Jujuju

XXX.XXX.89.183
Uvažují o koupi v dubnu tříletého koně WPB. Zatím nic moc neumí, takže počítám s tím, že to bude dost práce. Chci se zeptat kdy s takovým koněm začít skákat ve volnosti a jak pravidelně? Pak kdy začít skákat i pod sedlem? Taky mě zajímá kdy můžu začít lonžovat vyvázaného? Případně čím ho krmit, aby rychleji zesílil?
A čím ho chcete vyvazovat?
Já jsem na pár koních, co dostali klasické vyvazováky moc brzy, jezdila. Moc brzy myslím to, že neuměli pracovat s rovnováhou, takže použili vyvazovačky k tomu, aby se opřeli a opírali se pak hodně i do ruky. Z toho důvodu bych nejdřív chodila ven do terénu, kopce, různé nerovnosti, aby se koník naučil s rovnováhou pracovat. Na lonži tak max. chambon, později třebo gogue. Pevné vyvazováky až na koně, který umí svoje tělo používat, jinak ho ztupíte. A samozřejmě za předpokladu, že víte, co děláte. Aspoň toť moje drobné zkušenosti a pozorování.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jujuju
napsal(a):
Uvažují o koupi v dubnu tříletého koně WPB. Zatím nic moc neumí, takže počítám s tím, že to bude dost práce. Chci se zeptat kdy s takovým koněm začít skákat ve volnosti a jak pravidelně? Pak kdy začít skákat i pod sedlem? Taky mě zajímá kdy můžu začít lonžovat vyvázaného? Případně čím ho krmit, aby rychleji zesílil?
Neuvažujte, nekupujte. Pokud se takto ptáte, nepatří vám do ruky žádný kůň, natož mladý. Jaké máte zkušenosti?
Jujuju
napsal(a):
Lonžovat vyvázaného nemusíte začínat nikdy
Zrovna tak skákat ve volnosti nemusí ,nikdy.
Skákat pod sedlem můžete ,až ho budete mít přiježděného ,takže záleží na vaší jezdecké zdatnosti a schopnosti mladého koně cokoli naučit.
Čím krmit tříletka ? No nejvíc senem ,jako každého koně.
Další komponenty krmné dávky tzn. přídavek jádra se odvíjí od jedince. Každý má jiné nároky .
WPB předpokládám podílový welš ,part bred? Záleží na jakou matičku hřebce welše pustili ,takže ten váš může být povedený ,pěkný a záživný po welšovi .Nebo taky hydra kostlivá na tenké nožce ,byla li maminka něco už prokříženého na vysoko v krvi ,třeba.
Takže vám nemůže poradit nikdo přes net,protože nikdo tohoto konkrétního křížence neviděl a tím pádem je těžké něco vymyslet
Ineskaaaa

XXX.XXX.85.127
Chci se zeptat...Je brzo začít s 4 letým koněm skákat menší překážky

Dobrej trolling.

Ineskaaaa
napsal(a):
Chci se zeptat...Je brzo začít s 4 letým koněm skákat menší překážky
Co říká váš trenér?

napsal(a):
Dobrej trolling.
Zvláštní. Stejná IP adresa je na okrasném ptactvu.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Naprosto upřímně....
Mne je stokrát milejší, když se na toto ptá dítě, která je ještě možné "obrátit na správnou víru" :D než poťapaný dospělý, který se zeptá na to samé, a pak by nám tu sáhodlouze vysvětloval, proč to zrovna v jeho případě je žádoucí a dává to smysl, i když je to úplná blbost.

JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Naprosto upřímně....
Mne je stokrát milejší, když se na toto ptá dítě, která je ještě možné "obrátit na správnou víru" :D než poťapaný dospělý, který se zeptá na to samé, a pak by nám tu sáhodlouze vysvětloval, proč to zrovna v jeho případě je žádoucí a dává to smysl, i když je to úplná blbost.
Rozumím. A mně je zase milejší, když zadavatelé odpovídají na naše otázky. Jinak jsou to zase ty výkřiky do tmy.