Doporučte vhodnou síť na seno do boxu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.7.2020 17:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dokrmuji dušnou kobylu v boxu senem. Bohužel je seno pro kobylu spouštěčem záchvatů dušnosti, pokud v něm má nozdry déle, než chvíli.
Takže větší síť, s oky 5 x 5 cm,aby se nažrala, neboť hodně zhubla. Sice je na pastvině relativně dosti trávy, bohužel se ta má trubka sama pást nebude, pokud se nepase celé stádo. Stádový pud je fajn. Pro koně. Pro majitele je to otrava.
Máte něco osvědčeného? Nebo dobrého prodejce?
Děkuji za tipy.

9.7.2020 18:07
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Máme vyzkoušenou od Kamíru 10x10 oka, jestli má možnost žrát dýl, vemte rovnou dvě. Poník tam strčí celou hubu, velký kůň ne. Mají i jiné rozměry. Celkem dobře se to tam cpe. Můžete to v síti i nechat namočit. Jestli bude kašlat i se sena v síti, jděte do granulovaného sena a vojtěšky. Sice je to dražší, ale ušetříte na lécích a hrozně se Vám uleví, když nebude kašlat.

9.7.2020 18:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

Rif Du Madon napsal(a):
Máme vyzkoušenou od Kamíru 10x10 oka, jestli má možnost žrát dýl, vemte rovnou dvě. Poník tam strčí celou hubu, velký kůň ne. Mají i jiné rozměry. Celkem dobře se to tam cpe. Můžete to v síti i nechat namočit. Jestli bude kašlat i se sena v síti, jděte do granulovaného sena a vojtěšky. Sice je to dražší, ale ušetříte na lécích a hrozně se Vám uleví, když nebude kašlat.

Granulované seno zkouším cca 3 roky. Bohužel mi kobyla nesežere naráz víc, než půl kila, většinou ani to ne.
Dařilo se mi ji držet bez velkého kašlání, a to i v zimě. Ale to jsem si rozhodovala, jestli ten který balík sena bude žrát. Teď je seno jaké je, takže proto síť.
Musím ji nakrmit. Trávy žere málo. Proto seno. Ze sena kašle, takže omezení norování ve volném seně.
Kouknu na ten Kamír. Díky.

9.7.2020 19:01
koně

XXX.XXX.174.63

Za nás taky kamírová
Já jí dávám do hengru na cestu a pěkně si to z ní přehrabují.Dost skončí pod předníma nohama,ale co,zabaví se.
Jinak mám ještě nějakou silnější,s menšími oky ,to by fakt museli mít hlad,aby to z ní dolovali.

10.7.2020 07:53
Rif Du Madon

XXX.XXX.70.103

sisi58 napsal(a):
Granulované seno zkouším cca 3 roky. Bohužel mi kobyla nesežere naráz víc, než půl kila, většinou ani to ne.
Dařilo se mi ji držet bez velkého kašlání, a to i v zimě. Ale to jsem si rozhodovala, jestli ten který balík sena bude žrát. Teď je seno jaké je, takže proto síť.
Musím ji nakrmit. Trávy žere málo. Proto seno. Ze sena kašle, takže omezení norování ve volném seně.
Kouknu na ten Kamír. Díky.

Samotné granulované seno nám taky koně nežerou, chutnala jsem, nic moc. Míchám s ovsem, granulovanou vojtěškou, sladovým květem, lze i rýžové otruby, popřeju dobrou chuť:). Bílého mám alergického na plesnivé seno, jak se na plíseň jen podívá, rozkašle se a pak už nedává ani seno hezké a kropené, ani ze sítě. To granulované máčené žrádlo kašel vždy zastaví i bez léků. A kůň z toho přibere rychle. Máme granulované zásoby doma v sudech v suchu celoročně pro případy, kdy potřebuji do koně něco dostat (atb, vodu...), nebo když starouš zhubne a přestane sedět sedlo. Jinak letos jak je chladněji, po vylínání do letna ještě si ještě přisrstil a ta investice energie se ihned projevila úbytkem hmoty. Taky jak stárne období přikrmování se roztahuje kolem zimy na obě strany.

10.7.2020 08:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Rif Du Madon napsal(a):
Samotné granulované seno nám taky koně nežerou, chutnala jsem, nic moc. Míchám s ovsem, granulovanou vojtěškou, sladovým květem, lze i rýžové otruby, popřeju dobrou chuť:). Bílého mám alergického na plesnivé seno, jak se na plíseň jen podívá, rozkašle se a pak už nedává ani seno hezké a kropené, ani ze sítě. To granulované máčené žrádlo kašel vždy zastaví i bez léků. A kůň z toho přibere rychle. Máme granulované zásoby doma v sudech v suchu celoročně pro případy, kdy potřebuji do koně něco dostat (atb, vodu...), nebo když starouš zhubne a přestane sedět sedlo. Jinak letos jak je chladněji, po vylínání do letna ještě si ještě přisrstil a ta investice energie se ihned projevila úbytkem hmoty. Taky jak stárne období přikrmování se roztahuje kolem zimy na obě strany.

Mám to podobné.
Na první fotce,když jsme se přestěhovali. Ve výběhu bylo seno. Na druhé fotce, už seno nemají a pastva zřejmě nestačí. Ostatní kobyly taky pohubly, ale protože jsou mladé, nevadí, přišly jen o pupíky.
Prostě to musím nějak vyřešit. Já na to přijdu. Jako vždycky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.7.2020 08:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já ještě míchám granulované seno s vojtěškovou řezankou od Hippolytu - samotné mi ho kobyla nežrala, téhle kombinace je schopná se užrat a to je velmi vybíravá. Ta řezanka je sice drahá, ale v tom pytli je toho opravdu napěchováno hodně, vydrží na dlouho, a je bezprašná (mým okem).

Přidejte reakci

Přidat smajlík