Barbora0987

XXX.XXX.226.211
Ahoj potřebuju poradit jezdím hřebce teprve 2apul měsíce a pokaždý když s nim chci jet na jízdárně tak se mnou vyjede ven ale pokaždý když tu jizdarnu nějak zabarikadujeme tak to se mnou přeskočí nebo to se mnou prorazí A s nikým jiným to nedělá jenom se mnou vzdát to rozhodně nechci ale prostě jsem se zasekla a nevím jak dál poradíte mi prosím někdo 🙏❤
Uživatel s deaktivovaným účtem

Barbora0987
napsal(a):
Ahoj potřebuju poradit jezdím hřebce teprve 2apul měsíce a pokaždý když s nim chci jet na jízdárně tak se mnou vyjede ven ale pokaždý když tu jizdarnu nějak zabarikadujeme tak to se mnou přeskočí nebo to se mnou prorazí A s nikým jiným to nedělá jenom se mnou vzdát to rozhodně nechci ale prostě jsem se zasekla a nevím jak dál poradíte mi prosím někdo 🙏❤
Co na to říká trenér?
Barbora0987

XXX.XXX.226.211
napsal(a):
Co na to říká trenér?
No říká že musím přibrat na síle ne abych ho nějak tahala ale ať víc přiberu přeci to je hřebec.
Barbora0987

XXX.XXX.226.211
Sophii
napsal(a):
Má z tebe dobrej den, a ještě si to navykne a bude dělat neplechu i ostatním. Máš holeň, máš ruku, jestliže ho tím nedonutíš, tak tvoje schopnosti nedosahují hodnot potřebných k práci s daným koněm.
Asi první 2 lekce na něm to bylo v pohodě ale pak nějak začal vyvádět a když semnou nacvala a ja ho chci zastavit tak se do toho udidla prostě zakousne a uteče se mnou ven ne že by nějak vyhazovla ale prostě semnou vyjede objedeme jednou jizdarnu v pohodě ale jakmile se dostaneme k tomu místu tak jde prostě pryč a mě vůbec neposlouchá a to jsem zkoušela i gumy.
Barbora0987

XXX.XXX.226.211
Rita R
napsal(a):
Buď ráda, aspoň se naučíš skákat
To je sice pravda😅 ale nikam se nedostanu
Barbora0987
napsal(a):
Asi první 2 lekce na něm to bylo v pohodě ale pak nějak začal vyvádět a když semnou nacvala a ja ho chci zastavit tak se do toho udidla prostě zakousne a uteče se mnou ven ne že by nějak vyhazovla ale prostě semnou vyjede objedeme jednou jizdarnu v pohodě ale jakmile se dostaneme k tomu místu tak jde prostě pryč a mě vůbec neposlouchá a to jsem zkoušela i gumy.
no přesná definice "má z tebe dobrej den"
Barbora0987

XXX.XXX.226.211
Sophii
napsal(a):
no přesná definice "má z tebe dobrej den"
A nevíš co s tím mám dělat.
Prosím

akscha
napsal(a):
Nic, tohle ma resit trener. My tady nevime, jestli se nepredklanis, netahas za vnitrni otez, nemas spatne prenesenou vahu atd. Pokud trener nevi a necha te na tom koni takhle jezdit, zmenit trenera.
Asi tak. Nevidím v tomhle pro tebe žádný přínos (jezdecký).

Barbora0987
napsal(a):
Zkoušela i gumy. Jako gumový šambón? Pod dozorem trenéra? Moje rada - rychle pryč!
Barbora0987
napsal(a):
No říká že musím přibrat na síle ne abych ho nějak tahala ale ať víc přiberu přeci to je hřebec.
To není trenér,ale blb.
Je možno dát šikovnému jezdci koně, co je o trochu nad jeho stávající schopnosti, aby se posunul dál. Ale to tento případ není.
Navíc se na koních nejezdí silou,ale umem.
Samozřejmě musí mít jezdec fyzičku,ale nikoli proto, aby koně přepral, ale proto,aby vůbec zvládl jezdit a nevadil, svým kvedláním ve hřbetě, koni.
Ať vám dá valacha či kobylu a neučí hřebce dělat paskudiny.

Barbora0987
napsal(a):
Do prkýnka, hřebec je pořád "jenom" kůň. Ano, celkově posílit, jak píše sisi58, ale to platí u každého pohlaví.