Hij

XXX.XXX.154.0
Ahoj lidi, zajímalo by mě jaký je rozdíl mezi moderní a sportovní drezurou. Děkuju
A kde si tyto dva výrazy četla? Nevím o tom, že by se drezura takto odlišovala.
Znám pouze moderní a klasická ... https://www.youtube.com/watch?v=flBGjpuL4qo
https://theses.cz/id/5lovyq/BC_TRS_final.pdf vygoogleno. Můžeš studovat
akscha
napsal(a):
Ja jsem tu bakalarku precetla a jak uz se obcas stava, nazev neodpovida vytvorenemu textu. O klasicke drezure ani slovo, natoz aby se autor pustil do nejakeho srovnani. Me to tedy neuspokojilo :)
Tak pak beru zpět, nečetla jsem to, šla jsem po nadpisu. Škoda, hodila jsem si ji do záložek na dlouhé zimní večery :-D
Uživatel s deaktivovaným účtem

kallisto
napsal(a):
No, jo, Podhájský - když srovnám s tím, co je vidět dnes na drezúrních obdélnicích - škoda slov.

akscha
napsal(a):
Ja jsem tu bakalarku precetla a jak uz se obcas stava, nazev neodpovida vytvorenemu textu. O klasicke drezure ani slovo, natoz aby se autor pustil do nejakeho srovnani. Me to tedy neuspokojilo :)
A to já jsem tam obojí našla, aspoň při rychlém prolétnutí. S mnoha výroky i souhlasím.

kallisto
napsal(a):
Mně se to taky připadá divné. Já bych, když už, dala do protikladu klasická - moderní nebo rekreační - sportovní. To si umím představit.
napsal(a):
A to já jsem tam obojí našla, aspoň při rychlém prolétnutí. S mnoha výroky i souhlasím.
To ja taky s vyroky souhlasim, ale tu komparaci jsem tam nikde nenasla. Zato tam byla spousta ruzne vaty a nesouvisejicich popisku (napr.reining). I kdyz priznavam, ze jsem to potom uz neprochazela nijak peclive.

akscha
napsal(a):
To ja taky s vyroky souhlasim, ale tu komparaci jsem tam nikde nenasla. Zato tam byla spousta ruzne vaty a nesouvisejicich popisku (napr.reining). I kdyz priznavam, ze jsem to potom uz neprochazela nijak peclive.
To jo, ta vata tam byla - je potřeba se dostat na patřičný počet znaků, že jo. Srovnání jsem tam našla, možná ne v takovém rozsahu, jak jste čekala. Něco ve smyslu že už ve starověku se snažili o lehkost ježdění s ohledem na koně, zatímco moderní drezura s rollkurem apod. koňskému tělu (fyzickému i psychickému) neprospívá.

No já si myslím, že ani ta klasická drezura v blbém pojetí není pěkná.....a na příklad se mě neptejte, prostě nevím, jen se mi třeba někdy nelíbí vyboulené krky na spodní části u klasické metody Bauchera, která pracuje především s krkem jako Phillipe Karl (vzpřímení krku a přesunutí hmotnosti dozadu) .....
Kdyz ja cekala fotky, popisky, vyznaceni uhlu konskych koncetin, hlavy atd., rozdily v sedu jezdce, provadeni cviku a vubec v postupu vycviku. Nebylo tam nic z toho a pritom to mela byt hlavni napln te prace (i bakalarka je vedecka prace, nemela by to byt jen bezducha reserse - ale to uz jsem moc narocna).
S tim poctem znaku to dobre znam, par praci mam za sebou, s par jsem pomahala. Ale nejak mi vadi, kdyz nazev neodpovida textu, metody hypoteze nebo prezentovane zavery zjistenym informacim.

napsal(a):
No já si myslím, že ani ta klasická drezura v blbém pojetí není pěkná.....a na příklad se mě neptejte, prostě nevím, jen se mi třeba někdy nelíbí vyboulené krky na spodní části u klasické metody Bauchera, která pracuje především s krkem jako Phillipe Karl (vzpřímení krku a přesunutí hmotnosti dozadu) .....
Jasně, všechno se dá dělat blbě. Pro mě je klasická drezura právě ten Podhajsky a spol. (viz video od kallisto) a moderní to, co se mi většinou nelíbí - kůň má sice sedmimílový krok, ale je zatuhlý, zarolovaný a mrskající ocasem a jezdec jede v záklonu, aby to vůbec vyseděl.

akscha
napsal(a):
Kdyz ja cekala fotky, popisky, vyznaceni uhlu konskych koncetin, hlavy atd., rozdily v sedu jezdce, provadeni cviku a vubec v postupu vycviku. Nebylo tam nic z toho a pritom to mela byt hlavni napln te prace (i bakalarka je vedecka prace, nemela by to byt jen bezducha reserse - ale to uz jsem moc narocna).
S tim poctem znaku to dobre znam, par praci mam za sebou, s par jsem pomahala. Ale nejak mi vadi, kdyz nazev neodpovida textu, metody hypoteze nebo prezentovane zavery zjistenym informacim.
Rozumím. A nemyslím si, že byste byla náročná.