Ahoj,
jdu se spíš vypsat a trochu uklidnit vzrušení...
Byl mi nabídnut ke koupi kůň, kterého mám pronajatého. Vlastního koně jsem měla do budoucna v plánu, třeba za půl roku, za rok, ale ne teď :)) A vlastně mě to docela vyděsilo, najednou mi došlo, jak je to obrovský závazek a jak je to riskantní, i když tohoto koníka si menežuji a platím komplet sama
Má pár neduhů, ale nic zásadního, je to držák, je spolehlivý, sedí mi povahou a je to i za rozumnou cenu.
Šli byste do toho? Já to hrozně chci, ale zároveň mám děsný strach najednou, příjem mám momentálně dobrý, ale ještě nemám děti a Bůh ví, co budu mít za práci. Ale kůň je to úžasnej a mám ho "ošahaného".
Co byste dělali?
No, pokud je vlastní kůň v plánu horizontu půl roku až roku, tak bych se zeptala sama sebe, co se v tomto časovém období změní? Děti za půl roku určitě nepřijdou, tak maximálně nějaká jiná práce? Pokud máte dostatečnou rezervu, a nejste zrovna ve výpovědní době, tak je výhoda, že výdaje spojené s koněm už dobře znáte, když je pravidelně platíte.
Pak bych se zeptala sama sebe, jestli chci přesně tohohle koně, nebo si představuji nějakého jiného a jsem ochotná si na takového počkat. Pokud Vám kůň nevyhovuje, tak je zbytečné ho kupovat jen pro to, že je zrovna k mání, naopak pokud je podle Vašich představ, je škoda minout příležitost.
A po upřímné odpovědi na tyto otázky bych asi měla jasno.
Přeji, ať jste spokojena s rozhodnutí, ať je jakékoli.
Tiež si myslím, že toto je najvýhodnejšia možnosť. Teda v prípade, že na to máte finančné prostriedky. Predstavte si tak o rok chodiť po inzerátoch, strácať čas, chuť a peniaze skúšaním koní, ktoré si nakoniec možno nekupíte. Predať ho môžete stále, keby sa vám zmenila finančná, alebo životná situácia.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud vám koník sedí, a za půl roku/rok byste uvažovala právě o něm, není co řešit :-)
Vše bylo řečeno :-)
VeselaKopa

XXX.XXX.112.196
Já si přesně totéž přeju - mám kobylku v pronájmu, a kdybych dostala nabídku ke koupi, brala bych to jako znamení že zhora 😊 Jinak odvahu na koupi vlastního koně těžce hledám... Ale takhle by to bylo jasný 😊