Chladnokrevník, tažný kůň

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

TerkaXD

23.6.2020 19:23
TerkaXD

XXX.XXX.233.117

Zdravím, nenašel by se někdo z okolí Plzně či Tachova, kdo má nějaké chladnokrevníky nebo tažné koně? Chtěla bych začít jezdit, ale mám lehčí nadváhu a nikdy jsem na koni neseděla. Jen jsem se o ně starala(čištění, uklízení boxů, krmení, atd...) Takže kdyby se našel někdo kdo by o někom věděl, byla bych moc ráda. :)
Předem děkuji za odpovědi.

23.6.2020 19:28
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Co je lehčí nadváha a proč právě chladnokrevník? Kvůli klidnému temperamentu?

TerkaXD

23.6.2020 20:12
TerkaXD

XXX.XXX.233.117

Lehčí nadváha 79kg. Mám 173cm. A ano kvůli klidnému temperamentu a silné stavbě těla.

23.6.2020 20:29
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Úplně od začátku bych to viděla spíš na nějaký jezdecký klub. Po Plzni jich je několik, na FB se poptejte ve skupině Koňáci z Plzeňska, tam je hodně lidí a sdělí vám konkrétně, kde je třeba volné místo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.6.2020 20:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

TerkaXD napsal(a):
Lehčí nadváha 79kg. Mám 173cm. A ano kvůli klidnému temperamentu a silné stavbě těla.

79 kg není žádná tragédie - to má kdejaký průměrný chlap. Klidný temperament a silnou stavbu těla vám může nabídnout i teplokrevník.

23.6.2020 22:30
tapka

XXX.XXX.47.62

Můžu vás svézt na klidné chlaďasce, bydlím nedaleko Tachova.

24.6.2020 07:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nejste těžká. Klidně můžete jezdit na normálně narostlém koni, nějakém teplokrevníkovi. Věřte mi.
Na takových,jací byli ve filmu "Trápení",co je zmiňován ve vedlejší diskuzi.Fotka.Pán vpravo určitě nemá 60 kg.
Tažní koně nejsou určeni pro ježdění lidí s nadváhou. Je to vžitý, nesmyslný názor. Tažáci jsou vyšlechtění pro tah, i velkých nákladů,ale s těžkým jezdcem, díky své stavbě těla, by měli posléze problém se zády.
Nahlédněte zde: http://www.equichannel.cz/nejste-tezci-na-sveho-kone

25.6.2020 16:01
lenacia

XXX.XXX.173.31

TerkaXD napsal(a):
Zdravím, nenašel by se někdo z okolí Plzně či Tachova, kdo má nějaké chladnokrevníky nebo tažné koně? Chtěla bych začít jezdit, ale mám lehčí nadváhu a nikdy jsem na koni neseděla. Jen jsem se o ně starala(čištění, uklízení boxů, krmení, atd...) Takže kdyby se našel někdo kdo by o někom věděl, byla bych moc ráda. :)
Předem děkuji za odpovědi.

provozujeme jezdecký kroužek v Konstantinových Lázních, slečna co trénuje má přímo certifikát instruktorky... pokud stále hledáte a není to pro vás daleko můžete napsat dám vám přímo kontakt.

Přidejte reakci

Přidat smajlík