Zdravím, doufam, že jsem to tu jen neprehledla, ale mám dotaz, ohledně registrace hospodářství. Mám teď koně ustájeného na ranči, ale zvazuji jeho přesunutí k nám na pozemek, kvůli vzdálenosti. Vhodné podmínky samozřejmě máme, ale protože jsem ještě nevzdala možnost, že se mi podaří najít spíše bližší ustájení, ráda bych se zeptala - je možné zaregistrovat si hospodářství "předem", i když není zatím jasné, jestli tu koně budu skutečně mít nakonec? Nerada bych to pak "honila" na poslední chvíli.
Dále bych se ráda v této souvislosti zeptala na podmínky hnojiště. Samozřejmě by bylo na konci pozemku, kde nemáme sousedy, ale předpokládám, že "hodit" hnůj jen tak ke slepicím asi reálné není , je asi potřeba splnit určitě podmínky a zřejmě i vykazovat kam byl potom odvezen a jak často?
Díky moc
Následující informace si prosím ověřte, ale myslím, že je to takto:
Hospodářství si můžete založit předem, poradí Vám na místním pracovišti SZIF (a pošlou Vás dále na KVS).
Nebudete mít žádná zvířata v "počátečním stavu", koně si napíšete později jako "trvalý přísun".
Hnojiště - máte několik možností
- pořídíte / pronajmete si vlek, a domluvíte se s místním zemědělcem na odvozu
- zpevněné hnojiště - nepropustné
- uložení hnoje na zemědělské půdě - 1 x za rok vyvézt. Jen pozor na ochranné pásmo vodních zdrojů, meliorace atd. K tomu nejlépe poslouží LPIS - vrstva nitrátová směrnice - uložení hnojiv. K tomu budete potřebovat havarijní plán (nic složitého).
Pokud nebudete ekologický zemědělec (což nepředpokládám), odvoz hnoje nikdo kontrolovat nebude.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.192
Ja bych neresila nic neb mate kone jednoho a dat ho na sanotku na pozemek u vas jen pro vase pohodli je zhovadilost
leithian: a já si zase myslím, že větší zhovadilost je tvrdit něco, pro co nemáte ani jeden podklad. Psala jsem někde že bude sám? Není mi -náct abych nevěděla, že nemůžu nechat koně samotného. Ptala jsem se na něco uplně jiného. Nemusím Vám vykládat ani následné plány, pokud k převozu dojde,ani se obhajovat někomu kdo zaútočí pouze na základě svých domněnek.
L.A.S.: moc děkuji za informace ;)
Martina40

XXX.XXX.243.254
Dobrý den,
já mám teda jenom ovce, ale s číslem hospodářství to bylo tak, že jsem si ho udělala a zvířata naskladnila později. Nevadí, že máte číslo a ještě nebo už nemáte zvířata. Jen Vám to v deníku (pokud ho vedete papírově) nebo na www. eagri. cz (pokud jedete elektronicky) musí sedět, Co stojí u Vás na pozemku, to musí být hlášené - taková jako inventura. To bude u koní určitě stejné.
Nevím, jak to je u koní s "Potvrzení o zaevidování umístění objektu" - nesprávně se tomu říká povolenka k pasení, já ji musím mít. Kdybych jí neměla, je to za zbytečnou pokutu. Dělá se to u Ministerstva zemědělství Krajská agentura pro zemědělství a venkov a pak dál podle kraje, kde bydlíte.
Ale myslím, že ji mít musíte, když jsem statek kupovala, tak jsem po předchozím majiteli rušila chov koní, protože on to neudělal.
Nepotřebovala jsem na to nic, jen jsem tam došla s úředníkem vyplnila papír a on si podle katastrální mapy zakreslil, kde zvířata stojí a dá tam číslo pozemku z katastru. A je to bez poplatku.
Ale už předtím musíte mít čislo hospodářství, to se na tu povolenkub taky píše.
Tak snad aspoň takhle trošku poradit
.
Hezký den.