Syntetika a grip na kalhotech?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.6.2020 00:01
Aukelpie

XXX.XXX.30.234

Dobrý večer, blíže se nám léto a já uvažuji o koupi nových jezdeckých kalhot ( ideálně jezdecké legíny) ve kterých mi nebude takové teplo. Ovšem většina jezdeckých legín je s gripem, tak bych se ráda zeptala zda máte někdo zkušenost s tím jak grip drží na syntetickém sedle. Jednou jsem totiž u nějakých legín četla, že je vyloženě nedoporučují.
Popřípadně budu moc ráda za doporučení některých jezdeckých kalhot či legín. Požaduji aby se v nich dalo přežít léto a vedra a měli velkou kapsu jištěnou zipem nebo patentem, aby z ní nemohl vypadnout telefon. Moc děkuji za pomoc 💗

12.6.2020 07:49
jesie

XXX.XXX.224.171

Dobrý den,já si na léto koupila taky s gripem a bohužel,mě to v koženém sedle klouže.Nevím,do jaké míry jsem tedy špatný jezdec,ale v syntetice ani kůži mi toto nedělá. Takže legíny mám doma a můžu se na ně tak akorát dívat. Dál i v létě jezdim v klasických rajtkách...

Tabea

12.6.2020 07:55
Tabea

XXX.XXX.69.235

Pokud nechcete legíny s gripem, tak doporučuju od Horsewaru. Nemají grip, ale jsou skvělé, lehoučké a hrozně pohodlné. S vysokým pasem a design taky pěkný :)

12.6.2020 11:17
sovicka

XXX.XXX.46.228

S legínami s gripem zatím zkušenost nemám, ale do syntetiky bych vzala klidně legíny bez gripu.
Co mám zkušenost s rajtkami s gripem, jsou moc fajn, protože i když nemáte letní rajtky tak jsou prostě prodyšnější, než ty s celokoženým sedem. Legíny mám dvoje bez gripu, lehoučké nemám problém v sedle, že bych kluzala a tahám je furt i na cvičení, mám je myslím už tři roky a pořád ok:-). Mám od značky Aztec diamond equistrian a můžu je doporučit, teĎ už je dělají tedy s gripem na kolenou. Do syntetiky bych vzala max s těmi koleny, ne s celým sedem, ale jak je to s trvanlivostí gripu v takovém sedlě nevím, přeci jen to tření tam musí být intenzivnější.

12.6.2020 11:47
alfi pav

XXX.XXX.30.253

jesie napsal(a):
Dobrý den,já si na léto koupila taky s gripem a bohužel,mě to v koženém sedle klouže.Nevím,do jaké míry jsem tedy špatný jezdec,ale v syntetice ani kůži mi toto nedělá. Takže legíny mám doma a můžu se na ně tak akorát dívat. Dál i v létě jezdim v klasických rajtkách...

Není grip jako grip, některé jsou dost ošulené. Mám taky jezdecké legíny se slabým gripem a ten klouže na koženém sedle - jeden z důvodů, proč je vůbec nepoužívám...

Je potřeba si na to před koupí sáhnout a přejet rukou, ideálně vyzkoušet několik typů rajtek/legín s gripem a vybrat ten nejlepší. Dobrý grip vám bude dlaň ruky "držet" na celé ploše dlaně resp budete mít pocit že při přejetí po něm ruka výrazně drhne. Takový grip se nevypere a nevyjezdí ani dlouhodobým používáním a bude držet i na koženém sedle.

Osobně mám ráda rajtky Covaliero Bali, které jsou lehké, na kolenou mají fakt super pevný grip a nejsou ani drahé. Legíny, které jsem kdy zkoušela, mi mimo slabší gripy vadily vždy spíš proto, že se v pase nedaly dobře připevnit a klouzaly od pasu dolů

Syntetické sedlo nemám, takže v tomhle směru bohužel nemůžu poradit

13.6.2020 19:27
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Používám klasické funkční leginy. Nejsou to rajtky jen obyčejné leginy na sport. Na léto super, je v tom daleko menší vedro. Navíc absolutně nesnáším grip a ni cokoli co má jezdce ,,držet v sedle'' . Dají se sehnat okolo 300Kč, takže jsou i daleko levnější...

Přidejte reakci

Přidat smajlík