Děkuji všem, kteří se nebáli arogantní a zlé paní. Konečně na ní za těch 15 let co ubližovala koním dojde. DOUFEJME. Za Absenta a všechny ostatní chudáky.
https://tv.blesk.cz/video/6449242/tyrala-kone-tesne-pred-odberem-je-ale-uklidila-jdou-po-ni-veterinari-i-policie.html?fbclid=IwAR2CVGDFxuT2iKosMN2IKamwpbgrl7xSAKE5aoTF_P0kaH4sGntDdTCGPL4
Nevíte někdo co se tam poslední dobou dělo? Já jsem k ní tedy jednu dobu chodila jezdit, odešla jsem v roce 2015 a od té doby jsem její koně neviděla. Ani v černovíře, ani v chomoutově když jsem tam já chodila koně v cajku nebyli, vždycky je měla hubené a v nic moc prostorech.. ale teda takový extrém jako je na přiloženém videu to zas nebyl... to se to tam vážně tak zhoršilo?
No já jsem to tam vždy vnímala jako na hraně. Prostě na KVS se to vždycky nějak "ty ty ty" a jede se dál. Nejspíš tuhle zimu tak nějak neodčervila (nemrzlo, taky jsme to pořád odkládali a řešili až v březnu) - tím se někteří koně dost oslabí. pak už stačí relativně málo... (zeleného je touhle dobou všude dost).
To hrozné zhoršení bych viděla na třezalku v seně - fotosenzitivní reakce. Když se k tomu přidá spásání jetele bílého a poštípání hmyzem (a že ho letos v téhle oblasti je). Kůň se chudák klidně takhle omlátí při drbání. Opravdu až do ran.
Je to smutné, ale zrovna tahle paní asi nemá řešení. Prostě špatný chovatel, takové to na hraně je tam vidět zvláště v zimě...
Dominantní koně se starýmy, hříbaty, poníky v malém hlinitém výběhu. Na těle spousta kousanců co si dělají mezi sebou, koně pokopaní. Někteří se nedostanou ani nevejdou do přístřešku, ke žrádlu apod. Neodčervení, sedlají je děcka co to neumí. Plus jak píše Pipilota, třezalka apod. Navíc jsou koně vedle Moravy a blízko lužního lesa. Nemají úniku před hmyzem. Špatné krmení, využívaní na dětské tábory pod neododborným dohledem. Děcko co se sotva udrží v klusu už musí i skákat. Koně půjčovaní za peníze na veřejné tréninky, vyjížďky zcela bez dozoru.
Chovatelka na baterky. Jen si honí přes koně ego. Takovým lidem zakázat držet jakékoli zvíře. Však si zde dohledejte diskuse Veronika Egerová. Táhne se to už hodně let.
Dost často nechává koně na starost nezletilím děvčatům. Kdo jí zná, ví kde všude měla koně, kolik jich měla a co se s nimi dělo. Kdo zaplatil mohl si vzít koně a jít jezdit zcela sám. Nikoho nezajímalo co s koněm dělá. Je to zneužívání nemocných, starých a bolavých koní. Prostě lidem co se jí nebáli, jelikož je pomstychtivá a hned kolem sebe kope moc děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

....když pominu utrpení koní, strašně mě mrzí, že ani v novém ustájení koně nemají pastvu (nebo nasekáno), zrovna letos, když je trávy všude kolem až hanba...
neverend

XXX.XXX.213.247
Já mám hlavně strach že zatím po ní akorát jdou ta policie a veti.🙁 A ta nechovatelka se z toho zase vyvlékne s přísnějším "ty ty ty".No uvidíme,no.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
....když pominu utrpení koní, strašně mě mrzí, že ani v novém ustájení koně nemají pastvu (nebo nasekáno), zrovna letos, když je trávy všude kolem až hanba...
To bude tím že "vrána k vráně sedá"... Jít nasekat trávu zabere čas. Jít napást na ruce zase zabere čas. (založit seno je rychlejší a pohodlnější)
Mě spíš hodně naštvalo že jsou tihle koně venku! Opravdu! Při takovéto reakci od slunka by měli být někde v super stínu. Pod stromem už to myslím nestačí, kvůli odraženým paprskům. (když se nám to s třezalkou stalo u strakaté kobyly, byla na boxe a ven šla až se západem slunce) Chápu že to chce super hladký box (nebo prostě všechny 3 zavřít do stodoly), aby se nerozdrbali. Protože to svědění je nesnesitelné a navíc je to i bolestivé. (tady moc dobře chápu, když vet nasadí nějaké kortikoidy). Ani nemají alespoň nějak provizorně zakryté části těla s nepigmentovanou kůží (provizorní kukla ze starého trička atd.)
Prostě je vidět, že na novém místě se tyhle koně zas až tak dobře mít taky nebudou...
Koně prostě stojí hodně peněz. Projevuje se to zvláště v takovýchto situacích, když je potřeba zaplatit dost za veta, koupit nějaké nezvyklé pomůcky a HLAVNĚ mít na to čas a prostor (nebo platit jiné lidi).