Jakou bezpečnostní vestu vybrat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Afalki

11.5.2020 13:41
Afalki

XXX.XXX.249.38

Zdravím,
sháním bezpečnostní vestu která neodírá, sedí a neomezuje v pohybu. Jakou by ste mi doporučili? Cenově nejlíp do 2500.
Díky

11.5.2020 18:10
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Taky jsem nedávno sháněla. Na internetu jsem si prohlížela všechny možné vesty. No nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem si zajela do jezdeckých potřeb a rovnou zkoušela. Paní prodavačka mi na místě řekla ať si udělám několik drepu, zkusím se projít a proběhnout. Potom mi dovolila si sednout do vzoroveho sedla a zkusit si plný i lehký sed. To je za mě nejlepší, protože ať kdo radí co chce, vát ta vesta vyhovovat nemusí.

Ale pokud chceš doporučení tak za mě jsou absolutně nejlepší vesty od Kentauru. Mám od něj vestu sama (přesný typ netuším, cedulky jsem ustrihala). Mají ji i některé kamarádky a všem nám vyhovuje. Konkrétně je ještě dobrá bezpečnostní vesta Ritta.

Ještě takové malé doporučení. Pokud budeš mít nastavitelnou vestu určitě si vyber nastavení na sněřovani. Ne na suchý zip. Ten se ochodí a navíc se do něj zachyta seno a sláma.

11.5.2020 18:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

Daniela Lipová napsal(a):
Taky jsem nedávno sháněla. Na internetu jsem si prohlížela všechny možné vesty. No nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem si zajela do jezdeckých potřeb a rovnou zkoušela. Paní prodavačka mi na místě řekla ať si udělám několik drepu, zkusím se projít a proběhnout. Potom mi dovolila si sednout do vzoroveho sedla a zkusit si plný i lehký sed. To je za mě nejlepší, protože ať kdo radí co chce, vát ta vesta vyhovovat nemusí.

Ale pokud chceš doporučení tak za mě jsou absolutně nejlepší vesty od Kentauru. Mám od něj vestu sama (přesný typ netuším, cedulky jsem ustrihala). Mají ji i některé kamarádky a všem nám vyhovuje. Konkrétně je ještě dobrá bezpečnostní vesta Ritta.

Ještě takové malé doporučení. Pokud budeš mít nastavitelnou vestu určitě si vyber nastavení na sněřovani. Ne na suchý zip. Ten se ochodí a navíc se do něj zachyta seno a sláma.

Kdepak se v té bezpečnostní vestě,se suchými zipy, válíte, že máte nalepené seno a slámu?
Mám vestu cca 10 let a jediné, co se mi do sucháčů chytá, jsou vlákna z oblečení.
Pro zadavatelku. Nejlépe je vyzkoušet. Je to jako s podprsenkou, ta co pasuje vám, nemusí pasovat kamarádce. A přitom mohou být obě krásné.

VeselaKopa

19.7.2021 17:19
VeselaKopa

XXX.XXX.35.116

Znovu otevírám téma Bezpečnostní vesty
Máte někdo přímou zkušenost s tímto typem vesty?
https://www.equiservis.cz/airbagova-vesta-horse-pilot-l-cerna-73696cz829/
Je to ta nafukovací..
Funguje to?
Děkuji za zkušenosti

19.7.2021 17:56
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

VeselaKopa napsal(a):
Znovu otevírám téma Bezpečnostní vesty
Máte někdo přímou zkušenost s tímto typem vesty?
https://www.equiservis.cz/airbagova-vesta-horse-pilot-l-cerna-73696cz829/
Je to ta nafukovací..
Funguje to?
Děkuji za zkušenosti

Já osobně žádnou zkušenost nemám, ale četla jsem článek v Jezdectví, jde se j těmto vestám vyjadřovali negativně. Vesta se nafoukne ve chvíli, kdy padáte z koně a přetrhne se lanko. Pokud ale spadnete vy i s koněm najednou, kůň na vás leží a vesta se vůbec nenafoukne, jelikož se lanko nemohlo přetrhnout. Také vesta neochrání před kopnutím ze země, atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík