Nicolle

XXX.XXX.156.8
Zdravim, přicházíme k vám s dotazem,
Po zkoušení mraky sedel na moji shagya arabku které neseděli ani ji ani mně (ona je malá a krátka a já jsem vysoká a dlouhonohá) jsem se rozhodla nechat udělat sedlo na míru a vybírám mezi Kentaurem x zbořilem x libichem x Hauzrem.
Jaké s nimi máte zkušenosti? Co se více vyplatí? Co je pohodlnější ? A taky si do sedla nemohu dovolit dát 50 tis,- vejdu se i do menší cenové relace?
My máme ve stáji 2 pasovaná sedla p. Zbořilem - drezurní univerzál, skvělá spolupráce, sedí koním i jezdcům, velmi pohodlné na jízdárně i na delší treky, docpání za pár korun, sedlo ušito myslím do 2 měsíců za 35 tis. Jinak v současnosti řeším podobný problém se shagynou, jen ještě nedorostla, tak sháním sedlo na přechodné období, v 7 letech tady budu nechat šít u p. Zbořila.
U Hauzrů nevím, jestli je rozdíl mezi starším a mladším. Mladšího jsem viděla v akci, nejednalo se o mého koně, mé sedlo ani mé peníze, tak jsem byla oproštěna od emocí. Bylo to zajímavé divadlo. Za mně ne. A 2x jsem si tam nechala docpat sedlo, jednou oprava opěrek a nespokojenost. Chválí si ho lidi, co mají kohoutkaté plnokrevníky. Řemení typu uzdečky, třmenové řemeny atd. dělají luxusní.
Sedlo na míru jsem si nechávala dělat na dorostlého a v té době neměnícího se koně a nikdy víc. Nebylo to ale ani u jednoho ze zmíněných.
V příspěvku bony je důležitý aspekt - cena pozáručního servisu. Po kamarádce chtěl Hauzr 2500,- za každé docpání sedla jím vyrobeného a napasovaného. A těch keců kolem.
S Libichama mám zkušenost se sedlem konzultační, koukl na přivezené sedlo, řekl co se dá dělat, za kolik a svůj názor na rovinu. Nechávala jsem tam i měnit sedlové zápinky a šít otěže. Dodací lhůta delší, cena vyšší, ale jednání opravdu férové.
No vidíte, já mám sedlo od Hauzra (staršího) na míru kulaté bezkohoutkaté huculici a mé zadnici. Jednání bylo bez problémů, sedlo hotovo za měsíc, po roce docpání zdarma stím, že se předtím přijel podívat kde a kolik docpat.
Sedlo máme třetí rok, již 2x u nás byla fyzio a neshledala nikdy žádný problém, i to sedlo kontrolovala. A kobyla je extrémně citlivá na nepohodu, vše mi řekne. Stejně jako mi vysvětlila, že pad ne, bezkostru ne. Ctím její názor, jsou to její záda
Takže za mě spokojenost.