Opalovací krém na odznaky?

Anglický plnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2020 08:15
Duckula

XXX.XXX.217.155

Dobrý den,
máte zkušenosti s mazáním opalovacího krému na odznaky?
Konkrétně řeším bílé nohy u mého valacha, který má ty nožky dost citlivé. A další věc, jak řešíte stroupky, když najdete? Já promastím stříbrnou mastí od Leovetu a raději sloupnu. Nebo raději udělat lázeň v Betadine? Používate Betadine mast nebo mýdlo? My jsme citlivky na podlomy, zarudnutí, na všechno
Děkuji předem za reakce.

30.7.2020 08:50
deauville

XXX.XXX.30.49

Jako prevenci proti spálení těch míst, kde koni chybí pigment, krém s UV faktorem (používám 50), co se značky týče, je to úplně jedno:-) Ano, pomáhá to.

Pokud už podlomy jsou, pak je to taky vcelku jedno - každému pomáhá trochu něco jiného. Pokud jsou "podlomy" malého rozsahu, pak stačí promastit (vazelína, bariérové krémy, cokoliv mastného) a jemně strhnout, pokud většího rozsahu, pak Betadine mast a zavázat a druhý den sloupnout, pokud nejde, klidně znova namazat a zavázat atd.

Jako prevence těchto letních podlomů ale opravdu funguje jen mazání krémem s UV faktorem.

30.7.2020 08:53
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Dailong 50 z lékárny je opravdu osvědčený že vydrží. Ale ta cena! pokud je možné mazat vícekrát denně, tak jakýkoliv opalovák odolný do vody s vyšším UV faktorem.

ALE tohle bude chtít i další zásahy. Nejdříve nedávat koně ven když je mokrá tráva - po dešti, rosa. Také nastudovat jak vypadá třezalka bez květu a s motykou projít celé výběhy a pečlivě vše odstranit. Stejné potíže způsobuje i jetel bílý plazivý, ale ten se odstraňuje mnohem hůř - je snazší dát hned koně do hliněného výběhu a jetel bílý řešit postupně. Další věc je třezalka v seně - zjistit a případně vyřadit z krmení.

Spoustě koní s problematickýma bílýma nohama pomáhají návleky. Speciální z koňoobchodu, nebo "domácí" ze starých podkolenek či pánských pracovních ponožek - to chce experimentovat.

Jenže stejně důležité může být i vet. vyšetření - správné stěry jestli tam není infekce a případně vhodně zaléčit.

A nebála bych se pomoci koni i krmením - nasadit vit.C na podporu imunity.

30.7.2020 10:09
bongani

XXX.XXX.8.40

Mažu koni bílý čumák denně opalovacím krémem s 50 faktorem, kupuji v DM drogerii a pomáhá to.

30.7.2020 10:19
Duckula

XXX.XXX.217.155

Tak zrovna bílého jetele máme na pastvině mraky, proti tomu nic nezmůžu. C vit už dávám, tak uvidíme. Každopádně děkuji všem za reakce, ryzák s bílýma nohama je fakt ďábelská kombinace a doufám že se z toho klempírování někdy v životě vyhrabeme Teď si expert ještě udělal sám sobě díru v noze kterou léčíme již měsíc

30.7.2020 10:40
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jenže to svědění je opravdu "pekelná" záležitost. To se i to zranění stane snadno (se zapomene při válení, drbání se...)
Pokud je toho jetele tolik, opravdu se vyplatí takové zvíře dát třeba do odděleného rohu pastvy ze které ho opravdu ručně odstraním (případné ničení výběrovým herbicidem na dvouděložné + ochranná lhůta a zas potřeba opakování = je rychlejší ho růčo vytrhat). Případně hliněný výběh, jen do kruhovky, na pískovou jízdárnu... Taky není špatné dát ven v noci, ale zase jen na nízoučký porost, protože rosa...

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.7.2020 11:26

Duckula napsal(a):
Dobrý den,
Konkrétně řeším bílé nohy u mého valacha, který má ty nožky dost citlivé. A další věc, jak řešíte stroupky, když najdete? Já promastím stříbrnou mastí od Leovetu a raději sloupnu. Nebo raději udělat lázeň v Betadine? Používate Betadine mast nebo mýdlo? My jsme citlivky na podlomy, zarudnutí, na všechno
Děkuji předem za reakce.

Já taky patlala UV 50 (a to mám hnědku). Když přesto nastal problém, kamarádka dodala konopnou mast (pst! vyrobenou samo domo). Jednou selhala i ta, "vyrobila" se ukázková ježčí noha, tak jiná kamarádka zcizila ATB mast do vemene. A zabrala. Ale tím nikoho k ničemu nenavádím!!!

30.7.2020 11:43

Mýmu Zrzkovi pomáhaly hodně tyhle neoprenový chrániče spěnek:
https://www.rajtak.cz/home/110-ochrana-spenky-mark-todd.html

Jednak na to nesvítilo slunko a jednak se pod to nedostával bordel a drželo se to v suchu. Ale vyléčit jsem to nebyla schopna skoro 4 měsíce, nakonec zabraly ATB, které dostal při kastraci.
Taky jsou dobré tyhle chrániče, vzdušné, lehké:
https://www.equiworld.cz/kamase-proti-hmyzu-bug-fly-premier-equine/

1.8.2020 10:25

Já mám tydle "kamaše" Cashel Crusader Síťové kamaše Leg Guard
kobyla mi je rve zubama, takže dostávají zabrat, loni stály sedm stovek pár na velkého koně, tak jsem koupila dva páry- už jedem druhý pár...letos jsem přikoupila tyhle Chrániče proti hmyzu Rambo Airmesh Vamoose mají být 4 kusy v balení, ale ještě mi nedošly, u nás to pomáhá, kobyla má "podlomy" na předních(loni na zadních, to jsem 2x přeléčila ATB a suspenzí se směsí ATB do vemene) Na pastvině jetel je, co jsem se dočetla, tak bílý by měl být v poho jen jetel zvrhlý-podobný bílému by to měl dělat.....loni skoro pastva nebyla a měla to na zadních o hodně horší, táhlo se to od srpna skoro do vánoc a na jaře ty přední....těď i nejezdím, protože to měla po ježdění ty strupy krvavé, má to pod spěnkovým kloubem nad patkama v ohybu, ošetřuju to jen Pederiprou-zelenidlo, pokud je to "živé" , ve stáji zase jiní přísahají na Sudokrém, ale to se mi neosvědčilo, žádné mazadlo ani Betadina mast, tu jen na to, co potřebuju udržet vláčné k dohojení.... prostě vlhké suším desinfekcí a suché promazávám. Dávám kamaše, co jsou až na kopyto, aby zakryly hlavně tu část zezadu mezi korunkou a spěnkovým kloubem (spěnkovou kost)...

efe: ty černé neoprenové chrániče spěnek mě dost zajímají, používala jste i v létě?

1.8.2020 20:15

Verun: v létě a na podzim v bahně, ani to se pod ně nedostalo.

1.8.2020 22:24
koně

XXX.XXX.174.63

Duckula napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji předem za reakce.

Na čumák stříkám Daylong 50ku.
Když měl jedno léto problém s bílýma nohama,tak jsem je zpajcovala ,včetně patek vazelínou,co mám svařenou s trávou.Sice to není extra vzhledné,ale pod tímto nánosem byla kůže chráněná a strupy jsem de fakto každým dalším mazáním plynule loupala

Přidejte reakci

Přidat smajlík