Výpomoc v dostihové stáji

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kat.Kop.

4.7.2020 17:30
Kat.Kop.

XXX.XXX.252.131

Dobrý den,
chtěla bych chodit vypomáhat do nějaké dostihové stáje poblíž Prahy. Samozřejmě bych pracovala zadarmo, s plnokrevníky mám celkem bohaté zkušenosti a ráda bych si udělala i amatérskou licenci. Samozřejmě mám v plánu napsat do pár stájí a podat si i inzerát. Ale chtěla jsem se zeptat, jestli se s tímhle již někdo setkal? Bylo by to vůbec možné? Nebo nemáte typ na nějakého trenéra pod kterým bych si licenci mohla udělat?
Také by mě zajímalo, jestli by mě někde takhle vzali když měřím 170cm, vážím 52kg a je mi 17 (na podzim 18).
Budu vděčná za každou informaci ☺️

4.7.2020 18:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Kat.Kop. napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych chodit vypomáhat do nějaké dostihové stáje poblíž Prahy. Samozřejmě bych pracovala zadarmo, s plnokrevníky mám celkem bohaté zkušenosti a ráda bych si udělala i amatérskou licenci. Samozřejmě mám v plánu napsat do pár stájí a podat si i inzerát. Ale chtěla jsem se zeptat, jestli se s tímhle již někdo setkal? Bylo by to vůbec možné? Nebo nemáte typ na nějakého trenéra pod kterým bych si licenci mohla udělat?
Také by mě zajímalo, jestli by mě někde takhle vzali když měřím 170cm, vážím 52kg a je mi 17 (na podzim 18).

Ono dost záleží odkud jste.

Kat.Kop.

4.7.2020 18:37
Kat.Kop.

XXX.XXX.252.131

Z menšího městečka poblíž Letňan, ale kdyby mi někdo tu příležitost dal, tak nemám problém dojet i někam trošku dál.

Shebby084

21.7.2020 18:19
Shebby084

XXX.XXX.252.131

Ohledně té amatérské licence... Pokud se nepletu, tak každoročně JC ČR zveřejňuje Věstník, kde jsou zveřejnění trenéři. A amaterskou licenci si můžete udělat jen pod trenérem profesionálem. Já sama jsem se s tím setkala, když jsem si amaterskou licenci chtěla udělat. Psala jsem trenérům, ale byla jsem odmítána. Tak snad budete mít větší štěstí 👍

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.7.2020 09:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Obejděte nejbližší dostihové stáje a nabídněte se, že jim vydrhnete záchody, koním napáječky a žlaby, vymetete pavučiny. Zaručeně nejotravnější práce ve stáji :-) Až se v nějaké stáji nějaký ten rok usídlíte, budete připravovat koně pro pracovní jezdce, držet při kování, zametat stáj a skládat seno, tak vás třeba pustí k vykrokování koně po práci a když jim bude chybět jezdec, posadí vás třeba na hodného koníka na AO po dostihu. A od toho je jen krůček k ježdění v tréninku. Jakmile budete v tréninku vyježděná, dají vám i lepší koně, můžete se optat na podporu při amatérské licenci - a možná to i uvítají :-) Ale bacha, už teď s tou váhou bude problém ujezdit, aby se využila výhoda úlevy pro amatéra. Za dva roky to bude zřejmě ještě náročnější, pokud nasvalíte při práci u koní. Já jsem do dostihové stáje nastoupila v nějakých 13 letech a amatéra jsem dělala v nějakých 16-17 letech. Ale možná to jde i rychleji

22.7.2020 13:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Obejděte nejbližší dostihové stáje a nabídněte se, že jim vydrhnete záchody, koním napáječky a žlaby, vymetete pavučiny. Zaručeně nejotravnější práce ve stáji :-) Až se v nějaké stáji nějaký ten rok usídlíte, budete připravovat koně pro pracovní jezdce, držet při kování, zametat stáj a skládat seno, tak vás třeba pustí k vykrokování koně po práci a když jim bude chybět jezdec, posadí vás třeba na hodného koníka na AO po dostihu. A od toho je jen krůček k ježdění v tréninku. Jakmile budete v tréninku vyježděná, dají vám i lepší koně, můžete se optat na podporu při amatérské licenci - a možná to i uvítají :-) Ale bacha, už teď s tou váhou bude problém ujezdit, aby se využila výhoda úlevy pro amatéra. Za dva roky to bude zřejmě ještě náročnější, pokud nasvalíte při práci u koní. Já jsem do dostihové stáje nastoupila v nějakých 13 letech a amatéra jsem dělala v nějakých 16-17 letech. Ale možná to jde i rychleji

Pokud je člověk šikovný, jde to i rychleji - měla jsem amatérskou licenci za půl roku po nástupu do dostihovky, a to jsem zkoušky delala u Čestmíra Olehly, který si dává sakra pozor, koho na své koně posadí. Tam se mi hodně hodila praxe i od parkurových koní👍

Jinak pokud je člověk vyšší, a nenaváží do rovin (pokud teda není tlustý jak vepř), tak může bez problémů jezdit překážky.
Já jsem měla opačný problém - měla jsem blíž k překážkám, ale kvůli nízké váze to nepřipadalo v úvahu, takže jsem v podstatě jezdila jen "křápy" v hendicapech, který nikdo nenavážil... 🙄

22.7.2020 17:19
Dotaz

XXX.XXX.245.87

Kat.Kop. napsal(a):
Dobrý den,

Váňa sháněl ošku, viděla jsem nedávno inzerát, ale to je pro vás z ruky. Na Facebooku je skupina Práce u koní, občas se tam najde i něco z dostihového prostředí, třeba budete mít štěstí tam.

Bierki

22.7.2020 20:56
Bierki

XXX.XXX.252.131

Z vlastní zkušenosti - většina trenérů si netroufne posadit kohokoli na svého svěřence. Mě ve většině případech bylo řečeno, že by byli nejlepší mít vlastního koně na kterém bych u nich jezdila. Že koně, co mají v tréninku nemůže jezdit každý, kdo není na dostihového koně zvyklý. Nemusel by se udržet apod. Ale myslím, že s tou výpovědí nebude problém, ve stáji ji práce pořád dost.

23.7.2020 00:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Bierki napsal(a):
Z vlastní zkušenosti - většina trenérů si netroufne posadit kohokoli na svého svěřence. Mě ve většině případech bylo řečeno, že by byli nejlepší mít vlastního koně na kterém bych u nich jezdila. Že koně, co mají v tréninku nemůže jezdit každý, kdo není na dostihového koně zvyklý. Nemusel by se udržet apod. Ale myslím, že s tou výpovědí nebude problém, ve stáji ji práce pořád dost.

Pokud si chce zadavatelka udělat licenci, tak už snad něco naježděno na dostihových konich má.

Jinak je samozřejmé, že trenér na dostiháka neposadí kdejakou jitrnici, co je ráda, že se na tom třepe😉

23.7.2020 08:45
Arbora

XXX.XXX.212.24

A sú vôbec v rozumnej dojazdovej vziadelosti nejakí dostiháci? Jasné, Chuchle, Bartošovci sú niekde okolo Mělníka, Levín je tiež kúsok za Prahou, ale iní mi veľmi nenapadajú.
Asi by som skúsila ísť normálne do chuchle a popýtala by som sa, či nepotrebujú nejakú výpomoc. Keď by aj nepotrebovali, možno aspoň poradia, kam ísť.

23.7.2020 12:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Arbora napsal(a):
A sú vôbec v rozumnej dojazdovej vziadelosti nejakí dostiháci? Jasné, Chuchle, Bartošovci sú niekde okolo Mělníka, Levín je tiež kúsok za Prahou, ale iní mi veľmi nenapadajú.
Asi by som skúsila ísť normálne do chuchle a popýtala by som sa, či nepotrebujú nejakú výpomoc. Keď by aj nepotrebovali, možno aspoň poradia, kam ísť.

V Chuchli většinou nepotřebují, protože to mají pokrytý učni, a přes prázdniny, kdy jsou děcka doma, tak to zase zaplácnou studenty z dálkového studia.
Jinak amatérská licence si jde udělat i v té Chuchli - vypisují kurzy

Ibiška

23.7.2020 13:39
Ibiška

XXX.XXX.252.131

Je pravdou, že ne každý Vás hned na dostihového koně pustí. Chtělo by se to někde usadit a pobýt tam a po nějakém čase Vás třeba mohou zapojovat i do práce s koňmi. Zkuste nějaké trenéry, kteří už s někým amatérskou licenci dělali.
Nevím, jestli by to bylo u nich možné, ale můžete zkusit paní Kuntovou. Stáj Cikáda. Viděla jsem, že do dostihů normálně koně dávají a zároveň na nich jezdí menší děti. To by pro Vás mohlo být ideální. Trénuje je p. Libor Šindar.
Jsou u Příbrami ( záleží jak moc je to pro Vás dostupné z Prahy). Zkuste napsat a třeba se Vám poštěstí.

Ilka97

8.8.2020 21:23
Ilka97

XXX.XXX.252.131

Amatérskou licenci můžete udělat jen doporučením trenéra, kterého určil Jockey club ČR pro tento účel. Každý rok to najdete ve Věstníku pro daný rok.
Najdete to ve Věstníku ČT 6 - 6 strana. Je zde uvedeno 8 jmen od koho můžete dostat doporučení. Po získání licence podle mě můžete mít větší šanci se někde chytit 👍

Přidejte reakci

Přidat smajlík