Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2020 19:56
nnnn

XXX.XXX.62.41

Dobrý den, když si bude někdo chtít koně koupit dejme tomu v 16 tak musí mít souhlas rodiče napsán v té "smlouvě" A to musí mít napsanou jen otce nebo musí mít i matku?

Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.6.2020 06:45

Běžte už do řitě s těmi dotazy, ne prostě si nemůžete koupit koně v 16 za zády rodičů a koupit k němu ovci

Neregistrovaný uživatel

10.6.2020 07:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.105

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Běžte už do řitě s těmi dotazy, ne prostě si nemůžete koupit koně v 16 za zády rodičů a koupit k němu ovci

Spis chce sehnat nejakyho chudaka zadara protože kdyz ho bude milankovat tak prece pak bude zdravej a pojizdnej

10.6.2020 07:20
Varaxi

XXX.XXX.1.226

nnnn napsal(a):
Dobrý den, když si bude někdo chtít koně koupit dejme tomu v 16 tak musí mít souhlas rodiče napsán v té "smlouvě" A to musí mít napsanou jen otce nebo musí mít i matku?

Děkuji

Já vůbec nechápu, na co se vlastně ptáte.
V jaké smlouvě? Kupní ne, když to máte v uvozovkách, tak v jaké?
Dítě musí mít ke koupi koně souhlas zákonného zástupce. To už záleží na konkrétním případu, jasně, že např. sirotek nemůže mít souhlas rodičů.
Kůň nemusí mít zapsané rodiče, ani otce, ani matku.
Příčetný rodič nebude pořizovat koně dítěti, když je druhý rodič proti. Příčetné dítě nežádá koně, když to rodinné zázemí neumožňuje.
Pokud máte konktétní dotazy o konkrétní situaci, proberte to se svými rodiči. Tady Vám můžeme zodpovědět obecné dotazy, ale o Vaší situaci nic nevíme.

10.6.2020 07:49
Terven

XXX.XXX.110.191

A kůň musí mít ve smlouvě taky souhlas rodičů. Otce i matky.

10.6.2020 09:30
nnnn

XXX.XXX.97.171

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Kdo říkal že za zády rodičů? 😜

10.6.2020 09:31
nnnn

XXX.XXX.97.171

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Spis chce sehnat nejakyho chudaka zadara protože kdyz ho bude milankovat tak prece pak bude zdravej a pojizdnej

To říkáte vy 😜

10.6.2020 09:34
Arbora

XXX.XXX.212.124

Ja neviem, ale v 16 rokoch už je to skoro hotový človek, mohol by mať aspoň nejakú predstavu o tom, či je rodinné zázemie natoľko silné, aby uživilo koňa.

Otázky od nnn mi prídu ako otázky 12-ročnej slečny, ktorá dostala k narodeninám veľkú encyklopéidu koní.

10.6.2020 09:42
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Arbora napsal(a):
Ja neviem, ale v 16 rokoch už je to skoro hotový človek, mohol by mať aspoň nejakú predstavu o tom, či je rodinné zázemie natoľko silné, aby uživilo koňa.

Otázky od nnn mi prídu ako otázky 12-ročnej slečny, ktorá dostala k narodeninám veľkú encyklopéidu koní.

Četla jsem životopis tří bratrů - šli do války v 16, 17 a skoro 18 letech. Nechali doma 15letou sestru se dvěma dalšími mladšími sourozenci. Dnes je naprosto nepředstavitelné, jak ty děti tenkrát byly dospělé. Téměř soběstačné, zodpovědné, v rámci možností rozumné, samostatné. Schopné vést domácnost.
Sto let zpátky je úplně jiný svět. Neříkám, že bych chtěla, aby se to vrátilo. Ale, a teď si sama sobě zním jako moje vlastní babička, ti mladí by měli mít trochu rozumu. Přece když o koních nic nevím, tak si žádného nepořizuji.

10.6.2020 09:53
nnnn

XXX.XXX.97.171

Varaxi napsal(a):
Četla jsem životopis tří bratrů - šli do války v 16, 17 a skoro 18 letech. Nechali doma 15letou sestru se dvěma dalšími mladšími sourozenci. Dnes je naprosto nepředstavitelné, jak ty děti tenkrát byly dospělé. Téměř soběstačné, zodpovědné, v rámci možností rozumné, samostatné. Schopné vést domácnost.
Sto let zpátky je úplně jiný svět. Neříkám, že bych chtěla, aby se to vrátilo. Ale, a teď si sama sobě zním jako moje vlastní babička, ti mladí by měli mít trochu rozumu. Přece když o koních nic nevím, tak si žádného nepořizuji.

🤦‍♀️

10.6.2020 10:00
Arbora

XXX.XXX.212.124

Varaxi napsal(a):

Tak v krízových situáciách človek dospeje rýchlejšie, lebo nemá na výber.

Chodia k nám jazdiť decká, aj mladšie, ako 16. Porozprávajú všelijaké hlúposti, ale tu chýba akákoľvek sebareflexia.

10.6.2020 10:03

nnnn napsal(a):

Děkuji

Zakládáš další témata a na otázky v těch starších už neodpovídáš?

10.6.2020 10:06
kallisto

XXX.XXX.237.35

Dosaď si místo koně třeba jachtu. Co myslíš, můžeš si sama koupit jachtu? Bez podpisu rodičů ve smlouvě? Myslíš, že ti někdo prodá jachtu bez podpisu rodičů ve smlouvě? Nebo bez jejich vědomí? Ne neprodá. Ne nebylo by to platné. Do 18 let tam podpis rodičů musí být. Kůň není křeček.

A ne, koni nestačí ovce nebo koza, kobyly se nekastrují, hříbata se jen tak nezačnou nudit, pokud jsou ve stádě nebo na hříbárně.

A rodiče nejsou blbí, pokud se jich na to zeptáš, odpoví ti.
Bohužel ti asi taky odpoví, že žádný kůň nebude.

Přidejte reakci

Přidat smajlík