Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2020 21:25
aKačka

XXX.XXX.89.237

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaká velikost martingalu je nejlepší pro hucula?

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.6.2020 21:47

aKačka napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaká velikost martingalu je nejlepší pro hucula?

Pošlete mi adresu, mám doma jeden co jsem nikdy nepoužila, kdysi jsem ho koupila v inzerci- je to výroba od sedláře, nečekejte ale něco extra , na hucula by mohl sedět

18.6.2020 08:26
aKačka

XXX.XXX.89.237

Odkud jste a kolik by jste za něj chtěla?

18.6.2020 10:01

Podle pouček z různých textů by mělo platit, že martingal má být tak dlouhý, aby při přirozeném nesení hlavy nebyla linie otěží martingalem narušená. Délka vidlice je celkem lhostejná, zejm. u staršího koně (u remonty by snad delší vidlice mohla umožnit otevřít více ruku). No a do nákrčáku si kdyžtak dírky přiděláte :-) Takže nejjednodušší je změřit vzdálenost od podbřišníku (přes prsa - kde bude martingal chycený nákrčákem) k místu, kde bude kroužek na otěži, když má kůň krk a hlavu v klidu nesené v pracovním chodu. A na tuhle vzdálenost by se měl dát zapnout řemen u podbřišníku a nebo by na něm mělo být alespoň místo na přidělání dalších dírek.

18.6.2020 10:03
aKačka

XXX.XXX.89.237

Ondřejova 2 Olomouc

18.6.2020 12:29

aKačka napsal(a):
Ondřejova 2 Olomouc

napište mi do soukromé zprávy zde na ifauně celou adresu(kliknete na obálku u jména)....nic za to nechci, i poštu uhradím...snad se bude hodit.myslím, že ho paní měla na fjordy.

26.6.2020 14:24

Odesláno....

Přidejte reakci

Přidat smajlík