Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

..........

11.5.2020 23:38
..........

XXX.XXX.233.245

Dobrý den,

mám dotaz.

Dostala jsem do péče koně na důchod. Bohužel ale v jeho dokladech nejsou uvedeni všichni předešli majitelé, přitom ale smlouvy jsou všechny podepsané, jen předešlí majitelé (kobyla je z Rakouska a dost cestovala) neuznali za vhodné doplnit změnu majitele do průkazu.

Jako nynější majitelka bych ale ráda, abysem byla v jejích papírech uvedená jako majitelka, nevím ale jak to udělat, když je jako jediný předešlý majitel napsaná pani, která kobylu již přes 10 let nevlastní.

Nevíte, co dělat?

Děkuji! :)

..........

12.5.2020 00:22
..........

XXX.XXX.233.245

Teď jsem se někde dočetla, že je jedno, kdo je napsaný jako poslední majitel v dokumentech, jelikož pas koně nedokládá to, komu kůň patří, to dokládá samotná kupní smlouva. Tím pádem by neměl být problém poslat žádost o přepsaní s mým podpisem a podpisem bývalého majitele (i když není ve smlouvě napsán) a s kopií kupní smlouvy.

Jen ale ještě jedna otázka, kam papíry poslat? Dříve jsem se všemi koňmi papíry posílala do Písku (Oldenburg a ČT). Jelikož ale tato kobyla pochází z Rakouska, nevím, jestli to jsou v Písku schopni přepsat, nebo jeslti bude nutno poslat papíry na přepsání do Rakouska někam...

..........

12.5.2020 01:25
..........

XXX.XXX.233.245

Tak jsem si odpověděla sama. :)

Cituji formulář pro změnu majitele koně:

2. Nový majitel koně, který není registrován v žádné v ČR vedené plemenné knize zašle hlášení o změně spolu s průkazem koně přímo na ÚEK, která změnu potvrdí a průkaz vrátí do 5 pracovních dnů ode dne doručení zpět majiteli. Změnu hlásí nový majitel do 30 pracovních dnů ode dne, kdy ke změně došlo.

Takže odpověď je do Slatiňan. :)

12.5.2020 07:30
kallisto

XXX.XXX.237.35

Ale přesně jak je psáno, průkaz vlastnictví koně nedokládá. Pouze kupní smlouva.

Přidejte reakci

Přidat smajlík