Quater horse, Paint horse nebo Appaloosa?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

žížalka99

27.7.2020 10:28
žížalka99

XXX.XXX.98.232

Zdravím,
mám takovou otázku. Pro jaké plemeno z výše zmiňovaných ste se rozhodli/případně by ste rozhodli a proč?
Myslím co se týká povahy, stavby těla, kteří jsou měkčí na výchovu pro začátečníka atd?

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.7.2020 13:26

žížalka99 napsal(a):
Zdravím,
mám takovou otázku. Pro jaké plemeno z výše zmiňovaných ste se rozhodli/případně by ste rozhodli a proč?
Myslím co se týká povahy, stavby těla, kteří jsou měkčí na výchovu pro začátečníka atd?

Uvádí se, že nejvíc "blbuvzdorní" jsou QH, osobní zkušenost mám jenom s poloviční kobylou, a ta pro začátečníky úplně nebyla. Prostě je to kus od kusu bez ohledu na plemeno.

Neregistrovaný uživatel

27.7.2020 16:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.113

Záleží na procentech krve plnasu a z jake je linie, reining, pleasure atd.
Mezi nami dnes uz je paint a qh dle. Me skoro to samy. Kolikrat ani painti fleky nemaj a qh vypadaj barevne vselijak. Appy uz taky nejsou co byvaly a pulka jich mema ty znaky. Je to bida.

27.7.2020 16:57
deauville

XXX.XXX.46.69

Pro začátečníky asi nic z toho, ledaže by to byl ověřený "kousek". Znám několik QH a appaloos (čistokrevní bez zásadnější příměsi A1/1) a žádného z nich bych pro začátečníka nedoporučila, pokud to není obsedlý, zaježděný, proveřený, a tudíž spolehlivý jedinec.

Je třeba si uvědomit, že i tato plemena jsou nyní šlechtěna hlavně na výkonnost (a možná i barvu?), což znamená, že charakter jde stranou.

S painty zkušenost nemám.

27.7.2020 17:13
Sophii

XXX.XXX.211.203

Máme ve stáji samé ČT a CS a dvě plnokrevné kobyly. A nejmenší začátečníci jezdí na plnokrevnících. Ze zbytku tu máme živější a akčnější jedince, takové ty "běžné" koně pro "běžné" jezdce, a máme tu takové na kterých by se mohl dřevo štípat.
Nelze ukázat prstem a řít, tohle plemeno je nejlepší. Ano, sou sice nějaké základní rysy a charakteristika, ale to je jako ukázat na Pražáky a říct, že sou to vymaštěnci a nejlepší lidi na světě sou z Žatce... asi hloupost. Každý kůň je osobnost.
Obecně pro začátečníka se vybírá kůň na to ideálně cvičený. Je obsedlý, ježděný, nevyhazuje, reaguje dobře na pobídky, nerozebíhá se dopředu a je ochotný strpět nějaké to drncání a špatné držení rukou jezdce, nelekavý...
Na druhou stranu začátečník patří pod ruce trenéra ideálně na lonž, než se zlepší, a licencovaný trenér by měl zvládnout jak jezdce tak koně aby ani jeden z nich druhému nevadili.

28.7.2020 10:11
jesie

XXX.XXX.35.227

Ja mám zkusenosti se všemi plemeny a za mě jsou největší uzasnaci Appaloosy. Možná jsem měla štěstí,že jsem narazila na super koně,ale QH mi přijde takový ochotný pracant,Paint spíše trochu “hloupější “ pankáč a Appaloosa kůň co moc neřeší,spíše se snaží vyhovět a je i samostatný .

Pro zacatecnika není vhodne žádné plemeno,které není prijezdene a vychovane,což proste není zase tak lehce k dostání.

28.7.2020 12:02
Leontýna Stehlíková

XXX.XXX.128.19

Byla jsem párkrát na ranči, kde mají přesně tyto tři plemena. Dle mého to nejsou koně vhodní pro začátečníky, ale také to je kus od kusu. Pokud chcete koně pro začátečníka, ja osobně bych šla spíš do haflinga, ale záleží na tom, jaké máte plány s koňmi do budoucna. U nás ve stáji se pro začátečníky dobře ,,ověřil’’ valach ČMB (kliďas, i když mu je 5 let. Dodávám, že na něm jezdí u zkušení jezdci, takže umí zaklady bez problemů.)

28.7.2020 13:40

Leontýna Stehlíková napsal(a):
Byla jsem párkrát na ranči, kde mají přesně tyto tři plemena. Dle mého to nejsou koně vhodní pro začátečníky, ale také to je kus od kusu. Pokud chcete koně pro začátečníka, ja osobně bych šla spíš do haflinga, ale záleží na tom, jaké máte plány s koňmi do budoucna. U nás ve stáji se pro začátečníky dobře ,,ověřil’’ valach ČMB (kliďas, i když mu je 5 let. Dodávám, že na něm jezdí u zkušení jezdci, takže umí zaklady bez problemů.)

Ani hafling není zárukou ničeho. Opravdu je to individuální. A hlavně otázka předchozí výchovy.

28.7.2020 13:43
bongani

XXX.XXX.8.40

Jo, hafling. Jednoho jsem jezdila, byla to potvora zlobivá. Uměl vyhazovat, otočit se na místě a tryskat směrem ke stáji, vymyslel si spoustu věcí, jak jezdce vyzkoušet. A to vypadal jako roztomilý plyšový koníček.

Přidejte reakci

Přidat smajlík