Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2020 16:36
nyny05

XXX.XXX.210.73

Zdravím, mám problém se svou starší kobylou, je závislá na ostatních koních, pokud je nevidí začne dělat strašný bordel a mám problém ji kolikrát i udržet. Nemůžeme se od koní vzdálit na pár metrů a ráda bych s ní taky někdy vyrazila do přírody na procházky. Nevíte někdo co s tím? Nějaké rady? Jsem už opravdu zoufalá 😔 děkuji

14.5.2020 19:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kůň je stádové a zvykové zvíře. Nechce od stáda, tam se cítí dobře. Ale pokud bude něco dělat dnes a denně, zvykne si, a bude to brát jako normální.
Mám to teď s kobylou taky tak. Za posledních pár roků přišla o několik koňských kamarádů a tak se nejspíš bojí, že když odejde z ohrady, že koně zmizí.
Prostě budeme obě kobyly učit, že se svět nezboří, když poodejdou od ohrady.
Jak už vám radili na FB, berte kobylu do takové vzdálenosti, jakou vám dovolí, bez paniky. A další den o metr,dva dál a další zase dál.
Prostě je to běh na dlouhou trať.Hlavně nestresujte, vše v klidu a pohodě, i když budete mít chuť tu hajtru zaškrtit.

15.5.2020 11:08
rennie111

XXX.XXX.7.245

Sissi má pravdu, akurát nevieme aké má nyny05 skúsenosti a čo dokáže s takýmto pomerne veľkým problémom vyriešiť sama pretože keď sa nemôže naozaj vzdialiť ani na pár metrov tak ako píše tak to je už pomerne veľký problém ktorý často nie je len o stáde, ale aj o nevychovanosti, drzosti koňa a neskúsenosti majiteľa.

Nyny05 - chcelo by to bližší popis problému, ako dlho kobylu máš, ako s ňou pracuješ, ako často, aký má režim. Keď jazdíš v ohrade alebo pri koňoch tak je to OK? Pri čistení a inej manipulácii je OK? Kedy začne "vyvádzať" a ako to vyzerá?

Přidejte reakci

Přidat smajlík