Uživatel s deaktivovaným účtem

Jde, spíše se jedná o zdravotní důvody (nádory vaječníků), klasická operace nebo laparo, cenu ani nechci vidět.

napsal(a):
Jde, spíše se jedná o zdravotní důvody (nádory vaječníků), klasická operace nebo laparo, cenu ani nechci vidět.
Asi tak. Každá samice se dá vykastrovat, akorát u některých se to nedělá tak často jako u koček nebo fen.

nnnn
napsal(a):
No cena asi nebude malá 😅 a není titul třeba moc riskantní? A může se vykastrovat jen kvůli tomu že je v ohradě hřebec ?
Není titul třeba moc riskantní? - nerozumím otázce. No, nebylo by snažší vykastrovat toho hřebce? Neznám případ, že by někdo kastroval kobylu, protože je v ohradě spolu s hřebcem.
nnnn
napsal(a):
No cena asi nebude malá 😅 a není titul třeba moc riskantní? A může se vykastrovat jen kvůli tomu že je v ohradě hřebec ?
Kvůli přítomnosti hřebce není normální kastrovat klisnu.
Buď bezpečně oddělit, nebo hřebce ustájit jinde, nebo ho vykastrovat.
Klisnu by vám asi nikdo nevykastroval, pokud k tomu nebude zdravotní důvod.
napsal(a):
Není titul třeba moc riskantní? - nerozumím otázce. No, nebylo by snažší vykastrovat toho hřebce? Neznám případ, že by někdo kastroval kobylu, protože je v ohradě spolu s hřebcem.
Mělo to být "to". A já nejsem ten případ , já bych rozhodně vykastrovala hřebce.Kamarádka má koně a nechce vykastrovat hřebce ale kobylu

nnnn
napsal(a):
Mělo to být "to". A já nejsem ten případ , já bych rozhodně vykastrovala hřebce.Kamarádka má koně a nechce vykastrovat hřebce ale kobylu
Opravdu? To má tolik zbytečných peněz? Já bych je teda využila jinak.
Něco takového bych docela i pochopila u člověka co má Hřebce v hodnotě několika stovek tisíc euro, když nebudu brát v potaz že takový člověk by měl hřebce takové hodnoty v nějaké velice kvalitní stáji takže by se nedostal ke kobyle a stejně by to byl pravděpodobně plemenný hřebec, ale tohle cele vlákno je až komické. 😀

Antisgarcia
napsal(a):
Něco takového bych docela i pochopila u člověka co má Hřebce v hodnotě několika stovek tisíc euro, když nebudu brát v potaz že takový člověk by měl hřebce takové hodnoty v nějaké velice kvalitní stáji takže by se nedostal ke kobyle a stejně by to byl pravděpodobně plemenný hřebec, ale tohle cele vlákno je až komické. 😀
Taky mi to tak připadá. Nebo další nudící se dítě doby koronavirové?
Antisgarcia
napsal(a):
Ona má hřebce za 10000eur a nehodlá ho vykastrovat a chce i kobylu a tu chce mít s tím hřebcem v ohradě takže nevím jak to vyřeší ☹️

nnnn
napsal(a):
Tak pardon ale nepřijde mi že bych se nudila a ani že jsem nějaký dítě který koním vůbec nerozumí 😒😕 a když jsem kamosce říkala že ti nejde tak mě nevěřila...
Já zase nevěřila, že kamarádka vůbec existuje, protože jsem si říkala, že to snad nemůže nikdo myslet vážně.. Doufám, že žádná klinika jí nevyhoví.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.173
Tak ji reknete ze kobyla muze bejt zle zranena bebo nemocna z toho jak na ni stejne bude skakat a zeptejte se ji co udela az dobre mirenym kopem prerazi hrebci nohu nebo lopatku. Jestli ji to i pak bude uklidnovat ze je ma spolu. Kdyz uz cjce mit hrebce s nekym zvolila bych velmi submisivniho valaska podobne konstituce. To by mohlo fubgovat spis. Pokud nebudou rijici kobyly hned vedle nekde
Pokud ma nekdo hrebce, mohl by mi i podminky na to, jak ho drzet a nemrzacit kvuli tomu dalsi kone.
Kazdopadne pokud chcete nejake info, plodnost kobyl se celkem hodne resi v USA kvuli redukci populace divokych koni. Krome kastrace je mozna i sterilizace (preruseni vejcovodu, kobyla by mela riji, ale byla by neplodna). Dal je i moznost chemicke kastrace. Jak to funguje, jake to ma vedlejsi ucinky a jestli je to v CR vubev dostupne, to netusim. Ani jedno reseni neni tak uspokojive, jako kobylu a hrebce oddelit.

Rif Du Madon
napsal(a):
Tvl. a chce a chce a chce a musí to mít. Asi to tak budu dělat taky a možná pak budu mít 10000eur:):):)
A když bude vykastrovaná kobyla a hřebec jí bude masit, nebo kobyla hřebci nebude chtít dát a pokope ho, udělá co? Pošle je do manželské poradny?
Slečna má dost peněz, zaplatí i tu poradnu.
nnnn
napsal(a):
Tak pardon ale nepřijde mi že bych se nudila a ani že jsem nějaký dítě který koním vůbec nerozumí 😒😕 a když jsem kamosce říkala že ti nejde tak mě nevěřila...
tak je fakt, že pokud se jeden podívá na historii Vašich příspěvků, tak bych i věřila, že koním moc nerozumíte. Ani péči o ně
majkulka
napsal(a):
tak je fakt, že pokud se jeden podívá na historii Vašich příspěvků, tak bych i věřila, že koním moc nerozumíte. Ani péči o ně
Já nějaký zkušenosti mám a nikdo není dokonalá! ☺ Svého vlastního nemám a chodím k jedné paní na kurzi jo a to je snad špatně že se tu zeptám na takové otázky? Od čeho ta ifauna je?
nnnn
napsal(a):
Děkuji všemu kteří odpovídali a nebylo to nic jako ( nemáš moc zkušenosti, kámoška je vymyšlená, atd..) pokud nevěříte tak nevěřte ale až budete někdy potřebovat poradit s něčím co je samozřejmost nebo tak, tak bych se nedivila kdyby se to proti vámi obrátilo 😊
Promluvil děd Vševěd. Tu vám radí dobře a ZADARMO. Což už v dnešní době není běžné.
Kastrovat kobylu je píčov.na.
Majitelka bude nejspíš nějaká, jak to slušně napsat, jiná.
nnnn
napsal(a):
No jede tak dneska odpoledne ale když mu volala tak jí prej řekl ať přijedou že se na ní podíva....
To říká každý veterinář.
Spíš jde o to, co jí řekne přímo na tu kastraci. Riskovat smrt kobyly, kvůli zbytečnému zákroku, a navíc platit desetitisíce?
To raději kobylu prodám a koupím si valacha.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.63
Me by je zajímalo co je to za hrebce ze musi zustat s koulema. Chce ho do chovu? Pokud ano ona doma na dvorku s nim pripoustet ofiko stejne nemůže. Takze ho tak jako tak bude muset nekam ustajit.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Me by je zajímalo co je to za hrebce ze musi zustat s koulema. Chce ho do chovu? Pokud ano ona doma na dvorku s nim pripoustet ofiko stejne nemůže. Takze ho tak jako tak bude muset nekam ustajit.
Prečo by nemohla? Ak má licenciu, môže po kobylách skákať kdekoľvek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.63
Arbora
napsal(a):
Prečo by nemohla? Ak má licenciu, môže po kobylách skákať kdekoľvek.
Musi tam mit podmínky pro drzeni kobyl a ma to nejaka specifika. Resila to znama co ma paradniho hrebce hucula v gz a lamali ji at uchovni. Nicmene ho odmitla poslat do nejake stanice a kdyz ji rekli jake kontroly by probehly a co by musela predelat a prestavet poslala je do haje.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Musi tam mit podmínky pro drzeni kobyl a ma to nejaka specifika. Resila to znama co ma paradniho hrebce hucula v gz a lamali ji at uchovni. Nicmene ho odmitla poslat do nejake stanice a kdyz ji rekli jake kontroly by probehly a co by musela predelat a prestavet poslala je do haje.
No a v kterém roce to bylo?
V druhé půlce 90. vím o hřebci hucula dovezeném z Polska (uchovněn), co připouštěl normálně na volno v ohradě na horské louce. Prostě si to sám všechno pohlídal.
No a poník hřebec co jsem s ním pouštěla před 3 lety jezdí na léto do hor do stáda kobyl. Taky na volno v ohradě, řeší si svoji skupinu kobyl.
Škoda nedržet "primitivní" plemena přirozeně...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Možno kvôli tomu, že bol génová rezerva? Neviem, nevidím v tom absolútne źiadny problém pripúsťať v domácich podmienkach, aj keby to malo byť iba na lúke. Samozrejme, za dodrźaní štandarnd´ych opatrení, to ale beriem ako smaozrejmosť aj bez plemenného žrebca a pripúsťania. Máme v stajni dvoch plemenníkov a žiadne špeciálne podmienky, ani prevoz nebol nutný.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud myslíš Bukeše,tak by to určitě nebylo tak horké Ne v dnešní době..tohle bylo asi před 10 lety...Teď už nic takového není a po uchovnění můžeš připouštět v domácích podmínkách. Takže úplně klidně kobylu pustit k hřebci do výběhu a přírodo postarej se...stejně za mě je nejlepší přirozené připuštění na pastvině,kdy se ty dva můžou seznámit a oňuchat a prostě si dopřát tu předehru před hlavním aktem Narozdíl od pouštění z ruky..
Bukeš i přesto,že je nádherný zástupce hucula,tak problém není s tím,že by byli nějaké peripetie s podmínkami,ale s tím,že by neudělal výkonnostní zkoušky...nejezdí,mezi koňmi už vůbec,je nezatahaný.....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243
canka
napsal(a):
Pokud myslíš Bukeše,tak by to určitě nebylo tak horké Ne v dnešní době..tohle bylo asi před 10 lety...Teď už nic takového není a po uchovnění můžeš připouštět v domácích podmínkách. Takže úplně klidně kobylu pustit k hřebci do výběhu a přírodo postarej se...stejně za mě je nejlepší přirozené připuštění na pastvině,kdy se ty dva můžou seznámit a oňuchat a prostě si dopřát tu předehru před hlavním aktem Narozdíl od pouštění z ruky..
Bukeš i přesto,že je nádherný zástupce hucula,tak problém není s tím,že by byli nějaké peripetie s podmínkami,ale s tím,že by neudělal výkonnostní zkoušky...nejezdí,mezi koňmi už vůbec,je nezatahaný.....
No hrebec ve stadu svejch kobyl. Chovatelka od ktere jsem mela tri kone (Boncu, Zlatku a Esli) mela takhle vysnenyho hrebce po jejim nejmilejsim plemenikovi. Par mesicu a pak kopancem rozdrcena lopatka. Takze za me navolno at se staraj je hezky. Pokud chces riskovat ze o kone prijdes coz nikdo soudnej neriskuje. Takze priroda supr. Ale neni vždycky moc pekna. Brzpecnost by mela byt.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243
nnnn
napsal(a):
Takže mám skvělou zprávu 😃 kobylku jí nevykastrovali a hřebce bude mít u jedné paní
která chová Valachy a hřebce takže ti nakonec vše skončilo dobře 😁
Supr zprava. Jen by me zajimalo. Jakeho plemene je hrebec ze je tak dulezite nenechat ho vykastrovat? A jak starý? Fakt jen zvedavost nechci jmeno konkretniho zvirete
LadislavM.

XXX.XXX.61.18
Jak muze někdo vykastrovat kone?!? Chudáčci.....
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Supr zprava. Jen by me zajimalo. Jakeho plemene je hrebec ze je tak dulezite nenechat ho vykastrovat? A jak starý? Fakt jen zvedavost nechci jmeno konkretniho zvirete
Je to Morgan a má 5 let 🙂 není ani z Česka ale teď si nemůžu vzpomenout na ten stát 😔 a mám takový dojem že říkala že prý majitel s ní měl smlouvu aby hřebec byl hřebcem na pořad
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.155
nnnn
napsal(a):
Je to Morgan a má 5 let 🙂 není ani z Česka ale teď si nemůžu vzpomenout na ten stát 😔 a mám takový dojem že říkala že prý majitel s ní měl smlouvu aby hřebec byl hřebcem na pořad
Aha. No tech tu noc neni tak tohle i celkem chapu ale pak je řešením aby bud mela k nemu kobyly na chov aspon tri aby neprudil jednu a modlila se at se nestane pruser anebo mu teda neporidila valacha. Jinak vyslednej konec asi nej pro vsechny
LadislavM.
napsal(a):
Jak muze někdo vykastrovat kone?!? Chudáčci.....
Tak samci u zvířat to mají těžké, tedy u těch domestikovaných. Buď budou kastráti nebo nebudou.
U divokých koní jsou všichni koně mužského pohlaví hřebci, ale kobyly má než jeden z mnoha. Ostatní si ani neškrtnou. Co je lepší, být v klidu,jako kastrát nebo být pořád napružený, jako hřebec?

sisi58
napsal(a):
Tak samci u zvířat to mají těžké, tedy u těch domestikovaných. Buď budou kastráti nebo nebudou.
U divokých koní jsou všichni koně mužského pohlaví hřebci, ale kobyly má než jeden z mnoha. Ostatní si ani neškrtnou. Co je lepší, být v klidu,jako kastrát nebo být pořád napružený, jako hřebec?
No jó, LadislavM - ten, který píše, že brát 200 Kč za hodinovou výuku jízdy na koni je zlodějna. Asi potřeboval opět rozproudit diskuzi.

Sophii
napsal(a):
A taky že brát peníze za balíky sena když to roste zdarma na louce je zlodějina
Jasně, na to jsem zapomněla.

Dotaz
napsal(a):
To bude nějaká "dvanáctka", co se doma nudí. Pochybuju, že by se dospělý chlap hroutil z toho, že se zvířata kastrují.
Hroutit se nemusí, ale někteří pánové to berou dost osobně.

Moyda
napsal(a):
A přitom by to některým taky neuškodilo .
Ale asi ani nepomohlo.
LadislavM.

XXX.XXX.61.18
Ale usudte, ze v 21. stoleti kastrovat kone je fakt hnus!!!

LadislavM.
napsal(a):
Kolik toho o chovu koní víte? Souhlasím se sisi 58 - je lepší být spokojený valach, než nešťastný (většinou o samotě držený) hřebec, který se malým okýnkem kouká na ostatní koně, jak dovádějí ve výběhu.

nnnn
napsal(a):
Můžeš mi napsat jméno koně nebo aspoň chovatele? Klidně do SZ. Dík.
LadislavM.
napsal(a):
Jasněže, kobyly by přece měly brát antikoncepci a hřebci si brát kondom, že... když máme to jednadvacáté století. Měli by dbát na plánované rodičovství a docházet do kostela poslouchat o sexuální zdrženlivosti.
Bože...
LadislavM.
napsal(a):
Tak nám tu, nevědomým, napište, jak byste si to představoval.
Toto jsou data z roku 2011 :Koní je v ČR celkem 73 932.Z tohoto počtu je 985 hřebců a 21 592 klisen zařazených v chovu.
Pokud dobře počítám, valachů je tedy 51 355. Když to převedu do reality, muselo by být, při nekastrování, 52 340 ohrad pro jednotlivé hřebce.
Vy jste vážně humorista.
U nás se sešli naráz hřebci dva a bylo to velmi náročné.
Z cca 40 koní, tam,kde mám kobylu, je polovina valachů. Neumím si představit, tohle zorganizovat.

Znovu prosím o jméno toho morgana (pokud tedy opravdu existuje) nebo alespoň jméno chovatele.
napsal(a):
Znovu prosím o jméno toho morgana (pokud tedy opravdu existuje) nebo alespoň jméno chovatele.
Když jsem napsala "hříbata se nudí" Tak jsem nemyslela že je mám ale představte si tu situaci že by se nudili a tak jsem se ptala jak to máte by a nebo na váš názor 🙃
To je citované z vedlejší diskuze ,od stejné zadavatelky
Mám dojem,že i morgan bude maximálně někde v Koňské encyklopedii --- ale ,"představte si tu situaci "

To je i můj názor. On už i ten samotný výmysl s tím, že by chovatel nechtěl, aby holka morgana vykastrovala, je nesmysl. S většinou evropských chovatelů jsem byla v minulém roce v kontaktu (ono jich tu opravdu moc není) a jejich jediným zájmem je, aby se koník u nových majitelů měl dobře, s případnou kastrací nikdy nikdo problém neměl.
Většinou kobyly nebo klisny kastrovat nejde.
A jestli hřebce nechcete kastrovat, nekastrujte.
Pak je ale musíte dát každýho do jinýho výběhu.
Teda nemusíte kdyby jste chtěli aby měli hříbě.
Protože jestli byl ten hřebec k*rva drahej s k*rva dobrým rodokmenem, jakože by mohl mít k*rva kvalitní potomky, tak by asi bylo lepší ho nekastrovat.
No ale napíšu ti to takhle - KDYŽ MÁŠ PRACHY JDE VŠECHNO.
Takže jestli má ta tvá kamarádka balík, řekni jí to a ona ať si to zařídí a zacvaká.
Blbost aby jí řekli že to nejde, prostě ať pak vytáhne prachy.
Ledaže by potom zkusila někoho v zahraničí např. Německo.
napsal(a):
nebudu tu zminovat nikoho konkrétního. Můžu vám maximálně říct že to není úplně vaše starost.Ptala jsem se tu na váš názor to kastrování a nebudu tu řešit ,že nejspíš nemáte vychování na to ,aby jste odpověděla a ne hned pálila do člověka. Když tu tak čtu nějaký dotazy jak se lidi ptají
jak se starat o koně ,že ho chtějí pořídit pro 10 letou holčičku...není snad lepší se zeptat na vážnou věc? Samozřejmě můj názor.
ps. nic nemyslím ve zlém a nechci to tu znovu rozhádávat.A ještě jednou děkuju kdo normálně odpověděl.

nnnn
napsal(a):
nebudu tu zminovat nikoho konkrétního. Můžu vám maximálně říct že to není úplně vaše starost.Ptala jsem se tu na váš názor to kastrování a nebudu tu řešit ,že nejspíš nemáte vychování na to ,aby jste odpověděla a ne hned pálila do člověka. Když tu tak čtu nějaký dotazy jak se lidi ptají
jak se starat o koně ,že ho chtějí pořídit pro 10 letou holčičku...není snad lepší se zeptat na vážnou věc? Samozřejmě můj názor.
ps. nic nemyslím ve zlém a nechci to tu znovu rozhádávat.A ještě jednou děkuju kdo normálně odpověděl.
Zajímavé, 2x jsem se slušně zeptala a jako odpověď dostala po půl roce toto... Tak to opravdu působí dost důvěryhodně. Víš, já vlastním kobylku morgana a tak by mě třeba ten hřebec do budoucna dost zajímal A úplně by mi stačilo jméno koně nebo klidně jen CHS.
arte.P

XXX.XXX.242.60
napsal(a):
Zajímavé, 2x jsem se slušně zeptala a jako odpověď dostala po půl roce toto... Tak to opravdu působí dost důvěryhodně. Víš, já vlastním kobylku morgana a tak by mě třeba ten hřebec do budoucna dost zajímal A úplně by mi stačilo jméno koně nebo klidně jen CHS.
Myslím, že to bude tenhle:
https://figurky-zviratka.heureka.cz/schleich-13869-morgan-horse-hrebec/
napsal(a):
Paní se jmenuje Kateřina Hlubinková pokud vám to takto stačí
napsal(a):
Člověk by řekl že když nikdo půl roku do diskuze nenapíše tak si logicky dávno hledí svýho a kobyla ho nezajímá.....
Pak není divu že o nás chlapi dělaj vtipy jak vytahujeme roky starý věci...

nnnn
napsal(a):
Paní se jmenuje Kateřina Hlubinková pokud vám to takto stačí
Já se ptala na jméno koně nebo CHS.
arte.P

XXX.XXX.12.5
nnnn
napsal(a):
To se omlouvám ale tohle vám vážně neřeknu... Nezlobte se na mě ale takovou informaci nesděluju 😉 řekla jsem vám jméno majitele a to u mě končí ☺
Takže jméno majitele bez problémů zveřejníte , ale jméno koně je obrovské tajemství? Co je to za logiku? Pročpak to?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
arte.P
napsal(a):
Takže jméno majitele bez problémů zveřejníte , ale jméno koně je obrovské tajemství? Co je to za logiku? Pročpak to?
Protoze ten kun neexistuje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
Jinak by sem dala aspon fotku. Neb to nam. Neprozradi nic krome toho ze to zvire je.

Ale já chci po něm žíbátkooo!!!

Nj, holka si vymyslela morgana, protože to je tady v podstatě se nevyskytující plemeno, ale nečekala, že jí na tom někdo nachytá
arte.P
napsal(a):
Ani vlastně nevím proč bych něco takového měla říkat?Já chápu že vás to zajímá ale tohle není vaše věc.No ale jelikož jste se zachovali jako krá˙˙ tak vám to řeknu.Jmenuje se Meky Star rock.
arte.P

XXX.XXX.13.232
nnnn
napsal(a):
Ani vlastně nevím proč bych něco takového měla říkat?Já chápu že vás to zajímá ale tohle není vaše věc.No ale jelikož jste se zachovali jako krá˙˙ tak vám to řeknu.Jmenuje se Meky Star rock.
Jedinej Meky Star rock je Žbirka.
Tohle bude max. jméno hřebce z nějaké ujeté PC game

nnnn
napsal(a):
Zapomněla sis k tomu vymyslet prefix.
arte.P

XXX.XXX.13.232
nnnn
napsal(a):
Klidně si myslete že to není pravda .Já nepotřebuju nic dokazovat když nevěříte tak nevěřte
JJ věřte nevěřte

hele holky, to bude tenhle Morgan - http://www.schct.cz/cz/plemenna-kniha/89199/.html pětileté loni by to bylo....
Rock Star i Meky připuštěné podle registru hřebcem Mineral.
Mineral je podle všeho otcem Morgana, ale matkou Morgana je Carina.
V potomstvu Minerala je ještě Morgan-L, tomu by bylo ovšem už 9 :-)
Mineral - http://www.schct.cz/cz/plemenna-kniha/18421/.html vše z karty "Plemenitba" :-)

Jméno koně nebo název plemene, vždyť je to jedno. Holinky jako hodinky...

Koukám, že ten první odkaz neodkazuje na Morgana, ale na matku Carina, Morgan záznam v PK nemá, ale je v potomstvu. Mi nedošlo, že se ten odkaz otevře na úvodní stránce a né na Plemenitbě.
Tak koní jménem Morgan je v evidenci víc, ale Hlubinková jako majitelka nikde :-)
http://eagri.cz/public/web/mze/farmar/IZR/centralni-pristupove-misto-pro-evidenci.html

To asi ano, já koukala po něčem, kde se objevují ta jména všechna. Třeba se ochomýtala kolem nějaké stáje, kde tihle koně stáli... Ale tenhle Morgan, co jsem ho vyšťourala, je podle eagri valach, takže stále je to nějaký virtuál
A co Rock Star Mickey? To zní podobně... http://eagri.cz/public/web/mze/farmar/IZR/centralni-pristupove-misto-pro-evidenci.html
Edit: nejde dát odkaz před eagri přímo na koně, ale po zadání jména tam jeden Rock Star Mickey je...

Slon Indický
napsal(a):
A co Rock Star Mickey? To zní podobně... http://eagri.cz/public/web/mze/farmar/IZR/centralni-pristupove-misto-pro-evidenci.html
Edit: nejde dát odkaz před eagri přímo na koně, ale po zadání jména tam jeden Rock Star Mickey je...
to vypadá dobře, i majitel je zahraniční :-) Jen to vypadá, že je vyřazený, buď vývoz nebo úhyn... A taky valach.
napsal(a):
to vypadá dobře, i majitel je zahraniční :-) Jen to vypadá, že je vyřazený, buď vývoz nebo úhyn... A taky valach.
No, je tam ročník 2016, papíry od července 2017, typ dokladu už je náhradní, tak možná byl ohlášen vývoz a nakonec se prodal nějakému děvčeti a papíry se neřešily? Protože v těch papírech zjevně pořádek moc nebyl nikdy.
Že je to valach mě nepřekvapuje, to je dotaz zcela virtuální, podpořený bujnou fantazií pisatelky.

Slon Indický
napsal(a):
No, je tam ročník 2016, papíry od července 2017, typ dokladu už je náhradní, tak možná byl ohlášen vývoz a nakonec se prodal nějakému děvčeti a papíry se neřešily? Protože v těch papírech zjevně pořádek moc nebyl nikdy.
Že je to valach mě nepřekvapuje, to je dotaz zcela virtuální, podpořený bujnou fantazií pisatelky.
Hlavně to není morgan

Tak je bez plemenné příslušnosti, takže to klidně může být něco jako nedodělané americké papíry u té kobyly KMSH. Prostě v papírech typ teplokrevný, a původ nikdo papírově v CZ neřešil.... Takže původem i morgan klidně může být, to už se nedozvíme.
Tak jestli má efe jako morganí majitelka přístup https://www.morganhorse.com/registry/online/ může zkusit toho bájného Rock Stara či jak se to má jmenovat zkusit dohledat...?

kallisto
napsal(a):
Tak jestli má efe jako morganí majitelka přístup https://www.morganhorse.com/registry/online/ může zkusit toho bájného Rock Stara či jak se to má jmenovat zkusit dohledat...?
Hele dobrej point Členství mám, ale neznám svoje přihlašovací údaje Poslala jsem "I forgot my credentials" požadavek, tak uvidíme.
napsal(a):
hele holky, to bude tenhle Morgan - http://www.schct.cz/cz/plemenna-kniha/89199/.html pětileté loni by to bylo....
Rock Star i Meky připuštěné podle registru hřebcem Mineral.
Mineral je podle všeho otcem Morgana, ale matkou Morgana je Carina.
V potomstvu Minerala je ještě Morgan-L, tomu by bylo ovšem už 9 :-)
Mineral - http://www.schct.cz/cz/plemenna-kniha/18421/.html vše z karty "Plemenitba" :-)
Vámi zmiňovaný Morgan je asi toto zvíře - viz obrázek. Ale je to valach a děda byl Němec.

Dotaz: jojo, jsem to psala výše, že je podle eagri valach... jen tak mě to zajímalo, tak jsem se podívala po koni jménem Morgan, protože v té jediné zmínce, která tu od slečny zazněla, to bylo tak zvláštně podané, že mě napadlo, zda nenapsala ze všeho jméno koně :-D Spíš jsem to pojala žertovně, nečekala jsem takový ohlas