Skrytá zdravotní vada u koně

Anglický plnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.7.2020 13:43

Dobrý den,
v březnu jsem koupila koně určeného pro sportovního ježdění (je obsaženo ve smlouvě) . Bohužel po 4 měsících a následném veterinářském vyšetření mi veterinář potvrdil, že se jedná o skrytou zdravotní vadu (problémy se zády) a že kůň je prostě nejezditelný.
Je možné po takové době odstoupit od smlouvy?
Děkuji.

18.7.2020 14:32
Arbora

XXX.XXX.212.24

“V této situaci platí, že prodávající odpovídá vždy pouze za vady, které má věc při převzetí kupujícím, přičemž se má za to, že pokud se vada projeví do 6 měsíců od převzetí, věc byla vadná již při převzetí a je na prodávajícím, aby případně prokázal, že tomu tak není, resp. nebylo. Po uplynutí oněch 6 měsíců je dalších 18 měsíců (tj. celkem 2 roky) možné, aby kupující uplatňoval u prodávajícího právo z vady věci, nicméně bude již na kupujícím, aby prokázal, že vada zde byla již při převzetí věci, za jiné vady tj. takové, které na věci vzniknou až po převzetí kupujícím totiž prodávající neodpovídá, pokud tedy nepřevezme tzv. záruku za jakost, což je ovšem pouze na jeho uvážení.”

Obrátila by som sa na právnika.

18.7.2020 14:39

Takže prostě odvést koně na kliniku nebo zavolat veterináře, který by mi udělal prohlídku a písemně prokázal, že je to dlouhodobá vada, která mi byla zatajena?

18.7.2020 15:50
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takže prostě odvést koně na kliniku nebo zavolat veterináře, který by mi udělal prohlídku a písemně prokázal, že je to dlouhodobá vada, která mi byla zatajena?

No to už taky bude spíše pro soudního znalce posoudit nějaká vyšetření (spíše z kliniky)
Jako první krok bych se na tom snažila domluvit s prodávajícím, zda nevezme koně zpět za původní cenu.

18.7.2020 17:53
Arbora

XXX.XXX.212.24

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Začala by som tým, že by som sa ozvala predajcovi, že by ste chceli na zákalde vyśetrení odstúpiť od zmluvy. Možno bude férový a peniaze vám vráti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík