Strnadová

XXX.XXX.78.198
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Nevíte někdo jestli se ještě někde v Polsku pořádají nějaké slušnější koňské trhy? (Pokud možno blíže k severním Čechám) Popř. Kdy? Za jakých podmínek? Atd. Četla jsem zde spoustu článků ale nejsou aktuální. Než se rozjede diskuze o tom, že se nevyplatí kupovat koně na Polských trzích (věk, zdrav. stav atd.) chtěla bych upozornit že jsem si toho naprosto vědoma a mám zájem o koupi nějakého hříbátka (prý jsou rovnou nákládána do kamionů na jatka - hnus!) . Věk hříbat se nedá tolik falšovat a je větší pravděpodobnost že bude zdravé a ne moc zkažené.
To neviem, ale to s tými žriebätami je pravda, ak sa nepredajú, idú na bitúnok.
Pritom ale treba počítať s tým, že väčšinu života prežili priviazané k žľabu, takže nebudú poznať veľa vecí, ale zase sú mladé a zvyknú si.
Poľská organizácia Fundacja Tara, ktorú sledujem už dlho celé roky chodila do Skryszewa vykupovať kone (a nielen oni) a po roku to boli vždy nádherné a dokonale zdravé zvieratá, ktoré žili v stáde a budú žiť až do smrti (v Tare majú pravidlo, že na zachránených koňoch nebudú nikdy jazdiť, ani ich inak využívať).