Sedlo na míru

Arab shagya
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nicolle

1.6.2020 09:00
Nicolle

XXX.XXX.156.8

Zdravim, přicházíme k vám s dotazem,
Po zkoušení mraky sedel na moji shagya arabku které neseděli ani ji ani mně (ona je malá a krátka a já jsem vysoká a dlouhonohá) jsem se rozhodla nechat udělat sedlo na míru a vybírám mezi Kentaurem x zbořilem x libichem x Hauzrem.
Jaké s nimi máte zkušenosti? Co se více vyplatí? Co je pohodlnější ? A taky si do sedla nemohu dovolit dát 50 tis,- vejdu se i do menší cenové relace?

1.6.2020 10:39
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

Já jsem v poslední době viděla hodně špatně zkušenosti se sedlem od hauzera. Na fb v jedné koňo skupině o tom bylo docela velká debata. 🙂 Já bych šla do Libicha.

1.6.2020 11:57
bona11

XXX.XXX.47.121

My máme ve stáji 2 pasovaná sedla p. Zbořilem - drezurní univerzál, skvělá spolupráce, sedí koním i jezdcům, velmi pohodlné na jízdárně i na delší treky, docpání za pár korun, sedlo ušito myslím do 2 měsíců za 35 tis. Jinak v současnosti řeším podobný problém se shagynou, jen ještě nedorostla, tak sháním sedlo na přechodné období, v 7 letech tady budu nechat šít u p. Zbořila.

1.6.2020 14:03
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

U Hauzrů nevím, jestli je rozdíl mezi starším a mladším. Mladšího jsem viděla v akci, nejednalo se o mého koně, mé sedlo ani mé peníze, tak jsem byla oproštěna od emocí. Bylo to zajímavé divadlo. Za mně ne. A 2x jsem si tam nechala docpat sedlo, jednou oprava opěrek a nespokojenost. Chválí si ho lidi, co mají kohoutkaté plnokrevníky. Řemení typu uzdečky, třmenové řemeny atd. dělají luxusní.
Sedlo na míru jsem si nechávala dělat na dorostlého a v té době neměnícího se koně a nikdy víc. Nebylo to ale ani u jednoho ze zmíněných.
V příspěvku bony je důležitý aspekt - cena pozáručního servisu. Po kamarádce chtěl Hauzr 2500,- za každé docpání sedla jím vyrobeného a napasovaného. A těch keců kolem.
S Libichama mám zkušenost se sedlem konzultační, koukl na přivezené sedlo, řekl co se dá dělat, za kolik a svůj názor na rovinu. Nechávala jsem tam i měnit sedlové zápinky a šít otěže. Dodací lhůta delší, cena vyšší, ale jednání opravdu férové.

1.6.2020 14:28
bassrock

XXX.XXX.251.2

No vidíte, já mám sedlo od Hauzra (staršího) na míru kulaté bezkohoutkaté huculici a mé zadnici. Jednání bylo bez problémů, sedlo hotovo za měsíc, po roce docpání zdarma stím, že se předtím přijel podívat kde a kolik docpat.
Sedlo máme třetí rok, již 2x u nás byla fyzio a neshledala nikdy žádný problém, i to sedlo kontrolovala. A kobyla je extrémně citlivá na nepohodu, vše mi řekne. Stejně jako mi vysvětlila, že pad ne, bezkostru ne. Ctím její názor, jsou to její záda
Takže za mě spokojenost.

1.6.2020 14:34
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Hm, tak to jsme zadavatelce pomohly😀. Jedna z věcí, proč odolávám touze pořídit dalšího koně, je pořizování sedla😀

Přidejte reakci

Přidat smajlík