Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anonym55

23.6.2020 21:11
Anonym55

XXX.XXX.233.117

Ahoj, chci se zeptat můžu jezdit na koni i přes mou obezitu (95kg, 166cm, 16let).
Neměl by z mé váhy kůň problémy?..

23.6.2020 21:28
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Anonym55 napsal(a):
Ahoj, chci se zeptat můžu jezdit na koni i přes mou obezitu (95kg, 166cm, 16let).

Je třeba dobře vybrat koně, jsi v tomhle bohužel omezená svojí váhou. Navíc si moc neumím představit, do jakého sedla se napasuješ. Když si teď vzpomenu na jednu místní uživatelku, která je také velmi silná, tak velký objem jejích stehen jí bránil dobře přiložit koleno v běžném sedle do kolenních opěrek, cítila se proto hodně nejistá a nestabilní.

Teď to neber špatně, ale na svoji výšku jsi opravdu velmi silná. I pro tvoje zdraví by bylo dobré zhubnout. Když nás srovnám, tak já měřím 165 cm a vážím momentálně 63 kg, přesto nejsem nijak hubená. Neumím si představit, že vážím ještě o 30 kg navíc. Pokud takto budeš pokračovat dál, tak v pětadvaceti už se můžeš setkat s nějakými pohybovými omezeními, bolestmi a větším opotřebením pohyboveho aparátu, který by ti měl sloužit třeba ještě dalších čtyřicet let života.

Je fajn, že máš starost o to, abys koni svojí váhou neničila pohybový aparát, ale uvědom si, že už ho ničíš - sobě. Měj se taky ráda a buď ohleduplná i ke svému tělu.

Anonym55

23.6.2020 21:50
Anonym55

XXX.XXX.251.210

Se svojí váhou se snažím něco dělat (zdravá strava, sport), ale bohužel musím počkat do 18 let aby mi mohli nasadit léky na štítnou žlázu (mám s ní problémy). Prozatím se budu o koně pouze starat(čištění, uklízení boxů, krmení).

23.6.2020 21:56
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Anonym55 napsal(a):
Se svojí váhou se snažím něco dělat (zdravá strava, sport), ale bohužel musím počkat do 18 let aby mi mohli nasadit léky na štítnou žlázu (mám s ní problémy). Prozatím se budu o koně pouze starat(čištění, uklízení boxů, krmení).

Proč byste nemohla mít léky už nyní?

Anonym55

24.6.2020 07:35
Anonym55

XXX.XXX.248.171

To ani sama nevím, můj lékař mi řekl že až od 18 let.

24.6.2020 07:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

Anonym55 napsal(a):

Můžeš se na koni svézt. V klidu,na jízdárně. Ať ti vyberou nějakého festovního koníka. Ale na normální ježdění to nebude. Nenajdeš vhodné sedlo. Možná western. Ovšem ten přidá k tvé váze dalších cca 17 kg.
Ale pokud máš koně ráda, je ti s nimi dobře, i ze země můžeš pro ně hodně udělat, nejspíš i víc, než hubené krasavice, co jen rajtují.
A taky se ledascos naučíš, co ti bude velmi prospěšné. A co hafo "jezdců" vůbec nezná.
Držím palce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.6.2020 08:22

Anonym55 napsal(a):
To ani sama nevím, můj lékař mi řekl že až od 18 let.

To bych se ho teda zeptala proč? Já měla za to, že hormonální problémy se mají řešit hned, aby nedošlo ke škodám na zdraví. A nevidím zásadní rozdíl mezi věkem 16 a 18 let - pořád je to rostoucí a vyvíjející se organismus. Můj laický názor - nejsem endokrinolog.

Anonym55

24.6.2020 08:28
Anonym55

XXX.XXX.233.117

Také mi to přijde divné, ale pokusím se sehnat jiného lékaře a pak se uvidí.

24.6.2020 08:43
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Anonym55 napsal(a):
Také mi to přijde divné, ale pokusím se sehnat jiného lékaře a pak se uvidí.

Velmi Ti doporučuji prohlédnou si jednotlivá oddělení v nejbližší nemocnici. Dost možná tam mají obezitologii. Já jsem ji našla v olomoucké fakultní nemocnici na oddělení sportovního lékařství a kardiorehabilitace. Je to oddělení spolupracující napříč více lékařskými obory. Hodně mi to pomohlo, dlouhodobě.

24.6.2020 09:52

Pipilota napsal(a):
Velmi Ti doporučuji prohlédnou si jednotlivá oddělení v nejbližší nemocnici. Dost možná tam mají obezitologii. Já jsem ji našla v olomoucké fakultní nemocnici na oddělení sportovního lékařství a kardiorehabilitace. Je to oddělení spolupracující napříč více lékařskými obory. Hodně mi to pomohlo, dlouhodobě.

Také dobrý nápad!

24.6.2020 14:02
sovicka

XXX.XXX.55.187

Neber to zle, ale nejdříve bych opravdu trochu pořešila váhu. Zkus si domluvit osobního trenéra na individuální cvičení, ať si nebulížíš, když bys cvičila sama a cviky dělala špatně, a začni se pravidelně hýbat, denně (neznamená to každý den cvičit, ale třeba chodit na procházky – svižněji, třeba se psem, jezdti méně dopravou a chodit více pěšky, nebo to vzít vycházkou oklikou za kamarádkou/dy). když pudou kila dolů nejen, že se ti bude lépe hýbat, ale budeš určitě i spokojenější. Mezitím se můžeš rozhlížet po okolí a objet pár klubů a omrknout či stájí, kde dávají lekce na koni, jak tak lekce probíhají, zda se trenér věnuje jezdcům, zda se hledí na pohodu koně, zda mají koně padnoucí výstroj, zda dbají na sed jezdce a k tomu můžeš zatím nabírat všeobecně další informace ke koním a ježdění na netu.

25.6.2020 11:07

chodit na procházky s koněm je bezvadná náplň :-) ona i ta práce ze země - člověk nežere a zapomene na chutě, a může si na tu jízdárnu po půl hodině brát všechny koně ve stáji, zpravidla proti tomu nemá majitel půl slova. A když si člověk trochu pozjistí a nebo pořídí osobu, která dohlédne a poradí do začátku, co a jak s koněm vykomunikovat, dá se dělat srandy, že to nebude jeden stíhat za celý rok (včetně výroby rekvizit, samozřejmě :-) Ale jinak ty procházky po venku, cvičení v terénu, klidně navykání na bubáky a provoz (popaseme vedle rušné silnice, půjdem očumovat bagr u rozestavěného domu na kraji vesnice) jsou maximálně užitečné záležitosti :-)

25.6.2020 16:17
lenacia

XXX.XXX.173.31

sisi58 napsal(a):
Můžeš se na koni svézt. V klidu,na jízdárně. Ať ti vyberou nějakého festovního koníka. Ale na normální ježdění to nebude. Nenajdeš vhodné sedlo. Možná western. Ovšem ten přidá k tvé váze dalších cca 17 kg.
Ale pokud máš koně ráda, je ti s nimi dobře, i ze země můžeš pro ně hodně udělat, nejspíš i víc, než hubené krasavice, co jen rajtují.
A taky se ledascos naučíš, co ti bude velmi prospěšné. A co hafo "jezdců" vůbec nezná.
Držím palce.

kdyby 17, kvalitní western je pif paf klidně 25 kilo, nicméně sem zjišťovala, protože mě to docela zarazilo, když si vezmu že v tu chvíli plno ani nijak silných lidí překročí onu míru komfortní váhy pro koně jen tím že místo anglie mají western.
Vyptávala jsem se, western pracuje s tou váhou jezdce jinak než anglie. lépe ji rozloží, a měl by snad i tlumit. Pro těžší jezdce ideální, i díky tomu že posedlí je přecijen prostornější než klasické 17'5 na anglii, takže tu váhu jezdce nasměřuje lépe než anglie kde to jde všechno obvykle úplně dozadu, do jednoho místa.
Což neznamená že není lepší být lehčí... To můžu už potvrdit. Ze 130 sem zhubla zatím na 103 kilo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík