Anabelly

XXX.XXX.24.138
Dobrý den, jaký máte názor na Equiband? Napadlo mě, že tím popruhem pod břicho by se mu mohly podpořit břišní svaly (jejich zpevnění) a když už, tak by na škodu nemusel být ani ten zadní popruh, i když koně dokážu přimět, aby chodil od zádi.
Případně vyráběl si jej někdo? Nejsem si jistá, jakou cca zvolit délku popruhu, jak moc by to mělo být napnuté atd...
Děkuji předem
U nás ve stáji to jedna koupila od MVDr Eima za nemalé peníze
Další si to podle ní ušily.
Ty popruhy jsou štelovatelné jako například popruh na tašce a na dečce jsou umělohmotné cvakací spony jako třeba na školních aktovkách.
Ze začátku všichny nadšené, pak se na to postupně vykašlaly, efekt 0....😀
Tady je to dobře vidět...
http://equicoreconcepts.com/system/
To za zadníma nohama se dá přece udělat z pružného obvazu/bandáže, před pár lety to bylo na Equichannelu v článku doporučované. Předpokládám, že analogicky se dá postupovat i v případě toho druhého udělátka. Nebo si prostě kupte kšandové přezky a gumu a můžete zkoušet.
http://www.equichannel.cz/pomocne-oteze-2-vyvazani-kone-vyvazani-jezdce
http://www.equichannel.cz/kazdy-kun-si-zaslouzi-trochu-toho-wellness
kallisto
napsal(a):
Já nevim, zase je nějaká neschopnost jezdce řešena nějakým udělátkem, jako třeba pessoa kšíry a tak, ne?
Tohle je oproti pessoa dost nevinné, vůbec to není spojené s hubou... A v podstatě to není ani ani novinka, jen je to lépe zpracovaná guma, kterou kolem zádi doporučovali někteří fyzio a k tomu přidaná guma na břicho, asi to u některých koní může mít efekt, ale osobně bych za to peníze nevyhodila...
sovicka
napsal(a):
Tohle je oproti pessoa dost nevinné, vůbec to není spojené s hubou... A v podstatě to není ani ani novinka, jen je to lépe zpracovaná guma, kterou kolem zádi doporučovali někteří fyzio a k tomu přidaná guma na břicho, asi to u některých koní může mít efekt, ale osobně bych za to peníze nevyhodila...
Chápu, do huby to nevede, ale připadá mi to, že už nevíme co bychom na ty koně navlíkli, abychom si usnadnili práci a nahradili jezdecký um a hodiny dřiny.
Pokud by to sloužilo po nějakém zdravotním úraze či co ve prospěch koně jako rehabilitace, tak rozumím. Jinak bych to na koně nedala.
Nicemu to neublizi a muze to mit nejaky mizivy ucinek (popruh na bricho by se mozna dal prirovnat k tejpu). Ale porad je tu jezdec a jeho pusobeni, coz udela 99%. A ted je otazka, jestli za to zbyle procento vyhazovat peníze a travit cas ksirovanim kone. I pani na ilustracni fotce by udelala mnohem lip, kdyby se misto na popruhy soustredila na svuj sed. Hlava nahoru a pata dolu by udelaly vic nez cele to udelatko
Anabelly

XXX.XXX.24.138
Před pár dny na tohle došla řeč na některé z fb skupin, tak mě to zaujalo. Nepoužívám žádné vyvazováky, koni dávám čas, nechci vše hned. Jde mi spíš o ten popruh pod břicho, že by mohl koni napomoct k zapojení břišních svalů (kopce nemám v dosahu a kavaletovou práci moc nemusí). Zároveň bych čas od času chtěla věnovat pozornost svému sedu a nemusela se soustředit na toho koně, tak si myslím, že občas by nemusel být na škodu právě ani ten popruh za záď.
Nicméně mě ani na okamžik nenapadlo za to dávat ty šílené prachy, ale chtěla jsem si to vyrobit sama.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud budete pracovat tak, že kůň bude potřebovat břišní svaly, věřte, že je zapojí. Pokud budete pracovat tak, že kůň je potřebovat nebude, bude takový pásek pouze otravná záležitost (jako že byste si na běhání hodila gumový pásek, abyste líp zapojila břišní svaly?).
Daleko efektivnější bude před každým ježděním a po každém ježdění při čištění koně polechtat (poškrábat, poťukat...) na břiše, aby ho "zatáhnul" ;-)