Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

123l

18.7.2020 14:00
123l

XXX.XXX.37.33

Dobrý den,
chci si kupovat poníka. Mám 163 cm a vážím kolem 50 kg chci si koupit poníka který má 130 cm. Jsem na něho až moc velká?
Když poníka nasvalím, bude to v pohodě?

18.7.2020 15:10
kallisto

XXX.XXX.135.19

Řekla bych že vám bude poník malý. Budete mít nohy pod bříchem.

18.7.2020 15:47
Pipilota

XXX.XXX.46.93

To také záleží na objemnosti toho poníka (holeň) atd.
Já mám kobylku 130 cm KVH a neunesla by tě. Nyní má 18 let. Kupovala jsem ji s bolavým hřbetem (asi rajtovaná s nevhodným sedlem + skokanský hrb). Už dříve dala jasně najevo, že nad 50 kg nosit nebude (snaží se kousnout). Snesla drobnou paní cca 56 kg a sedlo lehká syntetika - ta se ji snažila rovnat po uzdravení zad. Ale na denní ježdění to rozhodně nebylo. A jak jí přibývají roky vozí rozhodně raději malé děti. Jak má nasedat těžší děcko hned se ptá jestli musí (pohazuje hlavou, kroutí se, případně ohání zuby - znám ji, má dovoleno vyjadřovat se)

Rozhodně se přimlouvám za vyššího poníka.

Neregistrovaný uživatel

18.7.2020 16:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.18

Tak nekteri hucli a fjordi nejsou vysoci a suverene jsou schopni dlouhodobe fungovat s dospelymi chlapy na hrbete. Zalezi na konstituci ponika.

18.7.2020 17:58
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak nekteri hucli a fjordi nejsou vysoci a suverene jsou schopni dlouhodobe fungovat s dospelymi chlapy na hrbete. Zalezi na konstituci ponika.

Ano hucul snese hodně. ALE 130 cm KHV rozhodně nebude s chlapem na hřbetě v pohodě při každodenním ježdění... A čím více se kůň zatěžuje kg v poměru ke své výšce, tím víc taky potřebuje mít natrénováno ;-)
Prostě minimálně 140 a i trochu více si pro zadavatelku myslím já. Taky je to harmoničtější dvojice, než houpat nohama pod břichem koně, kousek nad zemí (nebo mít dostihový sed).

18.7.2020 21:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

123l napsal(a):
Dobrý den,
chci si kupovat poníka. Mám 163 cm a vážím kolem 50 kg chci si koupit poníka který má 130 cm. Jsem na něho až moc velká?
Když poníka nasvalím, bude to v pohodě?

Hm. A na Hubertovce se budete motat s poníkem kamarádkám s normálními koňmi pod nohama. To vás určitě bude bavit.
Myslete dopředu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.7.2020 12:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kombinace poník 132 KVH (robustní konstituce) a slečna (postupně) do 60 kg (165cm) tu ve vsi fungovala 20 let. Ve věku kolem 30 let byl poník stále zdráv. Když byl mladý a nasvalený, jezdívala na něm i paní 70 kg, nijak extra aktivně, ale třeba dvakrát do týdne vyjížďku. Slečna 60 kg s ním jezdila i vandry s bagáží na vojenském sedle :-)

Nezáleží ovšem až tak na výšce poníka, jako spíš skutečně na jeho stavbě. Tohle byl zdravě stavěný kůň bez kompromisů u kopyt, nohou, zad... Široký hrudník, široká holeň, korektní. Posledních 10 let i pasující sedlo Dále záleží na schopnostech jezdce - zda je vybalancovaný, schopný pomoci v terénu nebo na skocích, a nebo spíše překáží. Nelze to takhle paušálně zodpovědět.

Přidejte reakci

Přidat smajlík