Roztoči v krmivu - řešil někdo?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2020 10:26
šedá myš

XXX.XXX.141.19

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli někdo nemá zkušenosti s roztoči v krmivu, pravděpodobně roztoč moučný (povlaky nažloutlé barvy na pytlích a samo i v nich, nasládlá vůně) - krmivo ne úplně za hubičku (Spillers), problém opakovaný, budu muset přejít na jinou značku, ač nám krmivo vyhovuje :-(
Pokud někdo řešil, moc prosím o tipy - spíše jak zlikvidovat v prostředí, kde se ten fujtajbl rozlezl, pytle budu muset nejspíš zlikvidovat, ach jo, to mi urve srdce, těch peněz... I když zkusím reklamovat, ale jak se k tomu postaví prodejce, kdoví...
Něco vyplivnul google, ale osobní zkušenost - a hlavně pokud se likvidace hnusáků zdařila - pomůže víc.
Br, já jakožto breberkofóbik, jsem na pokraji hysterického záchvatu :-)
Všem moc děkuji za radu

10.8.2020 13:30
liva

XXX.XXX.224.9

Ve Spillers jsem tohle našla opakovaně, jak v müesli tak v granulích. Putovalo do kontejneru na bioodpad.
Přechod na St. Hippolyt a Höveler. ☺

10.8.2020 13:30
Slon Indický

XXX.XXX.104.252

Taktéž jsem měla tuto zkušenost s musli od téže značky (ale více než 3 roky zpátky), údajně se to občas stane při nevhodném skladování, protože v krmivu nejsou přidány žádné konzervanty. U mě mělo krmení ale velmi ostrou chuť a koně ho nechtěli žrát, tj. bylo jediným řešením vyhodit a změnit značku krmiva.

10.8.2020 14:07
šedá myš

XXX.XXX.141.19

Moc děkuji za reakce, to jsou mi věci... jsem myslela, že to postihlo jen mě :-) No chudák kůň to kupodivu nejspíš žral, ale bude si muset zvyknout na něco jiného.
Fujky.
Prodejce se tváří, jako že to mám dovézt a uvidíme, snad aspoň za pár pytlů dostanu zpátky tvrdou českou měnu. Nebo taky ne :-)
Je to k vzteku, když člověk vychytá, na čem staroch prospívá, tak zas vymýšlet něco jiného. Děkuji i za tipy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2020 14:10

Taktéž v této značce, müsli stud and youngstock mix- bílé, hýbající se roztočíčci, nasypala jsem to rybám, po domluvě s prodejcem, že to zpět nechce a prodejce mi poslal zdarma nový pytel, na jedné výstavě jsem to říkala u stánku s touto značkou, koukali na mě , jako když se to nikdy, ale nikdy nemůže stát....pak mi tu značku prodejce zdražil a hlavně dopravu, takže už jsem neobjednávala.....

10.8.2020 14:11

šedá myš napsal(a):
Moc děkuji za reakce, to jsou mi věci... jsem myslela, že to postihlo jen mě :-) No chudák kůň to kupodivu nejspíš žral, ale bude si muset zvyknout na něco jiného.
Fujky.
Prodejce se tváří, jako že to mám dovézt a uvidíme, snad aspoň za pár pytlů dostanu zpátky tvrdou českou měnu. Nebo taky ne :-)
Je to k vzteku, když člověk vychytá, na čem staroch prospívá, tak zas vymýšlet něco jiného. Děkuji i za tipy.

Vyfoťte mu to, natočte video..., v dnešní době mobilů......škoda cesty

10.8.2020 14:21
šedá myš

XXX.XXX.141.19

Jojo, prvně chtěli vyfotit a pak ať to dovezu... Stejně to budu muset naložit a kdyžtak někde vyhodit, tak jim to klíďo pohodím v prodejně. Zase by mi bez toho asi nevěřili 4 pytle ještě nenačaté... :-/
Nejspíš to pak budu muset zapít :-)
Díky všem

10.8.2020 14:41

My máme rybník tak jeden šel do rybníka a druhý zvířátkům do lesa na újeď před posed...kamarádka myslivec, ne že by to ryby nezvládly....ale zatím to dobře vonělo....

10.8.2020 14:54
šedá myš

XXX.XXX.141.19

Jojo to ono to docela voní :-) Klidně to rozdám, kdyby to chtěl někdo zkrmit, akorát jsou v tom přes 2 tisíce, tak to nejdřív zkusím a kdyžtak si to třeba vezmou známí pro ovečky.
Koňouchovi už nee, ve větším množství prý roztoči mohou způsobovat průjmy a to už stařík ke štěstí nepotřebuje. 20 ovcí by to po trochách mohlo dát bez problémů...

10.8.2020 21:31

Já bych to žádnému domácímu zvířátku asi nedala, když přijde tlupa divokých prasat každý má tak z 20kg pytle hrst, je to jen na přivábení, rybám to myslím je taky jedno-roztoči vyplavou nebo je ryby nasajou, případné "bobky" od roztočů se ve vodě rozpustí......těch "zplodin" po roztočích bych se asi obávala .....jestli máte v rodině rybáře, co hodně zakrmuje (chytá na boilís) tímdle by si mohl dobře rozkrmit dobré chytací místo.Ale myslím, že by vám to spíš měli vzit zpět a bez kušnění proplatit.

11.8.2020 09:47
šedá myš

XXX.XXX.141.19

Děkuji :-) Nebudu nad tím už moc přemýšlet, buď to vezmou zpátky nebo to skončí v bioodpadu. Rybáře sice v rodině máme, ale kde by to skladoval on, netuším.

11.8.2020 14:06

šedá myš napsal(a):
Děkuji :-) Nebudu nad tím už moc přemýšlet, buď to vezmou zpátky nebo to skončí v bioodpadu. Rybáře sice v rodině máme, ale kde by to skladoval on, netuším.

.....nasype to tam komplet, žádné skladování.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík