Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anna31

11.6.2020 11:37
Anna31

XXX.XXX.232.156

Ahoj, mam takovy problem... mam 8mi letou kobylu a trha se. pokazde co ji privazu :( u nas ve staji je na sedlani a vsechno ostatni potreba kone privazat, vzdy mi ji musi nekdo drzet protoze to fakt nejde...
zkousela jsem ji vazat asi mesic v kuse na ten bezpecnostni uzel ale nic se stale nemeni... prosiim pomoc
mate nejake zkusenoti s resenim prosim pekne? dekuju :-)

11.6.2020 11:49
kallisto

XXX.XXX.237.35

A důvod trhání víte? Leká se? Necítí se tam dobře, protože někam nevidí? Utíká zpět ke koním? Dělá to i když vedle stojí jiný kůň? Reaguje na něco co jí vadí při čištění třeba? Jak reagujete, když zatáhne za úvaz? Jak reagujete, pokud zatáhne za vodítko v ruce?

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2020 12:59

Je kobyla vůbec naučená, že tlak na týl znamená snížení hlavy?

12.6.2020 06:23

Moje kobyla se dříve také trhala, neměla ráda ten "pocit" že je někde uvázána a nemůže v případě nebezpečí utéct. Takže když zjistila, že například nemůže otočit hlavu dozadu, tak panika a hned se chtěla utrhnout. Začala jsem vodítko jen omotávat kolem hrazení, aby se vodítko povytáhlo v případě, že se bude třeba chtít podívat za sebe. Od té doby je klid.

12.6.2020 06:39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moje kobyla se dříve také trhala, neměla ráda ten "pocit" že je někde uvázána a nemůže v případě nebezpečí utéct. Takže když zjistila, že například nemůže otočit hlavu dozadu, tak panika a hned se chtěla utrhnout. Začala jsem vodítko jen omotávat kolem hrazení, aby se vodítko povytáhlo v případě, že se bude třeba chtít podívat za sebe. Od té doby je klid.

Ano, tohle by mohlo fungovat.

12.6.2020 07:52
jesie

XXX.XXX.224.171

Ustoupení od tlaku. První cvik,který dělám i s mladými,neobsedlými koňmi. Aby nešli proti vodítku. A pak spousty trpělivosti při nácviku. Určitě bych koně neuvazovala napevno,vyzkoušet jen s přehozeným vodítkem.
A naučit stát i vedle člověka na zahozených otěžích nebo vodítku,to znamená třeba i 10,20 minut aby dokázal kůň stát v klidu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík