Chci koně, který má cenu zlata - kam pro něj?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

9.8.2020 19:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.224

Ahoj, ten nadpis prosím berte s nadsázkou, ale záměr je podobný:) chystám se na koupi svého prvního koně. Ráda bych se vyhnula objíždění pochybných stájí a nerada bych ztrácela čas lidmi, kteří lžou. Ráda bych se dozvěděla o ferových prodejcích, kteří si skrytými problémy nechtějí kazit jméno, na svých koních nešetří a záleží jim, kam jdou. Za kvalitu jsem si ochotná zaplatit.

Hledám konkrétně hobby koně, který neřeší, unese i těžšího jezdce, je zvyklý na pastevní utajení a nesestřelí mě, když delší dobu stojí a nepotřebuje chodit každý den. Prostě spolehlivý pohodář, který se přizpůsobí situaci, středně temperamentní.

Poradíte mi plemeno a poctivého prodejce?

9.8.2020 19:59
Balboo1

XXX.XXX.11.75

Nejlepší je podle mě koupit nějakého spolehlivého konika přímo od nějakého dobrého známého. A nebo si nějakého koně vyhlídkou a dojíždět za ním aspoň půl roku...

9.8.2020 20:29
koně

XXX.XXX.174.63

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj, ten nadpis prosím berte s nadsázkou, ale záměr je podobný:) chystám se na koupi svého prvního koně. Ráda bych se vyhnula objíždění pochybných stájí a nerada bych ztrácela čas lidmi, kteří lžou. Ráda bych se dozvěděla o ferových prodejcích, kteří si skrytými problémy nechtějí kazit jméno, na svých koních nešetří a záleží jim, kam jdou. Za kvalitu jsem si ochotná zaplatit.

Hledám konkrétně hobby koně, který neřeší, unese i těžšího jezdce, je zvyklý na pastevní utajení a nesestřelí mě, když delší dobu stojí a nepotřebuje chodit každý den. Prostě spolehlivý pohodář, který se přizpůsobí situaci, středně temperamentní.

Poradíte mi plemeno a poctivého prodejce?

Co tak koukám do inzerce na nabídku,takoví koně se neprodávají

Neregistrovaný uživatel

9.8.2020 20:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.5

koně napsal(a):
Co tak koukám do inzerce na nabídku,takoví koně se neprodávají

Nevím, jestli to nebyl sarkasmus...ale bohužel bych se pod to podepsala. Bohužel jsem u koní 20 let a vím, že se musí vážit i rady koňopřátel, natož jednání s neznámými lidmi.

9.8.2020 20:52
koně

XXX.XXX.174.63

Nevím, jestli to nebyl sarkasmus...ale bohužel bych se pod to podepsala. Bohužel jsem u koní 20 let a vím, že se musí vážit i rady koňopřátel, natož jednání s neznámými lidmi.

Není to sarkasmus,je to realita,bohužel
Dneska nejsou pořádní,dobře odchovaní a natož vychovaní,nebo dokonce přiježdění ,koně
Není totiž už moc skutečných chovatelů ,bohužel.
Většina sprcne,co má nejblíž .Ideálně aby to bylo flekaté,žluté ,modrooké,to jsou hla vní a většinou jediná kritéria Výsledek odchová na pseudo pastevku,bez krmení,bez korektur ,bez stáda atd.
O výchově ,natož o ježdění pak nemá ponětí,nebo preferuje jakési ujeté směry,navíc přizpůsobené svému neumění.Hlavně všechno musí být " přirozené"
Podle vašich požadavků na plemeno bych doporučila kladrubáka.
Loni jsme kupovali,přímo v hřebčíně,kobylku.Netajili nic ,o žádném z koní,na které jsme se ptali .
Známý má takhle lipicána z Topolčianek ,a taky byla pravda,co mu tam řekli.
Proto myslím,že se vyplatí jet někam,kde vám nenutí někdo svou jedinou a jedinečnou hyču ze dvorka,ale jednáte s institucí.
Kde je koní na výběr víc ,když už tam vážíte cestu a zaměstnanci nemají důvod na vás něco hrát a předstírat.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2020 21:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.5

koně napsal(a):
Není to sarkasmus,je to realita,bohužel
Dneska nejsou pořádní,dobře odchovaní a natož vychovaní,nebo dokonce přiježdění ,koně
Není totiž už moc skutečných chovatelů ,bohužel.
Většina sprcne,co má nejblíž .Ideálně aby to bylo flekaté,žluté ,modrooké,to jsou hla vní a většinou jediná kritéria Výsledek odchová na pseudo pastevku,bez krmení,bez korektur ,bez stáda atd.
O výchově ,natož o ježdění pak nemá ponětí,nebo preferuje jakési ujeté směry,navíc přizpůsobené svému neumění.Hlavně všechno musí být " přirozené"
Podle vašich požadavků na plemeno bych doporučila kladrubáka.
Loni jsme kupovali,přímo v hřebčíně,kobylku.Netajili nic ,o žádném z koní,na které jsme se ptali .
Známý má takhle lipicána z Topolčianek ,a taky byla pravda,co mu tam řekli.
Proto myslím,že se vyplatí jet někam,kde vám nenutí někdo svou jedinou a jedinečnou hyču ze dvorka,ale jednáte s institucí.
Kde je koní na výběr víc ,když už tam vážíte cestu a zaměstnanci nemají důvod na vás něco hrát a předstírat.

No, já bych se pod ten Váš příspěvek podepsala. Právě proto sháním doporučení na chov. Myslíte, že kladrubák splňuje tedy moje povahové požadavky? Dá se tam sehnat takový kůň do 100 000?

9.8.2020 21:07
koně

XXX.XXX.174.63

No, já bych se pod ten Váš příspěvek podepsala. Právě proto sháním doporučení na chov. Myslíte, že kladrubák splňuje tedy moje povahové požadavky? Dá se tam sehnat takový kůň do 100 000?

Ano,splňuje myslím,že dá

9.8.2020 21:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sleduji kobylku, co si koupila paní "koňová". Má krásné jméno Karamelka. A zdá se, že se z ní, po roce, vyloupla parádní kobyla, která sveze jak majitelku, tak její dorůstající dceru. A oběma to na Karuš sluší!

9.8.2020 21:36
akscha

XXX.XXX.26.89

Kladrubaci, se kterymi jsem mela tu cest, byli temperamentni spis hodne nez stredne. Jednoho kamaradka prirovnavala povahou k plnasovi, a to byl kun solidne prijezden (umistoval se na Z drezurach). Jinak v okoli Orlickych hor vim o jedne vetsi staji, kde chovaji a pripravuji teplokrevne kone do drezur. Pokud bych vybirala kone "na slepo", sla bych tam. Jen se obavam, ze nyni asi nic do hobby neprodavaji. Jmeno staje kdyztak ve zprave

9.8.2020 21:51
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Když jsme vybírali koně pro manžela, krom ceny stejné parametry, byli jsme v Slatiňanech. Supr jednání, zaplatili jsme si několik vyjížděk, zajezdili, ošahali, všechny neduhy vyklopili.
V Topolčiankach mají na prodej většinou nepřiježděné koně, aspoň na stránkách v nabídce na prodej. Kamarádka si tam koně koupila a zjistila, že měl něco ze srdcem, vzali ho bez problémů zpátky.
Hřebčíny jsou asi jediná jistota.

9.8.2020 22:28
evcusik

XXX.XXX.150.10

Přála jsem si shagyu, mladou, naučenou pouze co mladý rocek-dvouletek má umět. (Ohlávka, chůze, ošetřování, kovář).

Dostala jsem to u Musilů, v Tetetice (Kroměříž). Férové jednání, klisnu jsem si zkoušela sama (a ověřovala řečené informace) + prohlídka vetem.

Klisnu vlastním 6.rokem, je to pro mě kobylka s velkým K.

Takže já doporučuju kupovat od chovatelů (lépe, kde jsou v jednom ročníku hříbat víc kousků :) ). A pokud jste zkušená (hádám, když chcete kupovat), kůň a prostředí toho strasne moc prozradí jestli to bude víceméně dobrý nebo nikoliv.

(Jela jsem přes celou republiku :D )

10.8.2020 09:43
Slon Indický

XXX.XXX.104.252

Bohužel takového koně v inzerci v podstatě nenajdete, takových je málo a z ruky jej dobrovolně nikdo nedá. Eliminujete totiž nejčastější důvody prodeje - nedostatek času (chová se stejně i bez pravidelné práce) i financí (stačí levné pastevko).
Zkuste hřebčíny, nebo i nějaký ten slibný inzerát, ale počítejte s tím, že aspoň některý z požadavků budete muset nejspíš oželet nebo to prostě risknout a doufat, že to vyjde. Koní, co popisujete prostě moc není a nebo se to o nich zatím ani neví - celoročně na pastevku nikdy nebyli a nebo se s nimi pracuje pravidelně.
Hodně štěstí!

10.8.2020 09:56
sovicka

XXX.XXX.37.87

akscha napsal(a):
Kladrubaci, se kterymi jsem mela tu cest, byli temperamentni spis hodne nez stredne. Jednoho kamaradka prirovnavala povahou k plnasovi, a to byl kun solidne prijezden (umistoval se na Z drezurach). Jinak v okoli Orlickych hor vim o jedne vetsi staji, kde chovaji a pripravuji teplokrevne kone do drezur. Pokud bych vybirala kone "na slepo", sla bych tam. Jen se obavam, ze nyni asi nic do hobby neprodavaji. Jmeno staje kdyztak ve zprave

Já teda zas exta temperamentího kladrubáka neviděla, jo třeba hřebce ano, ale jinak běžní kladrubáci byly, nebyly temperamentem nijak vybočující. Naopak jako začátečník jsem na jedné kladrubačce jezdila, a to byla relaitvně mladá a nijak extra přiježděná a povahou se nám líbíla moc, že jsem dokonce chvíli nad tímto plemenem uvažovala, zda nepořídit.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2020 10:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.2

Slon Indický napsal(a):
Bohužel takového koně v inzerci v podstatě nenajdete, takových je málo a z ruky jej dobrovolně nikdo nedá. Eliminujete totiž nejčastější důvody prodeje - nedostatek času (chová se stejně i bez pravidelné práce) i financí (stačí levné pastevko).
Zkuste hřebčíny, nebo i nějaký ten slibný inzerát, ale počítejte s tím, že aspoň některý z požadavků budete muset nejspíš oželet nebo to prostě risknout a doufat, že to vyjde. Koní, co popisujete prostě moc není a nebo se to o nich zatím ani neví - celoročně na pastevku nikdy nebyli a nebo se s nimi pracuje pravidelně.
Hodně štěstí!

Dobrý den, moc Vám děkuji za názor.

Všechno je mi jasné, proto říkám, že vím, že hledám něco, co hledá kdekdo a když už to najdu, pravděpodobně mě takové zvíře nebude stát 40 000....a že pravděpodobně budu muset slevit z přiježděnosti anebo z toho pastevka.

Mimochodem k tomu pastevku - vůbec to neberu jako tu levnější variantu, sice je faktem, že i kvalitní pastevko je často o něco levnější než kvalitní boxové, nicméně k tomu nepřistupuji jako k finanční úspoře, ale jako spíš vlastní názor na "welfare koně". Prostě si myslím, že pro zdravého hobby koně, který nechodí denně značka ideál.

Možná to ale dopadne tak, že pokud bych narazila na boxového koně ještě letos a ve všech směrech by jinak byl fajn, nechám ho prostě do jara stát ve stáji a mezitím seženu nějaké pěkné pastviny....to bude možná ten směr, kde slevovat :) a od jara postupně přivykat.

Šlo mi především o dobré zkušenosti s férovými chovateli. Mezi lidmi od koní je jich šafránu. bohužel.

10.8.2020 10:10
stepak

XXX.XXX.0.250

rozprodavam chovne klisny welsh cob. zbyla mi tu posledni, naprosto pohodova, neresi, jestli jde pod sedlo kazdy den nebo jednou za mesic..... ale kvh 148 cm. ma mohutnou kostru a stavbu tela takovou, ze ani tezsi jezdec ji nedela problem. hodna ve vsech smerech, slusne vychovana.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2020 16:16

No na kladrubácích se mi právě líbí, že si se sebou nenechají úplně dělat, co se vám zlíbí, ale jejich kladení odporu mi přijde celkem začátečník-friendly :) Ve smyslu že s vámi opravdu málokdy praští o zem, spíš se prostě ... zabejčí, když na ně moc tlačíte nebo jste nespravedliví. Jsou to povahově mírní, přátelští koně, ale mají takovou zdravou hranici vocaď pocaď, takže na ně žádné příliš násilné nebo rychlé jednání neplatí. Navzdory své síle (kterou dřív nebo později ... ehm ... poznáte) chtějí citlivý přístup a hodně, někdy opravdu hodně trpělivosti. Samozřejmě je to kus od kusu, ale řekla bych, že obecně jak jejich soukromí chovatelé, tak národní hřebčín budou poměrně spolehliví prodejci. Jen taková poznámka - všichni mladí bílí kladrubáci, na kterých jsem si kdy vezla zadek, byli v terénu lekaví. Nic šíleného, ale pokud jste zvyklá na staré provozáky, mohlo by vás to trošku překvapit.

Jinak STKL do 100 tis seženete, nicméně váš komentář "za kvalitu jsem ochotná zaplatit" by se měl realisticky blížit spíš hranici 150 ... možná 200. Zdravý mladý hodný šikovný kůň tu cenu má.

10.8.2020 19:38
Sophii

XXX.XXX.168.148

to je těžké. Valach ČT, absolutní salámista, kterej má na salámu bič i nějaké pobídky, překážky zásadně raději projde a jen zvedne nohy, může být rok na pastvě a pořád je to kůň na vyjížďku pro kohokoliv. Jediný neduh, nesnese být sám. Ale jakmile má kámoše, jde všude... No a pravá sestra jeho matky je aboslutní mrcha co, když má blbý den tak zaútočí i na člověka co si jde do výběhu pro svého koně.
Kobyla za 35 tisíc, opět, bez koní zřejmě jen s opravu velice dobrým jezdcem, který ji přemluví, ale jinak v pohodě s koňmi jde. Ale vyskočí veverka, za plotem stříhají větve, musí jít přes úzký mostek, tak prostě uskočí a je na jezdci aby se udržel, ale pak se hned uklidní. Ale je pravda že se ráda proběhne, nic co by zkušený jezdec co usedí všechny chody nezvládl, ovladatelná na zatáčení apod je, jen prostě pořád poklusává a nacválává.
Valach ČTxWelsh, když po něm bude chtít člověk tak 3x do měsíce si vyjet někam na pohodu, tak jde. Dukopidu je ochotný jít i bez koní. Ale nedej bože chtít po něm něco pravidelněji, jakmile musí makat 3x v týdnu a víc, začne být nepříčetnej, a to stylem že při ježdění si i vyhodí.

Jsou koně, co v jedné stáji jsou jak míliusové, zvyklí, zpohodlnělí, nevyhazují, jsou klidní. Člověk je v sedmém nebi, přiveze domů a bum, jako kdyby měl koně s rozdvojenou osobností a nic nefunguje tak jako v bývalé stáji.

Jsem duší optimista, ve chvíli kdy nehledáte koně za 20 tisíc, ale ste ochotní dát víc, dejme tomu od 40k nahoru. Myslím si, že se nějaký ten koník najde, mohutný teplokrevník, třeba moravský, za dráž tedy kladrubák, často se tu zmiňuje šlonzák. Ale všechno má samozřejmě svou cenu, čím vyšší požadavky tím samozřejmě to roste nahoru v desetitisících.
Takže je vždy spíše na otázce, co je pro vás ještě přijatelné... Ono zase, koně, u kterých jsou si majitelé/chovatelé víceméně jistí, že neřeší ty a tamty věci, tak ti koně obvykle jsou zase na druhou stranu ježdění mnohem častěji a intenzivněji. Prostě jsou přiježdění. Zase koník u kterého se tak nějak tuší, že při delší odmlce nebude shazovat lidi, takový kůň zase zřejmě nebude přiježděný, a je dost možné, že se venku neleká pro to, že mají nějaké zajeté trasy venku, které pravidelně opakují a kůň už to tam zná.

Pokud jde o skryté problémy, vždycky platí, platilo a platit bude, že se má kůň prohlédnout veterinářem. Samozřejmě ne každej na kterého člověk narazí, ale když už si je tak na 90% jistej, že ho bere, tak už se to vyplatí, než pak na Ifauně zakládat diskuzi zda lze koně vrátit

Neregistrovaný uživatel

10.8.2020 21:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.26

V hrebcinech zdravej ppjizdnej kladrubak pod 100fakt nejde. Vzdycky ma nakej problem nebo vadu pokud ano.

11.8.2020 05:51

Napadl mě ještě Slonzak, kouknout na polské hřebčíny, tam by se kolem 100 tisíc snad dal najít pěkný kousek.

11.8.2020 11:46
deauville

XXX.XXX.46.69

Sophii:Jsou koně, co v jedné stáji jsou jak míliusové, zvyklí, zpohodlnělí, nevyhazují, jsou klidní. Člověk je v sedmém nebi, přiveze domů a bum, jako kdyby měl koně s rozdvojenou osobností a nic nefunguje tak jako v bývalé stáji.

Tak je to trochu OT, ale pod tohle se podepisuju... zažila jsem to stokrát a bohužel nevím, jak se tomu dá předejít:-) Prostě změna majitele, stáda, režimu, managementu krmení - a máme úplně jiného koně:-)

11.8.2020 16:32

Zažila jsem koně (včetně toho mého), co na aklimatizaci v nové stáji potřebují tak 2-3 měsíce než se dostanou do normálu.

11.8.2020 19:24
koně

XXX.XXX.174.63

V hrebcinech zdravej ppjizdnej kladrubak pod 100fakt nejde. Vzdycky ma nakej problem nebo vadu pokud ano.

Pravidelně nakupujete v hřebčíně a máte doma plno kladrubáků? Že tak zasvěceně informujete veřejnost

11.8.2020 19:31

koně napsal(a):
Pravidelně nakupujete v hřebčíně a máte doma plno kladrubáků? Že tak zasvěceně informujete veřejnost

Co vím tak v Kladrubech prodávali zdravé kobyly kolem 80 tis, neobsedlé kolem 60. Já se byla podívat ve Slatiňanech, tam pravda byly zdravé obsedlé klisny kolem 100-150.

Ale jak už jsem zmiňovala, zadavatelka tvrdila, že za kvalitu je ochotná zaplatit. Kupovat koně pod 100 tis z inzerce je asi největší hazard ... zodpovědnému chovateli (teď nemyslím Kladruby nebo Písek ale soukromé) se prodej zdravého hodného mladého obsedlého koně za 100 tis nemůže rentovat.

11.8.2020 19:39
koně

XXX.XXX.174.63

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co vím tak v Kladrubech prodávali zdravé kobyly kolem 80 tis, neobsedlé kolem 60. Já se byla podívat ve Slatiňanech, tam pravda byly zdravé obsedlé klisny kolem 100-150.

Ale jak už jsem zmiňovala, zadavatelka tvrdila, že za kvalitu je ochotná zaplatit. Kupovat koně pod 100 tis z inzerce je asi největší hazard ... zodpovědnému chovateli (teď nemyslím Kladruby nebo Písek ale soukromé) se prodej zdravého hodného mladého obsedlého koně za 100 tis nemůže rentovat.

Jasně,máte pravdu
Mě jen pobavila Leith ,jak zasvěceně podává info.
I když sama o sobě píše,že snad někdy v minulosti ona osobně měla nějakého žlutého koně,a jinak hady
Pokud ona pravidelně nakupuje v Kladrubech a aktuálně popisuje vlastní zkušenosti ,tímto se jí omlouvám za nedůvěru

Neregistrovaný uživatel

12.8.2020 12:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.196

koně napsal(a):
Jasně,máte pravdu
Mě jen pobavila Leith ,jak zasvěceně podává info.
I když sama o sobě píše,že snad někdy v minulosti ona osobně měla nějakého žlutého koně,a jinak hady
Pokud ona pravidelně nakupuje v Kladrubech a aktuálně popisuje vlastní zkušenosti ,tímto se jí omlouvám za nedůvěru

Znama jela do kladrub dvakrat pro mladou cerstve obsedlou kobylu. Co bylo pod 100 tis nebylo obsedle bylo to mladounke, nebo naopak stare, nebo to vždy melo nejaky problem typu letni vyrazka, mucharina, neco se zadama, nohama. A kdyz se podivam i na jejich verejnou nabidku na jejich strankach tak se to potvrzuje. Ppkud si zadavatelka tam pojede koupit dvouletou tak se pod 100asi dostane. Ale rozhodne to nebude zvire na obsednuti a exterierove povedeny. Kolik kladrubaku jste tam nakupovala vy ze to vim o tolik hur jak vy vsevedouci?

Neregistrovaný uživatel

12.8.2020 12:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.2

Děkuji všem.
Kladrubák je pro mne v kurzu, ale také tzv. primitivní plemena.

Fjord, hucul. Už mám i kontakty na spolehlivé chovy v ČR, tak snad se mi zadaří.
Pak haflové, ale ty kvalitní chovy mají ceny nad moje možnosti....ale samozřejmě to chápu, proč to tak je.
Budu koukat i po vhodně stavěných beganech, ale i když nejsem drobek, tihle koně jsou na mně už velcí....(myslím pocitově).

Neregistrovaný uživatel

12.8.2020 15:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.196

Děkuji všem.
Kladrubák je pro mne v kurzu, ale také tzv. primitivní plemena.

Fjord, hucul. Už mám i kontakty na spolehlivé chovy v ČR, tak snad se mi zadaří.
Pak haflové, ale ty kvalitní chovy mají ceny nad moje možnosti....ale samozřejmě to chápu, proč to tak je.
Budu koukat i po vhodně stavěných beganech, ale i když nejsem drobek, tihle koně jsou na mně už velcí....(myslím pocitově).

Ja teda nevim ale sixtovi za prijezdeny hafly sileny ceny nemely a to jw to spica krev a výchova. Nedavno byla jedna v inzerci. Popravde
Myslite te ooravdu kvalitni kladrubak se vsim vsudy bude levnejsi nez mnohem bezny hafl? No tak... Vzato stejna uroven vycviku a zdravi atd.

Neregistrovaný uživatel

12.8.2020 15:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.2

Ja teda nevim ale sixtovi za prijezdeny hafly sileny ceny nemely a to jw to spica krev a výchova. Nedavno byla jedna v inzerci. Popravde
Myslite te ooravdu kvalitni kladrubak se vsim vsudy bude levnejsi nez mnohem bezny hafl? No tak... Vzato stejna uroven vycviku a zdravi atd.

Já ale na kladrubákovi netrvám :) mám je jen v merku, vím, jak se pohybují jejich momentálně ceny a cena/výkon se jim Sixtovic koně vlastně rovnají. Třeba teď inzerují kobylu do sportu za 130 nebo 150 000, teď nevím...a to už zdravého vycvičeného kladrubáka seženete taky. A ta cena je samozřejmě oprávněná.

Já takovou extra třídu nepotřebuji, ale zase nebudu šetřit a doufat, že se stane zázrak a za 40 000 najdu fajn a zdravého oře (nebo alespoň relativně). Takže spíš rekognoskuji terén "co", kdo, kde, jak a za kolik a rovnou se na daném místě poptat...na bazoš nemám čas ani náladu, to je bohužel často stoupa (myslím co se týče prodávajích a jejich chování, čest výjimkám).

12.8.2020 18:28
Žofi

XXX.XXX.80.55

Já chtěla na staré roky pořídit takového koně, o kterém jsem snila jako malá. Musela jsem si dost připlatit, ale nelituji toho. Tím chci říct, že je třeba počítat i s tou variantou, že pokud chci něco k obrazu svému, cena bude někdy opravdu jako ten obraz. Samozřejmě můžete mít štěstí a narazit na slušného koníka pod sto tisíc. Tak jako tak přeji to štěstí a ať je budoucí koník ten nej☺️.

neverend

13.8.2020 16:04
neverend

XXX.XXX.213.247

Čili z toho plyne jet do Kladrub a zlaťáky s sebou.😀

Neregistrovaný uživatel

13.8.2020 17:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.38

neverend napsal(a):
Čili z toho plyne jet do Kladrub a zlaťáky s sebou.😀

No, to byl zatím jediný konkrétní typ a vecná odpověd na otázku, kterou jsem položila:D

13.8.2020 23:02

No, to byl zatím jediný konkrétní typ a vecná odpověd na otázku, kterou jsem položila:D

Další varianta je, takového kone si vyrobit. Koupit mladého, neobsedleho a udělat k obrazu svému.
Tady je ale zapotřebí zkušenost, čas a peníze. Já si až po třech letech "boje" začínám říkat, že jsme na dobré cestě.

Neregistrovaný uživatel

14.8.2020 07:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.140

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Další varianta je, takového kone si vyrobit. Koupit mladého, neobsedleho a udělat k obrazu svému.
Tady je ale zapotřebí zkušenost, čas a peníze. Já si až po třech letech "boje" začínám říkat, že jsme na dobré cestě.

Také o tom uvažuji a je to jedna z věcí, kde jsem ochotná "slavit. Nicméně mám nějaký věk a do pár let snad přijdou děti (I když je teď zrovna neplánuji, a na svého koníka bych chtěla čekat max rok...takže dvouleté a roční je už moc mlade, a co je tříleté, to už je většinou obsedlé:(

Přidejte reakci

Přidat smajlík