Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý večer mam problém mám 19kobilku a 8 leteho valašká a kobilka je teď dominantní a když chci jed na vyjížďku jak mi dělá rutiku rehta a nechce si vzít udilo a já si sní nevím rádi každé ho koníka mám v jiné ohradě nemůže mi někdo poradit co stim raději mne abych valašká dala pric že kobilka se uklidní jsem stoho nešťastná 😔😔😔

napsal(a):
Dobrý večer mam problém mám 19kobilku a 8 leteho valašká a kobilka je teď dominantní a když chci jed na vyjížďku jak mi dělá rutiku rehta a nechce si vzít udilo a já si sní nevím rádi každé ho koníka mám v jiné ohradě nemůže mi někdo poradit co stim raději mne abych valašká dala pric že kobilka se uklidní jsem stoho nešťastná 😔😔😔
Další troll? Který navíc úplně neovládá český jazyk.

Ano že by kobylka zůstala sama to se mi zdá jako blbost vždycky je přece nějaké řešení abych zvládla to její chování když je teď dominantní a protestuje mám ji rok a valašká jsem si pořídila před 3 měsíci tak teď potřebuji jenom podadit co stim
Oba koně dát do kvalitního ustájení kde budou mít stádo vyhovujícího složení. To co kobyla předvádí jsou následky separační úzkosti. (zapomeň na slovíčka jako že je dominantní atd. - ona prostě bojuje o životní potřebu být chráněná stádem, nyní alespoň tím jediným valáškem kterého má a Ty jí nyní nedáváš potřebnou jistotu)
Dá se postupně habituovat na odchody od něj. Ale není to nic pro začátečníky (Tě při tom taky může přizabít) Dva koně prostě není optimální stav, dobře ho vyladit umí jen opravdu znalý a zkušení...
Další možné zlepšení je i v tom, že prostě budeš pracovat s dvojicí. Jako tažní koně, jenže jeden bude pod sedlem a druhý na ruce. Jenže to zase vyžaduje docela dost jezdeckého i cvičitelského umu. Takže je zase nejlepší dát koně do ustájení do stáda a případně se to naučit tam pod dozorem zkušených...
Hodně by mohlo pomoci načíst si a dovat. Např. https://www.megaknihy.cz/zvirata/151217-pece-o-kone-bez-chyb-a-omylu.html?matchtype=b&network=g&device=c&creative=343884309104&keyword=&placement=¶m1=¶m2=&adposition=&campaignid=1784341335&adgroupid=70725450458&feeditemid=114360061946&targetid=aud-694454046703:dsa-693362514151&loc_physical_ms=1003779&loc_interest_ms=&searchtype=search&gclid=CjwKCAjw57b3BRBlEiwA1ImytnDfrovdcHdSAqBBxnxURfNrVb5vE3k77tLfCAShVXrU9Djbbii1sBoCOWwQAvD_BwE https://www.megaknihy.cz/sport/246468-jezdeni-ve-volnem-case-zaklady-uvolneneho-jezdeni.html?utm_si=RFlidjRTZUc2TWpRMk5EWTRNalEyTkRZNA==&utm_pab=&matchtype=&network=d&device=c&creative=361422273240&keyword=&placement=www.databazeknih.cz¶m1=¶m2=&adposition=none&campaignid=1408584606&adgroupid=63952753628&feeditemid=&targetid=aud-717761911422&loc_physical_ms=1003779&loc_interest_ms=&searchtype=content&gclid=CjwKCAjw57b3BRBlEiwA1ImytiwHE8pyhmXelf94yHWySrYAVunlXPKqpQipmPcBbMcEFAc8GFtfgBoCspYQAvD_BwE

A když valašká dám pric tak to bude ještě veči problém nebo se kobilka uklidní a bude vpohode já si víc koní dololit nemůžu a kobilka když jsem jí dovezla byla jenom z podnikem na pastvine pořád teď má box a pastvinu 😔😔
Dva koně je stále lepší varianta, než jeden,samotný kůň. A proč nemohou být stále spolu? Horší už to nebude, tedy pro tebe, tak ať jsou koně, když s nimi nejsi, alespoň spolu. Budou rádi.
Na poníkovi se jezdí? Pak by mohl na vyjížďku také, pokud s tebou někdo pojede. Pokud není jezdecký, ať Ti poníka někdo vezme na vodítko a jeďte spolu.
Mám kobylu závislačku a když jsem neměla parťáka na vyjížďky(z důvodu delší nemoci), chodil se mnou na vyjížďky syn. Kupodivu to fungovalo. Kobyla byla v klidu.
U Tebe by bylo ale lepší, aby šel poník také.
Není to ideální řešení, ale sama se nedostaneš ani do sedla, a už vůbec nikam nepojedeš.
Nejjednodušší by bylo, sehnat si ke kobyle dalšího koně. Na ustájení. S majitelem by ses domluvila, že bude jezdit i s Tebou. Ovšem nevím,jestli by se tři koně vešli a co by na to říkali rodiče.
Zase je lepší vědět, že bude kobyla při ježdění kliudná, než se strachovat kdy spadneš a zmrzačíš se.

sisi58
napsal(a):
Dva koně je stále lepší varianta, než jeden,samotný kůň. A proč nemohou být stále spolu? Horší už to nebude, tedy pro tebe, tak ať jsou koně, když s nimi nejsi, alespoň spolu. Budou rádi.
Na poníkovi se jezdí? Pak by mohl na vyjížďku také, pokud s tebou někdo pojede. Pokud není jezdecký, ať Ti poníka někdo vezme na vodítko a jeďte spolu.
Mám kobylu závislačku a když jsem neměla parťáka na vyjížďky(z důvodu delší nemoci), chodil se mnou na vyjížďky syn. Kupodivu to fungovalo. Kobyla byla v klidu.
U Tebe by bylo ale lepší, aby šel poník také.
Není to ideální řešení, ale sama se nedostaneš ani do sedla, a už vůbec nikam nepojedeš.
Nejjednodušší by bylo, sehnat si ke kobyle dalšího koně. Na ustájení. S majitelem by ses domluvila, že bude jezdit i s Tebou. Ovšem nevím,jestli by se tři koně vešli a co by na to říkali rodiče.
Zase je lepší vědět, že bude kobyla při ježdění kliudná, než se strachovat kdy spadneš a zmrzačíš se.
Já to pochopila tak, že kobyla byla někde jenom s poníkem. Slečna si ji koupila do samoty (což je špatně), před 3 měsíci přikoupila valáška. A když chce jet na vyjížďku, tak kobyla samozřejmě vyvádí, protože se bojí, že bude zase sama. Prostě klasická situace, kdy si koně pořídí člověk neznalý a nemající vhodné podmínky (třetího koně si dovolit nemůže). Nevidím to úplně dobře ani pro jednu stranu.

Ano kobilku jsem koupila od slečni kde byla z podnikem když jsem ji dovezla tak byla ve stáji kde byl trenér a hodně koní a tam byla v pohodě teď jsem si ji dovezla domu kde byl i valasek kobila sním nechce být v ohradě tak každý ma svoji ohradu ale až teď začala být taková a hlavně to dělá když jsem u valaska byla totiž zvyklá že jsem se věnovala jenom ji tak si myslím že když valašká dám při tak kobilka bude vpohode její už 19let a valaskovi 8let a sama tu nebude bude tu mít ovečky jako společnost
napsal(a):
Já to pochopila tak, že kobyla byla někde jenom s poníkem. Slečna si ji koupila do samoty (což je špatně), před 3 měsíci přikoupila valáška. A když chce jet na vyjížďku, tak kobyla samozřejmě vyvádí, protože se bojí, že bude zase sama. Prostě klasická situace, kdy si koně pořídí člověk neznalý a nemající vhodné podmínky (třetího koně si dovolit nemůže). Nevidím to úplně dobře ani pro jednu stranu.
Zadavatelka neumí psát ,pak je těžké jí něco radit.
Když nerozumíme zadání
Kobilka byla s podnikem ,teď má valašká ,já si sním nevím rádi .......

napsal(a):
Ano kobilku jsem koupila od slečni kde byla z podnikem když jsem ji dovezla tak byla ve stáji kde byl trenér a hodně koní a tam byla v pohodě teď jsem si ji dovezla domu kde byl i valasek kobila sním nechce být v ohradě tak každý ma svoji ohradu ale až teď začala být taková a hlavně to dělá když jsem u valaska byla totiž zvyklá že jsem se věnovala jenom ji tak si myslím že když valašká dám při tak kobilka bude vpohode její už 19let a valaskovi 8let a sama tu nebude bude tu mít ovečky jako společnost
Cituji -"kobilku mám rok a valašká jsem si pořídila před 3 měsíci". Tak jsou spolu od začátku nebo ne? Ale to je jedno. Dejte valáška "prič", pořiďte ovečky a kobyla vás možná nezabije. Chápete, že kůň potřebuje koňskou společnost? Ve stáji, kde byl trenér a hodně koní, byla v pohodě. U vás doma ne. Není vám to divné?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243
Nebylo by lepsi jednoho kone prodat a druhyho udtajit tam kde jste mela kobylu predtim? Ubude vam prace kone budou spokojenejsi a navic nad sebou budete mit aspon nejakej dozor. Nebo je nutny mit dva kone?
napsal(a):
Cituji -"kobilku mám rok a valašká jsem si pořídila před 3 měsíci". Tak jsou spolu od začátku nebo ne? Ale to je jedno. Dejte valáška "prič", pořiďte ovečky a kobyla vás možná nezabije. Chápete, že kůň potřebuje koňskou společnost? Ve stáji, kde byl trenér a hodně koní, byla v pohodě. U vás doma ne. Není vám to divné?
Třeba je to cizinka.

sisi58
napsal(a):
Třeba je to cizinka.
Možná, ale na naše příspěvky reaguje. Tak snad rozumí, když tady píšeme, že tahle situace není dobrá.

etnies86
napsal(a):
Kůň bude o samotě chudák, ale možná bude pak rád že jde s vámi. otázka jestli máte víc ráda sebe nebo jeho. dejte ho do ustájení kde byl a bude zas fungovat
Přesně tak - budete nešťastní oba. Kůň, protože mu bude chybět stádo a vy, protože pohodové ježdění na vystresovaném koni se asi konat nebude.

To Teda nevím ale co je koník pric tak kobilka je vpohode a vklidu a už není ani zlá a je vpohode 😏 😏 ale děkuji za Vaše názory

Ach bože, dítě zlatý, použij aspoň automatické opravy, než sem něco vložíš... Chápu, že vyjmenovaná slova můžou dělat problémy, ale napsat "prič"???
napsal(a):
To Teda nevím ale co je koník pric tak kobilka je vpohode a vklidu a už není ani zlá a je vpohode 😏 😏 ale děkuji za Vaše názory
Kobyla je v pohodě, protože je smutná a nic jiného ji nezbývá. Jste pěkný sobec, který myslí jen na sebe a doufám, že vám to kobyla pěkně vrátí (což jednou vrátí).

Saw
napsal(a):
Kobyla je v pohodě, protože je smutná a nic jiného ji nezbývá. Jste pěkný sobec, který myslí jen na sebe a doufám, že vám to kobyla pěkně vrátí (což jednou vrátí).
Přesně tak, jste sobec a tyran jenom proto, že vy chcete koně! To vám na něm vůbec nezáleží?
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Přesně tak, jste sobec a tyran jenom proto, že vy chcete koně! To vám na něm vůbec nezáleží?
Jujda, a Vy jste tam byla, obe/oba jste tam byli, ze vynasite takoveto soudy?
Coudas
napsal(a):
Jujda, a Vy jste tam byla, obe/oba jste tam byli, ze vynasite takoveto soudy?
Majitel, který drží koně v nevyhovujících podmínkách, protože prostě chce mít koně, není majitel dobrý.
Jsou koně, kterým absence koňských kamarádů, nevadí. I já měla takového. Pak není problém, mít takového koníka na záhumenku.
Ale kobyla majitelky je jiná, bez stáda trpí. A to není správné.
Navíc je všeobecně známo, kolika lidem to svaté nadšení "budu mít koníka doma!" vydrží.
Ona to totiž až tak velká zábava, jezdit sama, není. A taky se to musí umět. Tyto dvě okolnosti vedou časem k tomu, že lovískovaný koník se v zahradě může nudou ukousat a holčina někde trajdá. Čest výjimkám.
Proto se kometa tak rozohnila.
Coudas

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Majitel, který drží koně v nevyhovujících podmínkách, protože prostě chce mít koně, není majitel dobrý.
Jsou koně, kterým absence koňských kamarádů, nevadí. I já měla takového. Pak není problém, mít takového koníka na záhumenku.
Navíc je všeobecně známo, kolika lidem to svaté nadšení "budu mít koníka doma!" vydrží.
Ona to totiž až tak velká zábava, jezdit sama, není. A taky se to musí umět. Tyto dvě okolnosti vedou časem k tomu, že lovískovaný koník se v zahradě může nudou ukousat a holčina někde trajdá. Čest výjimkám.
Vy z par radku na intenetu takto dokazete odsoudit cloveka? Vy jste v situaci, kdy jste mela "konocka na dvorecku" byla a zazila ji, ze to dokazete posoudit, jaky je pak kdo majitel?
Coudas
napsal(a):
Vy z par radku na intenetu takto dokazete odsoudit cloveka? Vy jste v situaci, kdy jste mela "konocka na dvorecku" byla a zazila ji, ze to dokazete posoudit, jaky je pak kdo majitel?
Cože? Jste se nějak sekla,ne?
Píšu slušně, tak do mě neryjte. Jediná věta o majitelce/ zadavatelce je tato:" Ale kobyla majitelky je jiná, bez stáda trpí."
Už další věta je všeobecná. "Není správné,aby kůň trpěl."
A i vše ostatní je psáno v rovině úvahy, založené na zkušenostech a příspěvcích na diskuzi iFauny.
Takže brzděte a napřed čtěte. A pokud máte špatný den nebo vás vytočila Atlantida, trefujte se do ní. Ne do mě.
Coudas
napsal(a):
Vy jste ta, která se vždy do všech obouvá, když nemají luxusní ustájení a najednou takový obrat? Spadla jste na hlavu nebo co? Jindy byste byla první, která by takto reagovala :)
Coudas

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Cože? Jste se nějak sekla,ne?
Píšu slušně, tak do mě neryjte. Jediná věta o majitelce/ zadavatelce je tato:" Ale kobyla majitelky je jiná, bez stáda trpí."
Už další věta je všeobecná. "Není správné,aby kůň trpěl."
A i vše ostatní je psáno v rovině úvahy, založené na zkušenostech a příspěvcích na diskuzi iFauny.
Takže brzděte a napřed čtěte. A pokud máte špatný den nebo vás vytočila Atlantida, trefujte se do ní. Ne do mě.
Ja se take slusne ptam. Napsala jste proti nekolik vet, zastala se komety, takze s ni souhlasite. Nic vic, nic min. Vy mate zkusenosti zalozene na internetove diskuzi, kde nemuzete tusit, jestli si z Vas nekdo strili, bavi se, nebo pise svatou pravdu. Ano, ja taky pravdu slecny neznam. Ale nevim, proc bych o ni mela psat, ze je sobec.
Coudas
napsal(a):
Ja se take slusne ptam. Napsala jste proti nekolik vet, zastala se komety, takze s ni souhlasite. Nic vic, nic min. Vy mate zkusenosti zalozene na internetove diskuzi, kde nemuzete tusit, jestli si z Vas nekdo strili, bavi se, nebo pise svatou pravdu. Ano, ja taky pravdu slecny neznam. Ale nevim, proc bych o ni mela psat, ze je sobec.
Člověk, který drží koně v samotě je sobec. Ještě když slečna píše, že kobyla byla ve stádě v pohodě
Coudas
napsal(a):
Najednou se slušně ptáte, většinou po všech hned startujete... zajímavé, jste náladová nebo co?
Coudas

XXX.XXX.87.254
Saw
napsal(a):
Najednou se slušně ptáte, většinou po všech hned startujete... zajímavé, jste náladová nebo co?
A Vy jste se prihlasila proto, abyse se do vsech obouvala? Nevim, kde se odsuzuji lidi bez luxusniho ustajeni, sama ho nemam, tak nevim, proc bych to delala. Do vsech startuji kde?
Coudas
napsal(a):
Protože to vždy děláte, viz hon na čarodějnici Atlantidu.
Jste to Vy,kdo vždy velmi brojí proti všemu, co kdo udělá. A u Atly už to došlo téměř v obsesi.
Odmítám někoho hanět, za úmysl. Ale Vy přesně víte, co se se Soňou bude dít ještě letos a taky příští rok. A já jsem divná, protože dnes a denně vidím hlupáky, co s koňmi zachází jak debilové a zmíním to v diskuzi?
Majitelka sama napsala, že je kobyla šílená, nechce spolupracovat, nedá se s ní nic dělat. Když to kometa okomentovala, tak je zlá?
Máte dvojí metr.
Coudas

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Protože to vždy děláte, viz hon na čarodějnici Atlantidu.
Jste to Vy,kdo vždy velmi brojí proti všemu, co kdo udělá. A u Atly už to došlo téměř v obsesi.
Odmítám někoho hanět, za úmysl. Ale Vy přesně víte, co se se Soňou bude dít ještě letos a taky příští rok. A já jsem divná, protože dnes a denně vidím hlupáky, co s koňmi zachází jak debilové a zmíním to v diskuzi?
Majitelka sama napsala, že je kobyla šílená, nechce spolupracovat, nedá se s ní nic dělat. Když to kometa okomentovala, tak je zlá?
Máte dvojí metr.
Muzete mi prosim napsat, kde ja obvinuji atlu z obsedani kone? Ze proti ni neco mam, ano mam. Ale ne po 3 radkach na ifaune, ale 4 letech korespondence, jestli se to tak da nazvat. Mohla byste mi prosim napsat, v cem mam dvoji metr? Ze se zastanu cloveka, ktery chtel poradit, ale vsichni se do nej jen obuli? A jiste sama vite, ze jsem ten tyran, co utyral chudaka sileneho asocialniho kone o samote, proc bych se chudery nezastala.
Coudas
napsal(a):
Muzete mi prosim napsat, kde ja obvinuji atlu z obsedani kone? Ze proti ni neco mam, ano mam. Ale ne po 3 radkach na ifaune, ale 4 letech korespondence, jestli se to tak da nazvat. Mohla byste mi prosim napsat, v cem mam dvoji metr? Ze se zastanu cloveka, ktery chtel poradit, ale vsichni se do nej jen obuli? A jiste sama vite, ze jsem ten tyran, co utyral chudaka sileneho asocialniho kone o samote, proc bych se chudery nezastala.
Coudas, klid.
Vás nikdo z týrání nepodezřívá. Pouze z toho,že jste trošku vynervovaná. To se může stát každému.
Já teď skoro denně jezdím 30 km kvůli Lindě. Když přijedu domů, jsem k.o. Takže sice občas nakukuji do diskuzí, ale už mě tak moc nezajímají.
A to je dobře. Nejen diskuzí na iFauně a FB živ je člověk. Krásně nám napršelo (omluva vyplaveným) a má být slunečno. Je třeba se radovat z každého dne.
Coudas
napsal(a):
Nikdo se do zadavatelky hned neobouval. Ze začátku se snažili všichni poradit, bohužel když zadavatelka začne, že prostě odvede od kobyly i toho jednoho koně tak co čeká? Že ji všichni budou přát hodně štěstí?
Coudas

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
A Vy jste se odhlásila, aby Vám nemohli ostatní psát.
Potrebujete mi psat? Muj facebook prece znate. Uz jsme si psaly.
Coudas

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Nepotřebuji. Jen reakce na to,že se saw přihlásila schválně, aby Vám mohla nadávat.
Nic, končím. Jedu za kobylou. Máme teď hromadu problémů, chci být s ní a řešit na místě.
A proc mne? Reje tu do vsech, staci si prohlednout jeji prispevky. Sisi ja jsem uplne v klidu. Kdybych nebyla, tak sem nepisu. Smutne na tom je, ze vsichni nazor mit muzou. Ale jen ty ktere jdou s davem, jsou akceptovany a mohou se psat. Kdo nema dnes problemy. Jen nekteri nepotrebuji resit verejne na netu 🤷♂️
Coudas

XXX.XXX.87.254
Saw
napsal(a):
Nikdo se do zadavatelky hned neobouval. Ze začátku se snažili všichni poradit, bohužel když zadavatelka začne, že prostě odvede od kobyly i toho jednoho koně tak co čeká? Že ji všichni budou přát hodně štěstí?
Vy mate nejake prakticke zkusenosti? Kde jste neco poradila Vy? Ja proste situaci vidim jinak, i kdyz je informaci velmi malo, a nemam potrebu o nekom vykrikovat, ze je to a to, jen proto, ze je jakasi teorie, ktere se musim striktne drzet za kazdou cenu.

sisi58
napsal(a):
Děkuji za stejný názor.

Coudas
napsal(a):
Vy mate nejake prakticke zkusenosti? Kde jste neco poradila Vy? Ja proste situaci vidim jinak, i kdyz je informaci velmi malo, a nemam potrebu o nekom vykrikovat, ze je to a to, jen proto, ze je jakasi teorie, ktere se musim striktne drzet za kazdou cenu.
Já myslím, že informací od zadavatelky bylo dost na to, abychom si udělali(y) představu. A jakou teorii máte na mysli? Že je kůň společenský tvor? Jistě, jsou výjimky, ale kobyla zadavatelky mezi ně očividně nepatří,.
Coudas
napsal(a):
Praktických zkušeností mám více než dost a z vlastní zkušenosti vím, že kůň v samotě je peklo. Znám několik dvorečkových koní, kteří k nám přijeli jako neovladatelní blázni - ejhle ono to jen chtělo společnost stáda...To že slečna musí koně držet samotného je podle mě sobectví.
coudas fakt vás teď nechápu, očividně se tu bavíme o koni co bez společnosti trpí a vy se budete zastávat tohoto koně o samotě?
mám dojem jestli coudas neměla/má koně o samotě a proto tak brojí. možná bude někdy vyjímka, že může být kůň o samotě v pohodě, ale v 99,9% to v pořádku není a kůň bude neštastný sám
Coudas

XXX.XXX.87.254
etnies86
napsal(a):
coudas fakt vás teď nechápu, očividně se tu bavíme o koni co bez společnosti trpí a vy se budete zastávat tohoto koně o samotě?
mám dojem jestli coudas neměla/má koně o samotě a proto tak brojí. možná bude někdy vyjímka, že může být kůň o samotě v pohodě, ale v 99,9% to v pořádku není a kůň bude neštastný sám
Ano, mela jsem kone o samote, 12 let. Brojim proto, ze mne treba chybi informace o tom, jak se k sobe chovali kone po pusteni dohromady, proc je nemohla zadavatelka mit pohromade. Jestli byl ty 3 mesice valach sam, kobyla v ustajeni, nebo byli 3 mesice vedle sebe v ohrade, jake mela podminky ustajeni, any se tam chtela vracet, nebo proc si brala kone domu, jake ma podminky ustajeni doma.... chybi mi toho vice, abych mohla rict zadavatelka je sobec, ktery chce mit mermomoci koniska. Nepochybuji o tom, ze je kun tvor spolecenky. To je i clovek predpokladam. Presto je lepe cloveku samotnemu, v dnesni spolecnosti. Take znam v okoli prilady dvoreckoveho odchovu jednoho kone. Nejak by mne nenapadlo udavat je na KVS...
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Já myslím, že informací od zadavatelky bylo dost na to, abychom si udělali(y) představu. A jakou teorii máte na mysli? Že je kůň společenský tvor? Jistě, jsou výjimky, ale kobyla zadavatelky mezi ně očividně nepatří,.
Uvedu Vam priklad, i kdyz to je z trochu jineho soudku. V zakone proti tyrani je paragraf ohledne kopyt. Jiste znate. Jestli se nepletu, vznikl v roce 2013, kdy pan Vydra vyrukoval se svou metodou a slepe ji dotahoval k dokonalosti. Do te doby si upravovat kopyta mohl kazdy. Nyni nesmi ani majitel sveho kone bez potrebneho vzdelani. Kdyz to ten clovek umi, protoze leta koukal pod ruce dobrym kovarum, neco si o tom zjistil a vzdelal se, na cizi kone nesaha, a konim nijak neublizuje, ma praxi rekneme 20 let, jenze to vzdelani nema, tudiz podle zakona by kone mel tyrat a delat to nesmi, napraskate ho? Jen proto, ze nekdo urcil, ze bez vzdelani doprasite konovi kopyta?

bla bla bla. Držet koně o samotě je týrání. Puntik.
Dvakrát, když víme, že kobyle se od valacha nechtělo, tak jí asi nebylo "jedno".
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
bla bla bla. Držet koně o samotě je týrání. Puntik.
Dvakrát, když víme, že kobyle se od valacha nechtělo, tak jí asi nebylo "jedno".
A odkud to vime? Ze se kobyla nenechala chytit a byla protivna?

Coudas
napsal(a):
A odkud to vime? Ze se kobyla nenechala chytit a byla protivna?
To je lhostejno.
Držet koně o samotě je týrání.
Asi jako držet člověka o samotě. A ne, malpa kapucínská fakt člověku nestačí jako kámoš.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
To je lhostejno.
Asi jako držet člověka o samotě. A ne, malpa kapucínská fakt člověku nestačí jako kámoš.
Neni. V jedne diskuzi od stolu nevite, v druhe od stolu odsoudite. Puntik.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Saw
napsal(a):
V jedne diskuzi od stolu nevite, v druhe od stolu odsoudite
pokud koukám dobře, tak skoro v každé diskuzi jste VY ta která všechny hned odsuzuje.
Ach, pardon, neni nebylo na kone o samote, ale na lhostejnost. Muzete mi prosim uvest priklad diskuze, kde ja nekoho odsuzuji, krome atly?

Saw
napsal(a):
Prosím vás, každý vidí, že hned na všechny útočíte.
Holky, já bych to ukončila. My nepřesvědčíme Coudas, Coudas nepřesvědčí nás. Kompromisu se asi nedobéřeme.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Saw
napsal(a):
Prosím vás, každý vidí, že hned na všechny útočíte.
Aha, velka pusa, argument zadnej.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Holky, já bych to ukončila. My nepřesvědčíme Coudas, Coudas nepřesvědčí nás. Kompromisu se asi nedobéřeme.
Ja se ale nikoho o nicem nesnazim presvedcit. V otazce kone o samote jen nejsem tak radikalni, abych hned tvrdila, ze je to tyrani a clovek, ktery takto ma kone je sobec, nic nevi a neumi. Situaci bych ppsuzovala dle jinych parametru.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243
Coudas
napsal(a):
Ja se ale nikoho o nicem nesnazim presvedcit. V otazce kone o samote jen nejsem tak radikalni, abych hned tvrdila, ze je to tyrani a clovek, ktery takto ma kone je sobec, nic nevi a neumi. Situaci bych ppsuzovala dle jinych parametru.
Tyrani to neni pokud mam asociala jako jste mela vy. Slecna asocialku nema. Po valachovi i kdyz se s nim ve jednom prostoru nesnese rve kdyz jde pryc. Ve větší stáji s konmi byla happy. Takze dle tohoto kazdej kdo umi cist logicky soudi ze kobyla neni total asocial co kone nesnasi. A dle svyho jednoho vysonutyho kone pausalizovat vsecky pripady je tezce mimo a zrovna vy jako zkusenej konak byste to vedet mela. Takhle si mila slecinka vezme z toho ze jedna zkusena rekla ze kun sam cajk a supr. Bravo. Jste happy ze jste dalsimu koni pomohla k hnusnejsimu zivotu???
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tyrani to neni pokud mam asociala jako jste mela vy. Slecna asocialku nema. Po valachovi i kdyz se s nim ve jednom prostoru nesnese rve kdyz jde pryc. Ve větší stáji s konmi byla happy. Takze dle tohoto kazdej kdo umi cist logicky soudi ze kobyla neni total asocial co kone nesnasi. A dle svyho jednoho vysonutyho kone pausalizovat vsecky pripady je tezce mimo a zrovna vy jako zkusenej konak byste to vedet mela. Takhle si mila slecinka vezme z toho ze jedna zkusena rekla ze kun sam cajk a supr. Bravo. Jste happy ze jste dalsimu koni pomohla k hnusnejsimu zivotu???
A jak vite Vy, co ja mela za kone? Ja ji nekde poradila, aby mela kone samotnyho? Co si pamatuju tak jsem ji k tomu napsala, aby si nasla nekoho, kdo situaci posoudi a pomuze ji na miste, ze pres internet se to vyresit neda. Ja tam nebyla. Takze situaci nedokazu posoudit. Zaroven nedokazu posoudit, jestli je slecna sobec, protoze ma kone samotnyho. Proc bych jako zkuseny konak, jak Vy rikate, nemohla mit svuj nazor na zaklade vlastnich zkusenosti? Protoze neni shodny s Vasim? Ne nejsem happy ze bude kun o samote. Treba slecna nekoho sehnala a on ji poradi, co v dane situaci udelat.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Saw
napsal(a):
Praktických zkušeností mám více než dost a z vlastní zkušenosti vím, že kůň v samotě je peklo. Znám několik dvorečkových koní, kteří k nám přijeli jako neovladatelní blázni - ejhle ono to jen chtělo společnost stáda...To že slečna musí koně držet samotného je podle mě sobectví.
Takze jste taky mela kone v samote? Taky jste sobec?

Coudas
napsal(a):
Takze jste taky mela kone v samote? Taky jste sobec?
"Znám několik dvorečkových koní, kteří k NÁM přijeli... - možná nejen pro Coudas vysvětlit, že VY jste koně o samotě nikdy neměli. Jenom se k vám dostali ti, kteří takové štěstí neměli. Chápu to správně?
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
"Znám několik dvorečkových koní, kteří k NÁM přijeli... - možná nejen pro Coudas vysvětlit, že VY jste koně o samotě nikdy neměli. Jenom se k vám dostali ti, kteří takové štěstí neměli. Chápu to správně?
Jak pak pani vi, ze mit kone samotnyho je peklo a dokaze posoudit?

Coudas
napsal(a):
No, ona to ví nejenom ta paní, ale i my ostatní. Kteří máme praktické zkušenosti. Já třeba jenom 40 let. Pořád se učím, ale, že kůň o samotě NE, vím (v 99,9%). Ač jsem navrhovala ukončení debaty, nevydržela jsem.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
No, ona to ví nejenom ta paní, ale i my ostatní. Kteří máme praktické zkušenosti. Já třeba jenom 40 let. Pořád se učím, ale, že kůň o samotě NE, vím (v 99,9%). Ač jsem navrhovala ukončení debaty, nevydržela jsem.
Takze Vy jste taky sobec, ktery mel kone o samote?
Coudas
napsal(a):
To je zas argument. To potom můžete říct, že není jisté, že se kyselina nedá pít - copak jsi ji pil a víš to? Nebo že skočit z mostu na beton nebolí - copak jsi už z něj skočil?
Prostě člověk nemusí sám koně týrat chovem o samotě, aby věděl, že to není správné.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Slon Indický
napsal(a):
To je zas argument. To potom můžete říct, že není jisté, že se kyselina nedá pít - copak jsi ji pil a víš to? Nebo že skočit z mostu na beton nebolí - copak jsi už z něj skočil?
Prostě člověk nemusí sám koně týrat chovem o samotě, aby věděl, že to není správné.
Ne, neni to argumet. Stejne tak jako neni argument vy mate kone samotneho, jste tyran a sobec.

A si nevíte co to jsou nevyhovující podmínky jinak byste tady nepsala takové kravini moje kobilka na box 4x4 a velkou pastvinu kde má krávy a ovecky tak mne prosím tady přestaňte urazet když a psát že jsem tyran když mne ani neznáte a hned soudit padlé toho píše tak v hlavě nemate mozek ale pyliny je mi vás opravdu líto když člověk který tomu nerozumí a chce poradit tak vy ho hned hanite já taky můžu napsat se jste tyran to je hned 😔😔😔 a pravopis vám opravdu kašlu
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
A si nevíte co to jsou nevyhovující podmínky jinak byste tady nepsala takové kravini moje kobilka na box 4x4 a velkou pastvinu kde má krávy a ovecky tak mne prosím tady přestaňte urazet když a psát že jsem tyran když mne ani neznáte a hned soudit padlé toho píše tak v hlavě nemate mozek ale pyliny je mi vás opravdu líto když člověk který tomu nerozumí a chce poradit tak vy ho hned hanite já taky můžu napsat se jste tyran to je hned 😔😔😔 a pravopis vám opravdu kašlu
To ale bohuzel take neni vsechno. Muzete prosim napsat, proc nemohli byt kone spolu?

Nevím proč kobilka je nekonfliktní ale když jsem je mnela spolu tak ho kousala když šel ke mně tak ho odhanela a v boxu když jsem byla u ní a valasek se přiblížil tak zase šla ponem já když jsem jí kupovala tak byla ve špatném stavu a dala jsem ji dohromady

Coudas
napsal(a):
Nerozumím. Nikdy jsem neměla koně o samotě. Protože mě to nikdy ani nenapadlo - viz výše.

napsal(a):
Nevím proč kobilka je nekonfliktní ale když jsem je mnela spolu tak ho kousala když šel ke mně tak ho odhanela a v boxu když jsem byla u ní a valasek se přiblížil tak zase šla ponem já když jsem jí kupovala tak byla ve špatném stavu a dala jsem ji dohromady
21. 6. 12 28 píšete, že jste kobylu přivezla ze stáda, kde byla v pohodě, ani slovo o tom, že by byla ve špatném stavu. Nevím, jak jste je seznamovala, možná i správným způsobem, třeba si prostě nesedli. to se stává i u lidí. Ale předtím ve stádě fungovala, nebo ne? Vzpomínám si, jak se nová kobyla mé kamarádky seznamovala s mým valachem - řičela, vyhazovala, až jsem se bála, že si navzájem ublíží. A po pár dnech ho milovala a naopak se ozývala, když ho u sebe neměla. Ale uznávám, že jsem neviděla v reálu, jak to bylo u vašich koní.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Mozna to chtelo vice casu, mozna si nesedli. Co zkusit podobne starou kobylu? Precejen 8 lety valach je povahove dost vzdaleny 19 lete kobyle. Starsi dama by mohla vice vyhovovat, kdyz jste psala, ze 2 kone mit muzete.
napsal(a):
Box je ok. Pastvina je ok. Ale co NENÍ ok, jako společníci, ovce a krávy. Kůň patří dohromady s koňmi. Jak správně psala Buggyra cituji: " Držet koně o samotě je týrání.
Asi jako držet člověka o samotě. A ne, malpa kapucínská fakt člověku nestačí jako kámoš."
Vždyť to sama píšete, že tam, odkud jste ji dovezla, byla kobylka jezditelná, nauzditelná a v pohodě a že u vás,opět cituji, tentokrát vás: "... kobylka je teď dominantní a když chci jet na vyjížďku, tak mi dělá rotiku, řehtá a nechce si vzít udidlo a já si s ní nevím rady."
Btw. Nerozumím řeči vašeho kmene.
Moc vás prosím, zapněte si opravu pravopisu a používejte TEČKU na konci věty a velké písmeno na začátku.
Tak, jak píšete, váš příspěvek místy nedává smysl nebo dává, ale opačný.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Nerozumím. Nikdy jsem neměla koně o samotě. Protože mě to nikdy ani nenapadlo - viz výše.
Pisete "kteri mame praktice zkusenosti". Ja muzu napsat, ze s konem o samote praktickou zkusenost mam, Vy pisete, ze by Vas to ani nenapadlo. Ale mate pravdu, nereste to. Vlastne je dobre a kone maji stesti, ze de.bil s nazorem jako ja je jen jeden, nedej boze aby se nahodou nasel dalsi a postavil se na mou stranu. To uz by byl upadek, co? To by bylo trpicich koni a sobeckych lidi....
Coudas
napsal(a):
K pračce či mobilu si člověk přečte návod. Takže bych předpokládala, že k živému tvorovi, který je rozhodně dražší,než zmíněné a cítí bolest, hlad, žízeň a tak, si budoucí majitel taky prostuduje nějaký návod. Pokud ano, určitě bude napsáno, že kůň samotný NE.
Pokud si budoucí majitel nic nenastuduje a nemá žádné použitelné zkušenosti a znalosti, je koupě koně (či jiného živého tvora) odsouzeníhodné a takový člověk by neměl vlastnit ani šváby v krabičce, natož koně.
A přes to nejede vlak!

Asi máte hodně peněz ja jsem ji musela vzít na statek protože jsem nemocná a penízky na ustájení mi jak došli tak teď podle vás mám jsem tyran když jsem kobilku vzala domu a neprodala ju protože ju mám ráda že ale teď mi kobila bere udilo bez problémů a rutiku nedělá. A rozhodně nevíte jak vypadá týrání kůň buh ví jestli nějakého máte PS a teď můžete napsat je vystresovana to je opravdu už k smíchu co tady pořád argumentuje

Coudas
napsal(a):
Pisete "kteri mame praktice zkusenosti". Ja muzu napsat, ze s konem o samote praktickou zkusenost mam, Vy pisete, ze by Vas to ani nenapadlo. Ale mate pravdu, nereste to. Vlastne je dobre a kone maji stesti, ze de.bil s nazorem jako ja je jen jeden, nedej boze aby se nahodou nasel dalsi a postavil se na mou stranu. To uz by byl upadek, co? To by bylo trpicich koni a sobeckych lidi....
Víte, člověk se může učit i na chybách jiných - tedy těch, co koně o samotě měli (a já je znala) a nefungovalo to.

napsal(a):
Asi máte hodně peněz ja jsem ji musela vzít na statek protože jsem nemocná a penízky na ustájení mi jak došli tak teď podle vás mám jsem tyran když jsem kobilku vzala domu a neprodala ju protože ju mám ráda že ale teď mi kobila bere udilo bez problémů a rutiku nedělá. A rozhodně nevíte jak vypadá týrání kůň buh ví jestli nějakého máte PS a teď můžete napsat je vystresovana to je opravdu už k smíchu co tady pořád argumentuje
Nemám peníze, nemám koně! To, že ji máte ráda, prostě nestačí.
Coudas

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Box je ok. Pastvina je ok. Ale co NENÍ ok, jako společníci, ovce a krávy. Kůň patří dohromady s koňmi. Jak správně psala Buggyra cituji: " Držet koně o samotě je týrání.
Asi jako držet člověka o samotě. A ne, malpa kapucínská fakt člověku nestačí jako kámoš."
Vždyť to sama píšete, že tam, odkud jste ji dovezla, byla kobylka jezditelná, nauzditelná a v pohodě a že u vás,opět cituji, tentokrát vás: "... kobylka je teď dominantní a když chci jet na vyjížďku, tak mi dělá rotiku, řehtá a nechce si vzít udidlo a já si s ní nevím rady."
Btw. Nerozumím řeči vašeho kmene.
Moc vás prosím, zapněte si opravu pravopisu a používejte TEČKU na konci věty a velké písmeno na začátku.
Tak, jak píšete, váš příspěvek místy nedává smysl nebo dává, ale opačný.
Holka si koupila kone. Mela prilezitost, vzala si kone domu, ma box, pastvinu. K tomu prikoupila valacha, aby kobyla nebyla sama. Postupovala jako spoustu dalsich lidi. Spatne. Spojeni nevyslo, napsala o radu sem, dockala se krom rad i urazek, protoze zkusila dalsi variantu, ktera k nelibosti vsech zatim funguje. Nemusi fungovat dlouho, muze fungovat do smrti kone. Kdyby to sem nedala, komu bychom vzpilali....
napsal(a):
Mícháte hrušky s jablky, navíc si odporujete.
To, že máte kobylu ráda, ji šťastnou neučiní, nenahradí to koňskou společnost, v které se cítí dobře a kterou jí vy nedopřejete. Ona se bez vás obejde, ale bez koňské společnosti nikoliv. To je to, co se vám tu všichni snaží vysvětlit.
Jinak nechápu, co tedy chcete řešit. Zpočátku píšete, že kobyla dělá rotyku a nechce si vzít udidlo. Najednou zase píšete, že žádný problém vlastně nemáte. Tak jak to tedy je?
Coudas
napsal(a):
Nejste deb.l, i když nám tu podsouváte, že si to o vás myslíme, jste jen trošku vztahovačná. Opravdu na této či jiné diskuzi nejsou přispěvatelé proto, aby vám četli levity. Opravdu ne, i když se vám zdá, že ano.
Že jste měla koně o samotě už je irelevantní, protože měla, ne máte.
A ano, mohou být koně, kteří nepotřebují ostatní koně. Žádnou statistiku určitě nikdo nevedl, takže nejde napsat, že takový kůň je 1 ze 100, z 1000, z 10000. Ale jistě se všichni shodneme, že kůň je zvíře stádové a tudíž je mu se stádem lépe,než bez něj. Nebudu psát proč, všichni to tu víme, mimo zadavatelky.
Ta sama píše, že se s kobylou nedá nic dělat. Přestože dříve a jinde to šlo.
Teď budu spekulovat. Koupila by si zadavatelka kobylu, kterou by nedokázala zvládnou ze země, kterou by nenauzdila a na které by se, před zaplacením, nemohla svézt? Zajisté nekoupila.
Takže jsme se dobrali k závěru, že je buď něco špatně s majitelkou nebo něco špatně s kobylou.
Majitelka předtím jela, takže ta je stejná. Co se tedy změnilo? Změnilo se to, že je kobyla celá říčná, vystresovaná a nepoužitelná. Změna nastala na novém působišti. Vylučovací metodou dojdeme k tomu, co je jiné.
Je sama. Nesvědčí jí to. Není tím koněm, co může být sám. Není.
Takže si buď majitelka zajistí koňské kámoše nebo nebude jezdit, což by koni nevadilo, ale co by vadilo, že už teď je neovladatelná a časem by mohla být i agresivní. Nebo rezignuje. Ani jedno není pro koně dobré.
Napsala jsem tu skoro povídku o něčem, co je mezi koňáky všeobecně známé.
Velká omluva.

sisi58
napsal(a):
Nejste deb.l, i když nám tu podsouváte, že si to o vás myslíme, jste jen trošku vztahovačná. Opravdu na této či jiné diskuzi nejsou přispěvatelé proto, aby vám četli levity. Opravdu ne, i když se vám zdá, že ano.
A ano, mohou být koně, kteří nepotřebují ostatní koně. Žádnou statistiku určitě nikdo nevedl, takže nejde napsat, že takový kůň je 1 ze 100, z 1000, z 10000. Ale jistě se všichni shodneme, že kůň je zvíře stádové a tudíž je mu se stádem lépe,než bez něj. Nebudu psát proč, všichni to tu víme, mimo zadavatelky.
Teď budu spekulovat. Koupila by si zadavatelka kobylu, kterou by nedokázala zvládnou ze země, kterou by nenauzdila a na které by se, před zaplacením, nemohla svézt? Zajisté nekoupila.
Takže jsme se dobrali k závěru, že je buď něco špatně s majitelkou nebo něco špatně s kobylou.
Majitelka předtím jela, takže ta je stejná. Co se tedy změnilo? Změnilo se to, že je kobyla celá říčná, vystresovaná a nepoužitelná. Změna nastala na novém působišti. Vylučovací metodou dojdeme k tomu, co je jiné.
Takže si buď majitelka zajistí koňské kámoše nebo nebude jezdit, což by koni nevadilo, ale co by vadilo, že už teď je neovladatelná a časem by mohla být i agresivní. Nebo rezignuje. Ani jedno není pro koně dobré.
Velká omluva.
Hezky shrnuto. To tady všichni (kromě Coudas) píšeme horem dolem, ale na úrodnou půdu, hlavně u Darleya, to zatím nepadlo.
Coudas
napsal(a):
Holka si koupila kone. Mela prilezitost, vzala si kone domu, ma box, pastvinu. K tomu prikoupila valacha, aby kobyla nebyla sama. Postupovala jako spoustu dalsich lidi. Spatne. Spojeni nevyslo, napsala o radu sem, dockala se krom rad i urazek, protoze zkusila dalsi variantu, ktera k nelibosti vsech zatim funguje. Nemusi fungovat dlouho, muze fungovat do smrti kone. Kdyby to sem nedala, komu bychom vzpilali....
Co stihla zadavatelka od 20.6. večer udělat, že ji to teď funguje?
Něco jsem v té její hatmatilce nepochopila, či přehlédla?
Dotaz byl na to,že "....je teď dominantní a když chci jed na vyjížďku jak mi dělá rutiku rehta a nechce si vzít udilo."
Majitelku mám na háku, jen mi je líto kobyly. Přišla o stádové kamarády, je úplně jinde a nejspíš jí není moc dobře.
Zkuste si představit, jak se asi cítí.

Už je to opravdu otrávení stejně když něco napíšu tak hned mne napadnete víte co běžte do p..... A já se zařídím podle mého rozumu chtěla jsem jenom poradit ne ukamenovat jenom proto že nám ráda svoji kobilku a potřebovala jsem radu a opravdu lituji toho kdo bude potřebovat poradit bylo by lepší kdy tento blok zrušili je na hovno
Coudas

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Velká omluva.
Kometa ji ma, 0,01%. Tu statistiku. Zbytek jsem nepochopila, nebot divcina to zde popsala, napsala i to, ze valacha dala pryc, a kobyla je v pohode, s valachem nebyla. Vy asi vidite jen sve. Ale ja neumim cist, tohle uz neni podsouvani, to je holy fakt, ktety mi zde lide pisou.Pes je zvire smeckove, presto jej lidi muzou mit jednotlive. Protoze jim clovek smecku nahradi?
napsal(a):
Už je to opravdu otrávení stejně když něco napíšu tak hned mne napadnete víte co běžte do p..... A já se zařídím podle mého rozumu chtěla jsem jenom poradit ne ukamenovat jenom proto že nám ráda svoji kobilku a potřebovala jsem radu a opravdu lituji toho kdo bude potřebovat poradit bylo by lepší kdy tento blok zrušili je na hovno
Radu jste dostala - tedy dopřát kobyle společnost, která jí chybí. Co je na tom nejasného?
sisi58
napsal(a):
Co stihla zadavatelka od 20.6. večer udělat, že ji to teď funguje?
Něco jsem v té její hatmatilce nepochopila, či přehlédla?
Dotaz byl na to,že "....je teď dominantní a když chci jed na vyjížďku jak mi dělá rutiku rehta a nechce si vzít udilo."
Majitelku mám na háku, jen mi je líto kobyly. Přišla o stádové kamarády, je úplně jinde a nejspíš jí není moc dobře.
Zkuste si představit, jak se asi cítí.
No právě že se cítí jako na samotce.
Útěchou jí má být to, že na samotku dostane koťátko na hraní (ovce a krávy). Jo je to lepší než nic, ale plnohodnotný život vypadá jinak.
Darleya - otevři oči a popasuj se se situací čestně. Jeden kůň o samotě je špatně. Vem si k ní např. nějakou stařešinu a bude líp (v inzercích je jich plno a skoro za odvoz). Tráva letos naštěstí narostla, tak se to dá...

Coudas
napsal(a):
Kometa ji ma, 0,01%. Tu statistiku. Zbytek jsem nepochopila, nebot divcina to zde popsala, napsala i to, ze valacha dala pryc, a kobyla je v pohode, s valachem nebyla. Vy asi vidite jen sve. Ale ja neumim cist, tohle uz neni podsouvani, to je holy fakt, ktety mi zde lide pisou.Pes je zvire smeckove, presto jej lidi muzou mit jednotlive. Protoze jim clovek smecku nahradi?
Ano, psovi člověk smečku nahradí. Správný (zdůrazňuji správný) majitel tráví se svým psem hodiny denně, nejenom venčením, zábavou, tréninkem, ale i v běžném provozu - doma, na zahrádce, na návštěvě u kamarádů, v restauraci... S tím, že dospělý pes klidně prospí (prodřímá) i 14 hodin denně. Kůň je jako býložravec vzhůru cca 20 hodin.
Žádný člověk s ním takovou dobu trávit nebude (a nemůže).
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
To je lhostejno.
Ze jsi mi to pred 15 lety nerekla do oci, kdyz jsi mela prilezitost toho utyranyho kone videt na vlastni oci....

napsal(a):
A už je to tady! Když dojdou argumenty, přijdou na řadu "vyjmenovaná" slova. Velmi mi to připomíná diskuzi na psech na téma březí fena 65. den, kdy jsme taky ve většině odmítli "áchat" nad "neplnoletou" připuštěnou fenou bez PP.
Ježišmarjá ženský, nechte už toho slovíčkaření. To, že z každého pravidla existuje výjimka, je snad každému jasné. Taky je každému jasné, že naprostý začátečník a laik, což slečna evidentně je, takovou výjimečnou specialitku nemá brát za bernou minci jen proto, že se mu to zrovna hodí do krámu.

Dotaz
napsal(a):
Ježišmarjá ženský, nechte už toho slovíčkaření. To, že z každého pravidla existuje výjimka, je snad každému jasné. Taky je každému jasné, že naprostý začátečník a laik, což slečna evidentně je, takovou výjimečnou specialitku nemá brát za bernou minci jen proto, že se mu to zrovna hodí do krámu.
"Dyť" už jsem psala, ať toho necháme. Ale nevydržely jsme to, no. Protože to myslíme dobře, s kobylou a vlastně i se zadavatelkou, i když to chvílemi tak nevypadalo.
napsal(a):
Rady jste dostala. Slyšet je nechcete. Píšete jak hotentot. A navíc jste sprostá. Bude lépe, když se prostě zablokujete. I se svou kobilkou.
napsal(a):
A když valašká dám pric tak to bude ještě veči problém nebo se kobilka uklidní a bude vpohode já si víc koní dololit nemůžu a kobilka když jsem jí dovezla byla jenom z podnikem na pastvine pořád teď má box a pastvinu 😔😔
A proč jste jí nepřivezla i "podnika" s ssebou ?
Když na něj byla zvyklá?
Nebo místo původního nepořídila podobného?
Ještě by šlo staršího koně ,to už vám tu bylo doporučeno .Když "kobilka" taky není nejmladší

sisi58
napsal(a):
Rady jste dostala. Slyšet je nechcete. Píšete jak hotentot. A navíc jste sprostá. Bude lépe, když se prostě zablokujete. I se svou kobilkou.
Vzala jste mi to z úst. Pod to se podepisuji.

Coudas
napsal(a):
A jak vite Vy, co ja mela za kone? Ja ji nekde poradila, aby mela kone samotnyho? Co si pamatuju tak jsem ji k tomu napsala, aby si nasla nekoho, kdo situaci posoudi a pomuze ji na miste, ze pres internet se to vyresit neda. Ja tam nebyla. Takze situaci nedokazu posoudit. Zaroven nedokazu posoudit, jestli je slecna sobec, protoze ma kone samotnyho. Proc bych jako zkuseny konak, jak Vy rikate, nemohla mit svuj nazor na zaklade vlastnich zkusenosti? Protoze neni shodny s Vasim? Ne nejsem happy ze bude kun o samote. Treba slecna nekoho sehnala a on ji poradi, co v dane situaci udelat.
tohle mi přijde v pořádku :-) Ideál je, aby každý méně zkušený koňák měl k dispozici zkušenou osobu, která buď sama ví, a nebo ví, na koho se dále obrátit. Ani já se nějak nepokouším někoho o něčem přesvědčit, ono to vlastně přes net ani nějak nejde. Prostě píši svůj názor - ono přes net nakonec také ani nic jiného nejde :-) Hlavně nemám důvod se kvůli nějakým internetovým diskusím vyvádět z bohorovného klidu

Coudas
napsal(a):
Ze jsi mi to pred 15 lety nerekla do oci, kdyz jsi mela prilezitost toho utyranyho kone videt na vlastni oci....
My se známe? :-O
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
My se známe? :-O
Udivuje te, ze nekho takovyho vubec muzes znat, natoz abys s nim komunikovala vid? Nicmene na meho utyraneho kone osamote jsi nerekla ani popel, stejne jako vsichni ostatni, veterinari, konaci a dalsi, ale je pravda, ze za 15 let se spousta veci, nazoru, lidi zmeni. Co bylo drive beznym zpusobem zivota je dnes nemyslitelne a ti, kterym to funguje TIM TEDY NEMYSLIM, ZE JE SPRAVNE DRZET KONE V SAMOTE, ALE PROHLASOVAT NECO O NEKOM, KDYZ NEZNAM SITUACI, jsou ukamenovani, protoze reknou svuj nazor, nebo si dale ziji postaru navzdory novym technologiim, pruzkumum, poznatkum. Ale je prece demokracie, tak si kazdej muze delat co chce ne? Aspon to tedy ve spolecnosti takto vypada.

Já jsem se mihla kolem mnoha stovek koní a lidí :-)
A že některé ty případy byly skutečně na výstavku.
Jsem si 100% jistá, že před 15 lety jsem nevěděla tolik, co vím teď.
Ale rozhodně jsem věděla, že chovat koně v samotě není správně. Ne, že by to nešlo. Tuna měl v té době každý druhý lesák zavřeného hřebce doma v chlívku na štontu. Ze zákona to není týrání (jakkoli můžeme polemizovat o odstavcích o naplňování biologických potřeb zvířat). Můj názor je, že to týrání je.
Rozhodně jsem ráda, že tu máme demokracii a každý si tu může říkat, co chce :-)
Takto je možné se zúčastnit diskusí s mnoha lidmi různých názorových směrů, obohacovat se, nahlížet problémy v souvislostech a posouvat se :-)
A učit se toleranci :-)
Děkuji za názory a za diskusi