Zrušení hnojiště - ceny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Petiusa

8.7.2020 16:50
Petiusa

XXX.XXX.83.172

Prosím, nemá někdo zkušenosti s odvozem velkého hnojiště? Jaké jsou ceny ?

11.7.2020 16:43
akaš

XXX.XXX.221.9

Pokud je to blízko většího města, nabídněte zahrádkářům za odvoz. :)

12.7.2020 11:36
dsj

XXX.XXX.255.137

Záleží asi jak se s kým dohodnete. Když jsem řešila kam s hnojem, tak jsem si objela okolí a zmapovala kde jsou polní hnojiště a domluvila se se zemědělcem, který ho má nejblíž. Hnůj si vyvážíme sami, nemá s tím žádnou práci, bobky z našich koní se na jeho obří hromadě ztratí, cena je symbolická – 1x ročně 500Kč za účtenku že hnůj od nás „koupil“ + flaška k vánocům.
Vedle ve vsi má sousedka komerční ustájení a tam už má smluvní odvoz a platí družstvu 550Kč za jednu cestu valníku na hnojiště (traktor družstevní, vlek vlastní). Pokud potřebujete zlikvidovat několikaleté velké hnojiště, tak tam bych ještě k ceně připočetla zapůjčení nakladače + traktoru s valníkem a to asi bude dost peněz (já před 3 lety platila za hodinu práce s nakladačem 600Kč + doprava smetí na skládku 3.000Kč jedna cesta, cenu za uložení odpadků na skládce už si nepamatuji, ale byla to nejnižší položka).
Pokud vůbec někoho na takovou práci seženete, zemědělci mívají svých starostí dost a normální náklaďáci si hnojem nechtějí zadělat auta ani riskovat že se zahrabou s náklaďákem někde v močůvce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík