Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bara124

17.5.2020 16:21
Bara124

XXX.XXX.8.202

Dobrý den,
rada bych se zeptala na vaše zkušenosti. Kone se pokopali ve výběhu, můj si odnesl natekly spenkovy kloub PZ, ranka po nakopnuti cca 1x1cm. Noha otekla dal po slase nahoru. Vet doporučil 2xdenne chelazon po dobu 3 dnů, pak 1x další 4 dny, hlídat teplotu a betadinovej zaparovak. Noha oplaskla, i po vysazeni léku nohu zatěžuje, ohybovka negativní, ranka zahojena, ale stále je kloub pritekly a zezadu hreje, nepatrně pritekla je i vnitřní wwstrana šlachy. Jeste dodám, ze kůň je venkovní, v boxe nervózní, takze ho nejde zavřít. Ted je to 14 dni. stále nohu stahuji. Nechali byste udělat sono, nebo jeste počkali? Mate neco ozkouseneho, po čem by to splasklo?
Moc dekuji za reakce

17.5.2020 18:34
koně

XXX.XXX.174.63

Splaskne chlazením ,a myslím i chozením
Obzvlášť když je zvyklý být venku a na boxe hopsá na místě.
Já tedy vždycky pustila koně ven ,nemám sporťáky ani nic extra pohyblivého a nervního,tak se prostě spokojeně zařadil a popocházel venku,jak byl zvyklý před úrazem
Nebo jestli je to nerváček,a byla by možnost ho oddělit s nějakým klidným na menší výběh.Kde dáte seno aby stál a žral a nehecoval se.
Stahování bych vypustila úplně.
Oteklou nohu jsem mazala ,báječně zabíral Flogestan,což je bílá hlína,kterou namočíte studenou vodou ,klidně vícekrát denně.
Nebo nějaký chladivý gel,třeba .Případně hadicí aspoň .

Přidejte reakci

Přidat smajlík