Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
chtěla bych znát názory na danou věc, popřípadě bych chtěla poradit na koho se obrátit. Mám na svém pozemku své 4 koně(cca 5ha), naproti nám přes silnici cca 200m žije jedna rodina, která si nedávno pořídila kobylu ČT do samoty na pozemek cca 10mx10m. Kobyla tam neustále řve na mé koně, dělá nálety na ohradu, hubne a prostě je psychicky úplně v p*deli. Nabízela jsem majitelům, že ji můžou ustájit u mě (řekla jsem si za to opravdu směšnou částku 2000,- abych té chuděře pomohla) bohužel majitelé nesouhlasí, prý je to na ně moc drahé. Má otázka zní, jak kobyle pomoci? Zkoušela jsem KVS ale paní mi řekla, že s tímto neuspěji, pokud má kůň vodu a seno

Skutečně u KVS s tímto neuspějete. Můžete to zkusit přes stížnost na obecní úřad na obtěžování (hluk, nepořádek, zápach...) s tím, že obecní úřad donutí majitele k nápravě. Ale ta náprava se vám nemusí líbit.
Smutné je, že pokud nemají ti lidé 2K na ustájko, nebudou mít ani na běžnou péči. A dokud nebude kobyla na chcípnutí, nikdo s tím nic neudělá.
Bude zajímavé, kam budou čerství majitelé odkládat hnůj (na krcálku 10x10), na to byste si případně posléze také mohla stěžovat.

napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych znát názory na danou věc, popřípadě bych chtěla poradit na koho se obrátit. Mám na svém pozemku své 4 koně(cca 5ha), naproti nám přes silnici cca 200m žije jedna rodina, která si nedávno pořídila kobylu ČT do samoty na pozemek cca 10mx10m. Kobyla tam neustále řve na mé koně, dělá nálety na ohradu, hubne a prostě je psychicky úplně v p*deli. Nabízela jsem majitelům, že ji můžou ustájit u mě (řekla jsem si za to opravdu směšnou částku 2000,- abych té chuděře pomohla) bohužel majitelé nesouhlasí, prý je to na ně moc drahé. Má otázka zní, jak kobyle pomoci? Zkoušela jsem KVS ale paní mi řekla, že s tímto neuspěji, pokud má kůň vodu a seno
Jak píše Buggyra. Zbývá doufat, že kobylu brzy pošlou o dům dál k lepšímu majiteli.

napsal(a):
Skutečně u KVS s tímto neuspějete. Můžete to zkusit přes stížnost na obecní úřad na obtěžování (hluk, nepořádek, zápach...) s tím, že obecní úřad donutí majitele k nápravě. Ale ta náprava se vám nemusí líbit.
Smutné je, že pokud nemají ti lidé 2K na ustájko, nebudou mít ani na běžnou péči. A dokud nebude kobyla na chcípnutí, nikdo s tím nic neudělá.
Bude zajímavé, kam budou čerství majitelé odkládat hnůj (na krcálku 10x10), na to byste si případně posléze také mohla stěžovat.
To mě také napadlo, ale bojím se, že na obci neuspěji, jelikož chovám také koně... Nabízela jsem dokonce i, že kobylu odkoupím a že si ji mohou za 1000,- měsíčně vzít do pronájmu. bohužel se vším mě poslali k čertu
Pravděpodobně by se 2 tisíce na ustájení našly, to kůň jenom prožere za měsíc, ale možná jste urazila něčí ješitnost.
Bohužel si na to přijdou sami, až budou řešit nemocného nebo neposlušného koně.
Jinak chov koně na pidi plácku není tak ojedinělý, 10x10 ještě jde, v nedaleké komerční stáji měli provozáky ve venkovních boxech a k tomu ohrádky 3x5 a zelenou trávu

také nás napadlo, že jim můžete nabídnout pomoc s tím, že přes den bude kobyla s vašimi koňmi ve výběhu (nebo alespoň sousedícím třeba). Samozřejmě zadarmo, jak vidno, kačku majitelé nepustí. Jestli mají pocit, že je kůň bude stát méně než 2000,-/měs (při dnešních cenách sena?), tak přeji kobyle hodně štěstí...

napsal(a):
také nás napadlo, že jim můžete nabídnout pomoc s tím, že přes den bude kobyla s vašimi koňmi ve výběhu (nebo alespoň sousedícím třeba). Samozřejmě zadarmo, jak vidno, kačku majitelé nepustí. Jestli mají pocit, že je kůň bude stát méně než 2000,-/měs (při dnešních cenách sena?), tak přeji kobyle hodně štěstí...
Přes léto klidně nabídnu té chuděře, aby byla na našem pozemku "zadarmo" ( i když někdo to kupoval a někdo se o to starat musí). Ale v zimě jim nehodlám dotovat koně, seno je drahé a jsem ráda, že jsem ráda. Zase charitu dělat nechci, myslím že ty 2 tis. musí dát za koně měsíčně i na tom svém pidi pozemku...

napsal(a):
Přes léto klidně nabídnu té chuděře, aby byla na našem pozemku "zadarmo" ( i když někdo to kupoval a někdo se o to starat musí). Ale v zimě jim nehodlám dotovat koně, seno je drahé a jsem ráda, že jsem ráda. Zase charitu dělat nechci, myslím že ty 2 tis. musí dát za koně měsíčně i na tom svém pidi pozemku...
souhlas. Však ať jí na zimu do ohrady hodí seno oni. A když se na to nebudete chtít dívat, na zimu jim holt ohradu k dispozici nedáte.

napsal(a):
souhlas. Však ať jí na zimu do ohrady hodí seno oni. A když se na to nebudete chtít dívat, na zimu jim holt ohradu k dispozici nedáte.
Jen se obávám, že prostě nevydržím koukat na to, jak tam kobyla bude stát o hladu, zatím co naši koně se budou cpát u balíku sena.
Třeba se kobyly zbaví sami,už před zimou.
Možná ji koupili ,že je otravovalo dítě při nudné karanténě a zrovna se nějaká naskytla .
Kdyby na ní někomu z rodiny záleželo a někdo o ní skutečně stál ,nenechá jí řvát za ohrádkou.A když ne s vámi,zkusí komunikovat s někým jiným ,jak se zachází s koněm a co potřebuje
Co s ní jinak dělají? Jezdí,venčí na ruce,nebo nějak opečovávají ?Nebo tam prostě celé dny je ?
Tipuji,že za chvíli bude kobyla pryč.
Ohrádka rozoraná,plná bobků a bahna ,nic pěkného kolem domu. Seno taky není zadarmo a někdo ho tam musí občas donést.A neustále řvoucí a nervózní zvíře se do rodiny nehodí ......

Hlavně si na to využívání ohrady sepište písemný podklad. Že za to sice nic nechcete, ale můžete kdykoli tuhle službu vypovědět (co když je kobyla ničitelka ohrazení), že jsou uživatelé odpovědní za stav ohrady, a tedy i za útěk zvířete, že nenesete odpovědnost za to, že si kůň v ohradě něco způsobí, atd.
Možná fakt jednodušší zavřít oči uši a pomocnou ruku nepodávat, protože v CZ platí "pro dobrotu na žebrotu" dvojnásobně. Dobře si to rozmyslete....
napsal(a):
Dobrý den,
No tak na KVS bych toto rozhodně podala. Ten odbor se jmenuje welfare zvířat, co jiného by tak asi měli sledovat? Písemně a přes e - schránku, aby museli odpovědět. Do telefonu říkají úředníci v ČR nehoráznosti zcela běžně, neb jim to šetří práci. Písemná odpověď bývá přesnější a hlavně je možné se k tomu šetření odvolat. Je velice s podivem, že co v jednom kraji neprojde a je za týrání označeno, v druhém kraji je "jen ticho po pěšině a do ztracena".
Jenže jsme v ČR a lidé jsou tu mstivý. Proto doporučuji aby podnět na KVS poslal někdo z rodiny co má jiné jméno a bydliště ve vedlejší vsi.(jinak se to vrátí, jako že když si stáj nevydělá 2000Kč na jejich kobyle, tak rozesílají udání)
Je taky otázka co všechno uvedeš jako problematické, dle kterého § na ochranu zvířat. Odpoví jen na to a nic víc. U vágních podání opravdu prověří jen napájení, krmení a přístřešek...
Dokud se nebude běžně řešit i "drobnější týrání", jako je izolace koní (chovy po 1 ks), nepřiměřená zátěž (obsedání hříbátek) atd., nepohne se úroveň držení koní nikam moc dopředu. (věřím že Měník, Stekník, Jankov - jsou jen výjimky co se nebudou jen tak opakovat)
No, popravdě, vys**** se na to. Nezachráníte celý svět, ani celou Prahu. Neovlivníte jak někdo vychovává svoje dítě, natož jak se stará o svoje zvíře.
"Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly" a "Nehas co Tě nepálí". Vaše pomocná ruka nebude oceněna a nakonec budou ještě ublížení. Takže si nechte svoje ohrady a nic jim nenabízejte.
A KVS? Na to už zapomeňte vůbec - v tom lepším případě si vykoledujete také kontrolu (či dvě, tři...). A v tom horším? Představte si, že KVS skutečně zasáhne a oni toho svého "vysněného koníšška" budou muset prodat. Neměla byste pak tak trochu obavu, že Vám nebudou přát ty Vaše koně?
Nemaluju čerta na zeď, spíše si rozmyslete, jestli tohle opravdu chcete absolvovat. Ty lidi nepředěláte, ale když se Vám je podaří dostatečně nas***, možná budete překvapená jak zlých věcí jsou schopni. A asi se nechystáte u té Vaší ohrady spát každou noc ve spacáku, že? Ale je to na Vás, samozřejmě.

jbb
napsal(a):
No, popravdě, vys**** se na to. Nezachráníte celý svět, ani celou Prahu. Neovlivníte jak někdo vychovává svoje dítě, natož jak se stará o svoje zvíře.
"Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly" a "Nehas co Tě nepálí". Vaše pomocná ruka nebude oceněna a nakonec budou ještě ublížení. Takže si nechte svoje ohrady a nic jim nenabízejte.
A KVS? Na to už zapomeňte vůbec - v tom lepším případě si vykoledujete také kontrolu (či dvě, tři...). A v tom horším? Představte si, že KVS skutečně zasáhne a oni toho svého "vysněného koníšška" budou muset prodat. Neměla byste pak tak trochu obavu, že Vám nebudou přát ty Vaše koně?
Nemaluju čerta na zeď, spíše si rozmyslete, jestli tohle opravdu chcete absolvovat. Ty lidi nepředěláte, ale když se Vám je podaří dostatečně nas***, možná budete překvapená jak zlých věcí jsou schopni. A asi se nechystáte u té Vaší ohrady spát každou noc ve spacáku, že? Ale je to na Vás, samozřejmě.
Nepotřebuju zachraňovat celý svět a ani nepotřebuji od někoho být "oceněna", myslím, že by to ocenila hlavně ta kobyla, o kterou mi jde. Nebaví mě celé noci poslouchat jak tam pláče na dvorku v bahně pod jedním stromem... Nevím asi jsem ten typ člověka, který nemůže jen stát a přihlížet...
"Nevím asi jsem ten typ člověka, který nemůže jen stát a přihlížet..."
To je na Vás, pouze jsem Vás chtěl varovat ať víte, do čeho jdete.
Zvažte tedy, zdali jste ochotna akceptovat mnou nastíněnou "pesimistickou variantu", ke které může klidně dojít. Samozřejmě ty lidi neznám, ale z toho jak to tady líčíte tak to asi budou pěkně omezení pitomci. A ty nepředěláte a rozhodně jim nic nevysvětlíte. Ovšem můžete je naštvat tak, že se budou mstít na Vašich koních. Jste to ochotná riskovat? Fajn, běžte do toho, volejte KVS, mluvte s těmi lidmi.
Pravděpodobnost toho že se to celé po*** nikdo nevyčíslí, třeba je to 1%, třeba 1 promile, ale třeba také 50%. Zvažte si to a podle toho se zachovejte. Jenom vězte, že cesta zpět už nebude. Takže třeba výsledkem Vašeho snažení bude jedna spokojená kobyla. A třeba výsledkem Vašeho snažení bude že Vy ty svoje koně budete muset prodat (nedej Bože jim zaplatit kafilerku). Výběr je na Vás, informace máte a rizika si zvažte (a pokud se budete uklidňovat "to se nemůže stát", tak může. Ale v tom případě dobře Vám tak).
P.S. A nemyslete si, že Vám někdo pomůže, třeba policie, starosta, nebo tak...
Z vlastní zkušenosti vám dám dobrou radu. Vykašlete se na ní. Buďte ráda že máte svoje koně v pořádku. Pokud si na ně budete stěžovat a dojde třeba až na to že se kobyly budou muset zbavit mohou začít škodit vašim koním. Navíc taky když teď kobylu přes léto zadarmo vezmete na svojí pastvinu, těžko se jí budete na zimu zbavovat.
napsal(a):
Nepotřebuju zachraňovat celý svět a ani nepotřebuji od někoho být "oceněna", myslím, že by to ocenila hlavně ta kobyla, o kterou mi jde. Nebaví mě celé noci poslouchat jak tam pláče na dvorku v bahně pod jedním stromem... Nevím asi jsem ten typ člověka, který nemůže jen stát a přihlížet...
Strašně moc si vážím lidí s takovým názorem,jako jste VY!!!!
Moc Vám v tomhle držím pěsti,ale sama moc dobře vím,jak je těžké v těchto situacích se snažit pomoc,aby se jiní,cizí koně měli lépe
jbb
napsal(a):
Hodně jsem zklamaná z toho kolik hlasů si tento názor získal...
Ano, chápu že situace v ČR je jaká je. ALE pokud všichni budeme z obavy co mi který soused provede zavírat oči, myslím že to zlo a blbost pokvete. Chápu strach z pomsty. Proto jsem navrhovala, aby podání psal někdo jiný na své jméno, které se zadavatelkou nesouvisí. Také mám životní zkušenost, že nejhorší je srážka s blbem který nemá mravy - provede věci co by jednoho ani nenapadli. Jenže mlčet ke zlu, je souhlasit se zlem
Pipilota
napsal(a):
Ano, chápu že situace v ČR je jaká je. ALE pokud všichni budeme z obavy co mi který soused provede zavírat oči, myslím že to zlo a blbost pokvete. Chápu strach z pomsty. Proto jsem navrhovala, aby podání psal někdo jiný na své jméno, které se zadavatelkou nesouvisí. Také mám životní zkušenost, že nejhorší je srážka s blbem který nemá mravy - provede věci co by jednoho ani nenapadli. Jenže mlčet ke zlu, je souhlasit se zlem

canka
napsal(a):
Strašně moc si vážím lidí s takovým názorem,jako jste VY!!!!
Moc Vám v tomhle držím pěsti,ale sama moc dobře vím,jak je těžké v těchto situacích se snažit pomoc,aby se jiní,cizí koně měli lépe
Já taky - vážím si a držím pěsti!

Pipilota
napsal(a):

Děkuji za pozitivní názory, i za ty negativní. Jsem s těmi lidmi domluvena na schůzce v neděli. Nabídla jsem ustájení za 1000,- měsíčně a zdá se, že se jim to zamlouvá lépe - asi pochopili že na tom na 1000% ušetří. Uvidíme jaká bude v neděli reakce. :)

napsal(a):
Děkuji za pozitivní názory, i za ty negativní. Jsem s těmi lidmi domluvena na schůzce v neděli. Nabídla jsem ustájení za 1000,- měsíčně a zdá se, že se jim to zamlouvá lépe - asi pochopili že na tom na 1000% ušetří. Uvidíme jaká bude v neděli reakce. :)
Dejte vědět, jsme zvědaví.

napsal(a):
Dejte vědět, jsme zvědaví.
Určitě dám vědět, vše si nechám pojistit smlouvou samozřejmě. V zimě prodělám na seně, ale nějaké balíky máme ještě z loňska , tak nás to snad tolik bolet nebude.
napsal(a):
Určitě dám vědět, vše si nechám pojistit smlouvou samozřejmě. V zimě prodělám na seně, ale nějaké balíky máme ještě z loňska , tak nás to snad tolik bolet nebude.
Ach jo... Smlouva je Vám pro kočku, na balíkách proděláte a ti lidé Vám nejen nepoděkují, ale ještě Vás pomluví, jaký na tom máte "vejvar". Možná časem přijdou na to, že by Vám mělo stačit jen 900. Nebo 800? Nebo časem přijdou na to, že by Vám tam dali ještě jednoho koně? A co dva? A dostanou pak ještě nějakou množstevní slevičku?
Vy si prostě myslíte, že když jste "v právu" a "máte pravdu" (což si myslím že jste a že máte), tak že to protistrana také tak uvidí a docení. Ale jen si vezměnte, že ti lidé "poruší tu Vaši smlouvu" - ano, jste v právu, můžete je vyhnat, což taky uděláte a mohla byste udělat i bez té smlouvy. Takže je vyženete a oni se co? Správně Halík, oni se nas***. Čemuž ovšem nezabráníte smlouvou, ani vstřícným jednáním. Zabráníte tomu jen tím, že si Vy budete hledět svého (což chápu že je těžké).
Samozřejmě i já doufám, že situaci zvládnete a nebudete toho časem litovat. Pouze říkám, že já bych to neriskoval, protože máte o co přijít a to je dobré si uvědomit zavčasu.
P.S. Argument "buďte statečná a informujte KVS pod cizím jménem" je hodný náctiletých slečen, oni totiž i blbí lidé nejsou tak blbí, aby si nedokázali spočítat dvě a dvě. Divili byste se, jak snadné bylo v anonymním hlasování třiceti lidí na fakultě v akademickém senátu přesně odhadnout, kdo a jak hlasoval - stačilo si porovnat chování, výroky a další indicie.
Za 1.000 Kč měsíčně bych rozhodně nikomu koně neustálila, i když bych moc chtěla pomoct. Jak budou hradit náklady na odčervení, očkování nebo kováře, pokud nebyli ochotni dát 2.000 Kč za ustájení? Budete mít u sebe koně, který tohle nemá? Nebo to zaplatíte? Ono stačí, že ji třeba zpočátku nějaký kůň kousne nebo kopne a bude mít šrám nebo otok, už budete za tu zlou a ještě vás pomluví, že jste jim koně týrala a nevím co ještě.
Nabídka jste jim dost už za ty 2.000 Kč, takhle budete mít nejen u sebe cizího koně, ale i nasáčkované cizí lidi, a ještě jim to budete dotovat. On je řvoucí kůň na dvorku taky dlouho bavit nebude, kobylu by ustájili nebo prodali i tak, ještě by na tom prodělali prachy.
Vy jim sice koně dotujete, ale oni to neuvidí - ustájit se nechtěli, přesvědčila jste je vy. Počítejte s tím, že pravděpodobně opravdu hradíte mimo žrádla i další péči - budou brát, že to je v ceně, když vám přeci tolik platí a sama jste je tam chtěla. Taky se připravte na to, co budete dělat, až kobylu budou jezdit, pravděpodobně koupí nejlevnější sedlo, padnoucí jistě nebude. Budete se koukat na to, jak je z ní chudák s otlaky na kohoutku? Na vašem pozemku?
Pokud se kobyle něco stane, veterináře platíte a ošetřování zajišťujete taky nejspíš sama... A pokud vám kobyla něco zničí, tak neuvidíte ani korunu.
Smlouva je v tomhle případě cár papíru, zpátky na dvorek kobylu stejně vyhodit nebudete chtít...

Slon Indický
napsal(a):
Za 1.000 Kč měsíčně bych rozhodně nikomu koně neustálila, i když bych moc chtěla pomoct. Jak budou hradit náklady na odčervení, očkování nebo kováře, pokud nebyli ochotni dát 2.000 Kč za ustájení? Budete mít u sebe koně, který tohle nemá? Nebo to zaplatíte? Ono stačí, že ji třeba zpočátku nějaký kůň kousne nebo kopne a bude mít šrám nebo otok, už budete za tu zlou a ještě vás pomluví, že jste jim koně týrala a nevím co ještě.
Nabídka jste jim dost už za ty 2.000 Kč, takhle budete mít nejen u sebe cizího koně, ale i nasáčkované cizí lidi, a ještě jim to budete dotovat. On je řvoucí kůň na dvorku taky dlouho bavit nebude, kobylu by ustájili nebo prodali i tak, ještě by na tom prodělali prachy.
Zeptala jste se za mě. Chápu, že Mámdotaz chce pomoct, ale aby na to fakt nedoplatila. V každém případě jsem moc zvědavá, jak schůzka dopadne.
Nechci Vam kazit radost, ale napadají me jen dalsi argumenty proti:
- nelze nijak zarucit, ze budou platit, ale zato se mohou branit prevzit kobylu zpatky
- pokud nejsou dobri jezdci, kobylu si pravdepodobne zkazi do nejezditelnosti a zustane Vam na krku uplne
- jakekoliv onemocneni budete resit a platit Vy, protoze vy jste ta mekkosrdcata a neunesete se divat na trpici zvire. Oni to zvladnou dobre a navic vedi, ze vy de postarate
- pokud to bude potreba, budete investovat i do jadra atd. (nebo ji nechate hladovou jen proto, ze oni krome prispevku na seno uz nic neplati?)
Do tohoto bych sla snad jen v pripade, ze by se mi kobyla hrozne libila a chtela bych ji pro sebe. Ona u Vas zrejme nakonec zustane, ale to, co se bude dit do te doby, bude dost huste.
Neberte to zle. Preji Vam, aby to dopadlo je spokojenosti vsech, ale takto v diskuzi to vypada dost desive.

akscha
napsal(a):
Nechci Vam kazit radost, ale napadají me jen dalsi argumenty proti:
- nelze nijak zarucit, ze budou platit, ale zato se mohou branit prevzit kobylu zpatky
- pokud nejsou dobri jezdci, kobylu si pravdepodobne zkazi do nejezditelnosti a zustane Vam na krku uplne
- jakekoliv onemocneni budete resit a platit Vy, protoze vy jste ta mekkosrdcata a neunesete se divat na trpici zvire. Oni to zvladnou dobre a navic vedi, ze vy de postarate
- pokud to bude potreba, budete investovat i do jadra atd. (nebo ji nechate hladovou jen proto, ze oni krome prispevku na seno uz nic neplati?)
Do tohoto bych sla snad jen v pripade, ze by se mi kobyla hrozne libila a chtela bych ji pro sebe. Ona u Vas zrejme nakonec zustane, ale to, co se bude dit do te doby, bude dost huste.
Neberte to zle. Preji Vam, aby to dopadlo je spokojenosti vsech, ale takto v diskuzi to vypada dost desive.
Ano, toto je velmi pravděpodobný scénář. Já takto adoptovala "jenom" morče a kocoura, ale u obou to samozřejmě bylo finančně jinde.
Souhlasím s těmi "zlými" tady. Také se mi špatně kouká, když někdo s koněm nezachází hezky. Můj manžel má již nařízeno proplesknout mě, jestli se ještě někdy budu sr.t do cizího koně. Poučení z krizového vývoje:)
Ke svým koním vezmu koně pouze od majitele, s kterým jsem zajedno ohledně krmení, očkování, odčervení a základních potřeb ve výběhu a hned od začátku. Jestli jim bude zcela jedno, že kobyla bude mít to samé, jako Vaše koně, asi to klapne. Jakmile začnou být chytří, nebo jim někdo chytrý začne radit, máte po klidu. A odnesou to Vaše koně.
To jak funguje dnešní svět, za to si můžou lidi sami. Sluníčka to nezachrání. Když kobyla zůstane sama na dvorku, můžete jí aspoň použít jako názorný příklad pro své i cizí děti (dospělé už nezměníte) a ukázat jim, jak se to dělat má a jak ne a když chvíli vyčkáte, ukáže se i jak to dopadne.

Také souhlas s těmi "zlými", bohužel jak jsem psala, byla bych ochotná jim pouze pronajmout ohradu, ale žádné převzetí odpovědnosti za koně, vůbec. A ještě lépe - pronajmout pouze pozemek. Ohradu vyjímaje. Ať si ji zajišťují sami. Všechny ty katastrofické scénáře tady se mi jeví velmi pravděpodobně, a věřte, že jsem pár takových už měla tu "čest" pozorovat.
Já jsem se po letech a letech marných rad všem okolo již uklidnila. Nestojí to za to. Pokud kůň netrpí tak, že už by to řešila KVS, tak neřeším ani já. A pokud bych (chválabohu se nestalo) to musela řešit v tak bídném stavu, volám určitě KVS. A možná i anonymně. A rozhodně bych předtím nekontaktovala toho majitele s tím, ať se "polepší" a nebo s nabídkou pomoci nebo s jakýmkoli jiným poukazem na jeho přístup.
Na to mám naše koně mooc ráda.
Jak říká Rif, přesně všem, u kterých jsem měla cuky na něco poukázat (a nebo v daleké minulosti i poukázala), to dopadlo tak, že teď už koně nemají. Buď koně pochcípali (blbý management - kolika, apod.) a nebo se jich páníci zbavili, protože na ně neměli čas, a herky je otravovaly.
No teď si myslím, že už je jaksi pozdě na dobrou radu.
Hodně jsi naběhla na vidle nabídnutím pomoci dříve než o ni stála druhá strana... Cokoliv od teď už s největší pravděpodobností bude jen k horšímu - jak píší výše.
A navíc se ještě modlit jestli někdo z vesnice nepodal podnět na KVS anonymně - to si blbsousedi budou navždy myslet, že ví kdo to byl.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Mamdotaz jsem Vas vzdy povazovala za normalnejsi zde. Za sebe a z vlastni zkusenosti, jestli nechcete prijit o nervy, vykaslete se na to. Kobyla jednou rvat prestane. Vy si zadelavate na dlouhodoby problem. Zazila jsem to nekolikrat na vlastni kuzi, myslim to dobre. Tomu koni nijak nepomuzete, i kdyz chapu Vasi potrebu.
Tak ještě stále můžete zítra říci, že z různých důvodů (třeba nesouhlas partnera, legislativa a nutnost registrovat koně v hospodářství, cokoliv...) je vzít nemůžete a že jim držíte palce.
Leč myslím že varování zde přítomných Vám stačit nebudou a převáží touha po dobrých skutcích... No nic, varována jste byla a tak je to fér - bude to Vaše rozhodnutí a Vy si ponesete následky.

Děkuji za cenné rady, budu celou noc přemýšlet 😔😔
neverend

XXX.XXX.213.247
Se to asi dobře radí vykašlat se na to,ale teda to by mě taky štvalo aby tam kůň "trpěl" kvůli pár "pitomečkům" co nejsou schopni si uvědomit že kůň ve skutečnosti "kolegy" potřebuje a takhle spokojený nikdy nebude.🙁 Mlátit se to nesmí,odstřel zatím taky není povolen a tudíž vyzkoušet apelovat na zdravý rozum je asi to jediné co se dá dělat.Bohužel někdy holt není na co apelovat a na zabedněnost holt v lékárně nic nemají.😀
Coudas

XXX.XXX.87.254
Jak jste prosim situaci vyresila?

Zatím nijak, na schůzku mi nikdo nepřišel. Budu situaci dál sledovat.
Coudas

XXX.XXX.87.254
to je smutne, pevne nervy preji

děkuji :) pokud bude změna, napíšu
xxMaria

XXX.XXX.44.115
Jenom jsem chtěla napsat, že díky za toto vlákno. Taky vím o chudákovi huculovi na malém dvorku a samotném. Taky jsem chtěla nabídnout nějakou pomoc. Ale radši ne. Maximálně napíšu anonymní podnět na KVS, ale ty lidi kontaktovat nijak nebudu. Vážně to asi nestojí za to.