Zdravím, chtěla bych se zeptat jaké používáte repelenty hlavně na komáry. My teď používáme Leovet Repelent Phaser Durativ Gel, ale vydrží jen pár hodin. Chtěla bych vyzkoušet něco co vydrží alespoň 3 dny. Uvažovala jsem nad Farnam Endure Sweat - Resistant Fly nebo Absorbine UltraShield® EX Insecticide.
Máte s nima někdo zkušenosti? A jestli se vyplatí koupit.
Mám zkušenost jak s Endurem,tak s UltraShieldem....vyhrál Endure..ten při častější aplikaci opravdu vydrží třeba týden...ale určitě ne zmiňovaných 14 dní,co výrobce uvádí..to nám nevydrželo nikdy..mám vždy dva Endure(ten sprej necelý 1 l) na to období od jara do podzimu na dva malý koně..ale ty hmyzáci mi přijdou,že jsou rok od roku agresivnější a jsou proti tomu imunní..
Uživatel s deaktivovaným účtem

střídám endure a ultrashield, stříkám prakticky skoro denně-obden, prostě vždy, když jsem u koně a po ježdění, protože koně opláchnu na opocených místech nebo kobyla zmokne, fungují určitě ne na 100%, ale toho hmyzu je opravdu méně(stříknu na měkký kartáč a přejedu i vnitřky uší a hlavu,hlavně mezinoží)....mám i nějaké "lidské " repelenty expedition,tak je také zužitkuju.....
U nás Endure, i ten Ultra po pár letech nějak působit přestal.
Zkoušela jsem různé.Gelové Leovety i stříkací ,pak něco v šedé piksle ,myslím,taky Farnam ,domácí vaření ,a účinek stejný ,u všech.Na suchém koni na pastvě jakž takž,ale jakmile se při práci ohřeje,konečná
Teď máme naředěný Neostomosan ,nedosedají,ale otravně létají
A zakoupila jsem od Biovety Blue a ten ,zatím,musím zaklepat , donutí hmyzáky jen letět kolem,a to i při ohřátém koni
Ještě vyrábí Green ,ale nemám ozkoušený.
Doufám,že tenhle účinek chvíli vydrží
Jinak už mi zbývá jen ten kamenný ,nebo kamencový , Tiroller .Smrdí odpudivě pro každého,ale podle recenzí skutečně působí

Já používám na vemínka a oblast pod ocasem Protection Plus gel a na zbytek koně Predator. Zázrak to není, ale aspoň chvíli vydrží. Zkusím ten Blue, díky za tip.
A Tiroler třeba u nás nefungoval naprosto vůbec - u nás jsou největší problém hovada a ty to teda neodradilo...

Jo a na vyjížďky používám síťovku, už několik let, kobyla je v ní maximálně spokojená, protože jí žádný hmyzák neobtěžuje.

Ještě koukám na tu Biovetu na rozdíl mezi Blue a Green: Blue obsahuje DEET, Green je více "přírodní".
napsal(a):
Ještě koukám na tu Biovetu na rozdíl mezi Blue a Green: Blue obsahuje DEET, Green je více "přírodní".
No pořádná chemie to asi bude,jak tam radí aplikovat div ne ve skafandru
Na pupky ,vemínka a kolem očí používám vazelínu, svařenou s lupeny trávy.Sice je kůň mastný,ale působí to nespolehlivěji a je to přírodní ,pěkně zelené .Když byla kobyla odrbaná ,i to hojí .

Jj, já pro stejný účet používám ten Protection Plus.

koně
napsal(a):
A s Tirollerem ,neberte mi poslední naději
Sice tu jsou i bílé kobyly ,ale na zbytek bych to napatlala ,ať si smrdí
Za zkoušku nic nedáte ;)
Já to chtěla hlavně na ty hovada a to nefungovalo vůbec, na čerstvě napatlanou kobylu sedalo stejný množství, jako obvykle

koně
napsal(a):
Budu doufat, že Blue pár sezón vydrží statečně odpuzovat všecko
Než si hmyzové zase zvyknou
Dáte ještě tip, kde ho kupujete?

ok, díky
koně
napsal(a):
U nás Endure, i ten Ultra po pár letech nějak působit přestal.
Zkoušela jsem různé.Gelové Leovety i stříkací ,pak něco v šedé piksle ,myslím,taky Farnam ,domácí vaření ,a účinek stejný ,u všech.Na suchém koni na pastvě jakž takž,ale jakmile se při práci ohřeje,konečná
Teď máme naředěný Neostomosan ,nedosedají,ale otravně létají
A zakoupila jsem od Biovety Blue a ten ,zatím,musím zaklepat , donutí hmyzáky jen letět kolem,a to i při ohřátém koni
Ještě vyrábí Green ,ale nemám ozkoušený.
Doufám,že tenhle účinek chvíli vydrží
Jinak už mi zbývá jen ten kamenný ,nebo kamencový , Tiroller .Smrdí odpudivě pro každého,ale podle recenzí skutečně působí
Tak ten modrý také asi zkusím. U nás už taky skro nefunguje ani Endure, Ultrashield byl nanic úplně. Já vyzkoušela kde co, krom těchto dražších i levnější (Tritec, Predator, Tamtam vet, ...), ale prakticky vše na nic, teĎ mám teda repelent od topvetu, nějakou funkci má, ale na upoceném koni je to slabé (ale aspoň pěkně voní, můžu to stříkat i na sebe a není drahej).
Do výběhu dávám deku a kolem intimním partií swat...

Ono s těma repelentama je jako s pastama na odčervení..... účinná látka, aby jste nekupovali to samé, pod jiným komerčním názvem.... prostě srovnat složení, a hlavně, i když je repelent drahý -tisícovku, nešetřím, ono na koně jen tak párkrát cáknout z každé strany, půlku toho veme průvan , nebude účinkovat tak, jak od toho očekáváme ani u jednoho...
PS: dneska jsem se u nás ve stáji ptala co ten "modrý repelent" ...odpověď: .nic moc
Ultrashild mi došel-vydržel mi 2 měsíce a to když lilo jsem nepoužívala, prostě ten první nástřik je skoro do vlhkého koně(jen ty velké a inkriminované plochy) pak další dny přikrmovat(pokud vám to nesmeje deštík ) ...
Teď plácám na koně ten lidskej Expedition plus- je to dost driják, kůň snad snese...na vemínko koupím něco výše zmiňovaného- ten gelík...aby to i hojilo...
sovicka
napsal(a):
Tak ten modrý také asi zkusím. U nás už taky skro nefunguje ani Endure, Ultrashield byl nanic úplně. Já vyzkoušela kde co, krom těchto dražších i levnější (Tritec, Predator, Tamtam vet, ...), ale prakticky vše na nic, teĎ mám teda repelent od topvetu, nějakou funkci má, ale na upoceném koni je to slabé (ale aspoň pěkně voní, můžu to stříkat i na sebe a není drahej).
Do výběhu dávám deku a kolem intimním partií swat...
Co mate od Topvetu? Ja mam doma olejove tonikum, chtela jsem ho zkusit, protoze na Topvet obecne jsem slysela jenom dobry reference. Pry lip ucinkuje to lihove tonikum, ja zatim zkusenostma nemuzu slouzit. Ale fakt krasne to voni, melo by to mit ucinek i na zlepseni srsti a odpuzovat by to mohlo uz jen tim, jak je to mastny.
koně
napsal(a):
Tak schválně,dejte pak zpětnou vazbu,v kterých místech či oblastech zaboduje Blue a kde se nechytne
Za nás severozápad ,divočina,kde jsou nejvíc stáda krav ,pastviny ,louky,lesy ...
Nechala jsem se namlsat a dnes Blue koupila. Supr účinek, Praha západ, žádné krávy, les až opodál, kolem vojtěška a pšenice. Blue smrdí na metry od koní. Používali jsme pár sezón Farnam Endure, už přestával fungovat. Vzala jsem i nějaký Effol a zkusím ty tři měnit po dvou týdnech, co to udělá. Doufám, že nepřestanou fungovat všechny😀 Zkoušel to někdo?
Hm, tak po Blue koním zlezla pokožka. Sice jen na šourku a vnitřní straně šunek, ale překvapilo. Na návodu je, že klidně po 2 hodinách opakovat. No to by se svlékli z kůže celí. Na ochlupené části těla ok, smrdí to dva dny jako na dovolené v Bulharsku😀 Asi by stačilo na vyjížďku nastříkat podsedlovku. Houbičku od Blue jsem hodila do bedny s čištěním a rozpustilo to lak na kartáči.
Dnes jsem stříkla koně Effolem, účinek není tak razantní, ale voní nádherně, kdyžtak ho dojedu jako parfém 😀
Takže asi pojedeme dál uši a intimčo Farnam a sem tam na srst Blue.

mě takhle minulý rok u kobyly "slezla kůžička" za ušima po lidském Expeditions plus 100....DEET je skoro 100% , natírala jsem jí jemným kartáčem, na který si stříknu.... manžel povídal, že měl pocit, že je po tom malátný- pásek od hodinek mu to taky nahlodalo, letos jsem začala 50%.... zatím nic.
Povídala známá,že zakoupila kobyle nějaký skvělý přírodní repelent ,olejovitý ,bio eko ,hyper super ,nevím jaký
Název jsem neudržela
Namazala kobylu i valacha .Valach OK ,ale kobyla druhý den osypaná,Na sobě prý lívance jak od kopřivky a navíc hlavu jak šarpej.Známá, logicky na nervy ,přivolala lékařku, a ta jí řekla,že je to alergie.Reakce ,konkrétně na ten repelent.Že už pár koní v takovém stavu, po použití ,viděla
Tak a pak,babo raď ,co používat

Rif Du Madon
napsal(a):
Verun, a ředíte vodou?
Ne.je to proste padesatka...edit:u nas prej momentalne leje.takze nic a jsem stejne na prodlouzenem vikendu mimo....tady je ažuro...
Terven
napsal(a):
Co mate od Topvetu? Ja mam doma olejove tonikum, chtela jsem ho zkusit, protoze na Topvet obecne jsem slysela jenom dobry reference. Pry lip ucinkuje to lihove tonikum, ja zatim zkusenostma nemuzu slouzit. Ale fakt krasne to voni, melo by to mit ucinek i na zlepseni srsti a odpuzovat by to mohlo uz jen tim, jak je to mastny.
Já mám lihové toniku, neb od olejového bych měla na šimlovi fleky, já zas četla, že lépa právě funguje ten olejový, krz tu mastnotu:-)

Díky za recenzi na Blue, nebudu teda raději na ročku riskovat.
canka
napsal(a):
Mám zkušenost jak s Endurem,tak s UltraShieldem....vyhrál Endure..ten při častější aplikaci opravdu vydrží třeba týden...ale určitě ne zmiňovaných 14 dní,co výrobce uvádí..to nám nevydrželo nikdy..mám vždy dva Endure(ten sprej necelý 1 l) na to období od jara do podzimu na dva malý koně..ale ty hmyzáci mi přijdou,že jsou rok od roku agresivnější a jsou proti tomu imunní..
A čemu se divíte? Za sezonu se vylíhne několik generací hmyzu. Každá další je více zvyklá na to, co na koně nastříkáte.
Jak víte, mám muchařku. Rozhodně nestříkám takovým tím způsobem,že všechno a hlavně moc. Kobylu mám permanentně zadekovanou a mažu jen tam, kde si kobyla nedosáhne. Mezi zadní nohy, zezadu na kýtách, pod žuchvami. Při ježdění ještě hlavu a břicho.
Cílem repelentování není, zbavit koně veškerého hmyzu. Ani to není možné. Ale omezit množství.
Pokud by se podařilo, udržovat koně bezhmyzého a nedej Bože by to pak přestalo fungovat, kůň by se zbláznil. A i reakce na hmyzí bodnutí by mohla být převeliká.
Jsem ten poslední, co by nechal kobylu trápit. Ale když to tak vezmete, mimo dobu se mnou stejně nic moc nedělá, tak si protě nějakého toho hmyzáka odehnat může.
koně
napsal(a):
Povídala známá,že zakoupila kobyle nějaký skvělý přírodní repelent ,olejovitý ,bio eko ,hyper super ,nevím jaký
Název jsem neudržela
Namazala kobylu i valacha .Valach OK ,ale kobyla druhý den osypaná,Na sobě prý lívance jak od kopřivky a navíc hlavu jak šarpej.Známá, logicky na nervy ,přivolala lékařku, a ta jí řekla,že je to alergie.Reakce ,konkrétně na ten repelent.Že už pár koní v takovém stavu, po použití ,viděla
Tak a pak,babo raď ,co používat
Příjemnou, chladnou, větranou stáj.