Ahoj,
Přemýšlíme jestli nevyrazit s koňma na vandr. Resp. spíš čundr s koňmi. Je to zatím jenom nápad. Ale v rámci uvažování jsem došla k bodu, kterým je přenocování. Vím že je spoustu diskuzí jestli koním udělat ohrádku nebo je přivázat atd. atd. Ale jak je to s majitelem pozemku? Předpokládám že by se majitelům luk nelíbilo kdyby ráno přišli a měli na rohu louky vypasené kolečko. Nebo to prostě neřešíte?
Předem všem děkuji za reakce
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já jsem měla na trase vždy domluvené záchytné body, kde bylo možno koně přes noc dát do ohrádky - byli to lidé s vlastními koňmi, kteří nám půjčili na noc kousek ohrady. Přišlo mi to fajn, člověk se nemusel v noci o koně bát a starat.
Existují u nás sítě Hippostezek a k nim mapy.A na nich zaznačená místa,kde můžete s koňmi přespat,kdo vám k tomu dá najíst,případně další servis .Tzv. stanice hippostezky .
Tak na to mrkněte ,trasy pro koně stejně musíte předem vymyslet a ideálně projít ,abyste se nesetkali s nějakým nechtěným nepřekonatelným překvápkem .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já ještě doporučím web https://www.bezkempu.cz/. Myslím, že většina majitelů by s koněm na pozemku neměla problém :).