po pár měsících uvidíme.

Měla jsem noričku a taky měla ocas pořád do pramínků
Oni mívají hodně silné žíně a většinou husté,že jsou jak nepropustná deka.Mastnota není na závadu ,naopak působí jako impregnace .Vymyjte lupy a jiné nepořádky, ale hladké žíně, jednotlivě rozčesané asi nedocílíte
Jedině ještě jdou velmi husté porosty trošku protrhat ,dělala jsem prsty nebo kovovým řídkým hřebenem .

3.5.2020 19:55
Leontýna Stehlíková

XXX.XXX.128.19

Je pravda, že žíně ma opravdu silné. Když jí češu hřívu, hodně jí ji vypadává. Vždy mame plný hřeben. Co se hřívy týče, tu ma pěknou, ale má tam lupy. Co se žíní týče, asi s tím nic nenadělám

13.5.2020 20:14
DalyaAneralis

XXX.XXX.139.9

Na lupy můžu doporučit Equinatura by LEOVET Haartonikum - Tonikum pro hřívu a ocas, moje kobyla byla po 14 dnech bez lupů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík