Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

sssccc

3.8.2020 16:20
sssccc

XXX.XXX.163.0

Když se na koni používá bičík/tušírka, má se držet směrem dozadu přes stehno nebo na plecích? A má se držet celou dlaní nebo mezi malíčkem a prsteníčkem a otěž mezi prsteníčkem a prostředníčkem? Zkuste si to nějak představit, těžko se to popisuje. Ptám se z důvodu, že mě jsem celou dobu jezdila tak, že jsem bičík držela celou dlaní směrem dozadu přes stehno a trenéři mi nic neříkali a teď v jiné stáji mi řekli, že to držím blbě. Takže jak je to tedy správně? Děkuju.

3.8.2020 16:28
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tohle jsem nikdy neřešila, ale z logiky věci - tušírkou si pomáháte za holení - je tedy nesmysl mít ji na pleci. Bičík je kratší, pleskáte na plec, za holeň si musíte přehmátnout. Takže tušírka mi jde přes nohu, bičík mám v úrovni plece. Ale nikdy jsem se to nikde neučila, mám to tak přirozeně. Držím je v dlani, mně teda malíčky odstávají vždy u všeho, tak je tu toho moc nepoužívám, leda u pevnějšího úchopu, nebo jak to napsat.

3.8.2020 23:32
koně

XXX.XXX.174.63

Nás učili,že bičík má být na pleci a neodstávat nikam .Toho docílíte právě tím ,že ho máte mezi malíčkem a prsteníčkem ,při rukách u sebe a nad kohoutkem. Když potřebujete přiklepnout ,hnete zápěstím.
Jezdím s tušírkou ,protože mám pupkaté koně ,abych se jim dostala pod celé břicho,když potřebují odehnat hmyz Tu držím stejně,jako bičík .
Když bych potřebovala nějakou pobídku za holeň ,ne odhánět hmyzáky zpod břicha,tak prostě dám dozadu někam na stehno cca ,celou ruku.Otěže si nechám v jedné .Protože přes nohu bych se do koně netrefila nebo pleskla spíš sebe .
Jestli je to správně ,nevím

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2020 08:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

bičík taky neřeším, , prostě krátký k pleci , dlouhý na záď....s bičíkem v ruce při parkuru nezdravit.....
Já mám jiné dilema, neumím používat bičík v druhé ruce, přendám si ho vpohodě, ale jako kdybych měla prasečí "ruku" a držela kost....

AmirkaNanynka

8.9.2020 16:26
AmirkaNanynka

XXX.XXX.90.37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
bičík taky neřeším, , prostě krátký k pleci , dlouhý na záď....s bičíkem v ruce při parkuru nezdravit.....
Já mám jiné dilema, neumím používat bičík v druhé ruce, přendám si ho vpohodě, ale jako kdybych měla prasečí "ruku" a držela kost....

Proč bych nemohla u parkuru zdravit s bičíkem v ruce? Přímo v parkurových pravidlech je napsané že se zvednutí bičíku počítá jako dostatečný pozdrav. Je to tedy jen z důvodu etikety, že by se nemělo zdravit s bičíkem v ruce?

8.9.2020 16:59
makki

XXX.XXX.0.41

Otěže mezi malíčkem a prsteníčkem, bičík v dlani a přidržuje ho malíček, hlavně při přehmátnutí otéží ho jistí, aby nevypadl. Kopíruje plec. V terénu je to jedno, v hale a na jízdárně na vnitřní straně.

29.9.2020 20:53
kacka106

XXX.XXX.56.204

Tusirka by měla směřovat rovnoměrně s tělem kone, tzn. dolu. Jde o to kde kone chcete priklepnout. Me vždycky tusirka smeruje jakoby trochu ke spicce ale ne úplně přes nohu. Jinak bičík vždycky držím tak, ze otěže zahakle za Malíček, jak je známo a já bičík poté držím celou dlani ale i s otezemi. Tzn je priberu k otezim navíc. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík