Propadlá záda u 13ti letého valacha

Holštýnský teplokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ol

31.5.2020 20:27
Ol

XXX.XXX.154.0

Dobrý den, koupila jsem si 13ti letého koně, který de narodil s propadlýma zádama. Chci se zeptat jestli to jde ještě nějak spravit. Vkládám video. Dekuju

1.6.2020 03:25
canka

XXX.XXX.249.200

Video se nenahrálo...

1.6.2020 07:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ol napsal(a):
Dobrý den, koupila jsem si 13ti letého koně, který de narodil s propadlýma zádama. Chci se zeptat jestli to jde ještě nějak spravit. Vkládám video. Dekuju

Zkuste fotky.

1.6.2020 13:44
Dotaz

XXX.XXX.235.225

To se nikdy nespraví, je to růstová vada. To je ten kůň z Plzeňska, co byl nedávno v inzerci?

Neregistrovaný uživatel

1.6.2020 14:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.173

Ja bych na to vubec nelezla hlavne. Pohyb na ruce a nasvalovat hrbet. At unese aspon sam sebe

1.6.2020 14:10
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ja bych na to vubec nelezla hlavne. Pohyb na ruce a nasvalovat hrbet. At unese aspon sam sebe

Na některých se jezdit dá, bolestivé by to pro ně nemělo být, ale napasovat sedlo je problém a člověk musí umět jezdit, aby kůň zapojoval správné svalové skupiny a ten hřbet víc neklesal.

Mne spíš zaráží, že paní koupí koně vadou a až po zaplacení zjišťuje, o co přesně jde a jaké jsou vyhlídky do budoucna.

1.6.2020 14:21
kallisto

XXX.XXX.237.35

Nespraví. A hanba by mě fackovala na něj vlézt.

1.6.2020 14:43
canka

XXX.XXX.35.234

Ol napsal(a):
Zde je foto.

Proč jste takového koně koupila? Jako společníka k druhému koni?Nebo jen jako mazlíčka pro vás?Jestli to není tajemství,za kolik jste ho koupila??

Přesně jak píše Kallisto,hanba by mě fackovala na takového koně vlézt ježiš...

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2020 15:40

canka napsal(a):
Proč jste takového koně koupila? Jako společníka k druhému koni?Nebo jen jako mazlíčka pro vás?Jestli to není tajemství,za kolik jste ho koupila??

Přesně jak píše Kallisto,hanba by mě fackovala na takového koně vlézt ježiš...

Se vším souhlas!

1.6.2020 16:08
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Vlastně bych i dost zvažovala jestli je pro toho koně bezproblémový vlastní pohyb (opravdu bych ho jezdecky nevyužívala) - to by mi museli potvrdit alespoň 2 fyzioterapeuti, že ho pohyb nebolí...
Proč takové zvíře kupovat?

2.6.2020 06:45

kallisto napsal(a):
Nespraví. A hanba by mě fackovala na něj vlézt.

Znala jsem holku, co na takovém koni skákala metr třicet. Dodnes jsem nepochopila, jak to ten kůň byl schopný vytáhnout, o padnoucím sedle nemohla být řeč. Když jsem se s holkou na tohle téma chytla, přišlo ji to uplne normální...

2.6.2020 07:00
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Znala jsem holku, co na takovém koni skákala metr třicet. Dodnes jsem nepochopila, jak to ten kůň byl schopný vytáhnout, o padnoucím sedle nemohla být řeč. Když jsem se s holkou na tohle téma chytla, přišlo ji to uplne normální...

Nejspíš síla mládí toho koně v kombinaci s povahou...
Už se to tu probíralo vícekrát, že za určitých podmínek se to dá. Jenže 13 let bych v tomto případě považovala za hranici od které se taková vada bude už jen horšit. Prostě takového koně si do domu netahat, je opravdu "zadarmo drahý". Navíc zabírá životní prostor koni s normální neomezenou využitelností.

2.6.2020 19:26
Antisgarcia

XXX.XXX.78.198

Taky jsem znala takový případ. Vzhledem k tomu že jsme ze stejných končin je dosti možné že myslíme tu stejnou. 😅

2.6.2020 21:31

Antisgarcia napsal(a):
Taky jsem znala takový případ. Vzhledem k tomu že jsme ze stejných končin je dosti možné že myslíme tu stejnou. 😅

Valach Madrid?

2.6.2020 22:23
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

Valach Madrid?

Já říkala že určitě myslíme tu samou osobu. 😀

Přidejte reakci

Přidat smajlík