Dobrý den,
dnes jsem byla na s koněm na vyjdě a cestou jsme se stavili u rybníka tak jsou Valáška odsedlala a po plavení když uschl tak jsem na nej zpátky hodila sedlo a jeli jsem dom. Když jsem přijela domu všimla jsem si dost odřeného sedla(viz.foto).
Nenapadá vás od čeho by to mohlo být? A co s tím dělat? (Napadají mě jen mokré kalhoty, ale že by kožené sedlo udělalo toto s tím jsem se ještě nesetkala.)
Právě se mi zdá nepravděpodobné aby se sedlo odřelo za 30minut jízdy. Fotka nyní když je sedlo suché, sice jsou fleky světlejší ale pořad dost viditelné a už bych asi na 99% řekla ze je to odřené. Nevíte někdo jestli neexistuje nějaká barva na sedlo kterou by se to dalo alespoň trochu zamaskovat?
neverend

XXX.XXX.213.247
Dotaz 123
napsal(a):
Právě se mi zdá nepravděpodobné aby se sedlo odřelo za 30minut jízdy. Fotka nyní když je sedlo suché, sice jsou fleky světlejší ale pořad dost viditelné a už bych asi na 99% řekla ze je to odřené. Nevíte někdo jestli neexistuje nějaká barva na sedlo kterou by se to dalo alespoň trochu zamaskovat?
To byla teda jízda.😀😀 Ne vážně,barva existuje a je jich celkem nepřeberné množství.
Dobrý večer, děkuji za odpovědi.
Měla jsem na sobě džíny :)
Jsem z toho docela v šoku, toto se mi vážně nikdy nestalo🙈 tak teď už jen budu hledat ten správný odstín a doufám že to bude trochu vypadat.
(Jen pro info sedlo jsem kupovala před 14dny takže jsem z tohoto opravdu nadšená🤦♀️😅)
Barva na kůži většinou kůži promoří do hloubky, tak se mi to nezdá jako odřená barva, ale jen ten vrchní lak. Takže úplně nejdřív bych to zkusila přejet lakem na kůži. Pokud to nepomůže, tak před barvením bych doporučila odstranit lak z celého posedlí a nějakou barvou to promořit celý, jinak tam budou fleky. A po vyschnutí opět přejet lakem a pak pěkně promazat.
Mokrá kůže je hodně náchylná, je to přírodní materiál, který pracuje a půl hodiny dření drsnou tkaninou ji může slušně poškodit...
Dotaz 123
napsal(a):
Dobrý večer, děkuji za odpovědi.
Měla jsem na sobě džíny :)
Jsem z toho docela v šoku, toto se mi vážně nikdy nestalo🙈 tak teď už jen budu hledat ten správný odstín a doufám že to bude trochu vypadat.
(Jen pro info sedlo jsem kupovala před 14dny takže jsem z tohoto opravdu nadšená🤦♀️😅)
No tak to je jasný... Mokrý džíny... To už ste to mohla přejet bruskou 😅