Má smysl jezdecká škola?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ketchibu

11.8.2020 11:15
Ketchibu

XXX.XXX.9.90

Zdravíčko, chtěla bych si ještě teď dodatečně poslat přihlášku do Chuchle na obor jezdec a chovatel dostihových koní DÁLKOVÉ STUDIUM ( přihláška do pořadí samozřejmě). Co jsem tak zajišťovala, tak obor je určený pro lidi, co už s dostihovými koňmi mají nějaké zkušenosti. A má otázka zní jestli si má cenu přihlášku přece jen zkusit podat?
Jezdím 7 let aktivně, s A1/1 mám bohaté zkušenosti, ale přeci jen jsem v dostihovém sedle ani na dostihovém koni neseděla. Nemám problém se na koni udržet ani ho tzv. Pustit do plnejch. Zajímalo by mě, jak se k tomu stavíte vy. A ano, jsem si vědoma že rozhodnutí budu muset udělat sama, ale myslím, že by mi mohl pomoci i názor jiných. ☺️

11.8.2020 12:34
kallisto

XXX.XXX.237.35

K čemu toto vzdělání chceš?

Ketchibu

11.8.2020 12:49
Ketchibu

XXX.XXX.252.131

K tomu, abych se mohla do budoucna věnovat dostihům a kdyby byla možnost, tak je po škole nadále jezdit.

11.8.2020 13:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dálkové studium při jiném zaměstnání. Po dosažení jiného vzdělání? No proč ne?
Ale jako jediné vzdělání bych to nedoporučila. Jen promile žen dosáhne uplatnění, které by se jim líbilo, v chovu koní.
Viděla jsem za život hodně ošetřovatelek koní. Pro dceru bych takové povolání rozhodně nevybrala.

Ketchibu

11.8.2020 13:53
Ketchibu

XXX.XXX.252.131

Samozřejmě, že bych to také nedala jako jedinou školu.
Před rokem jsem odmaturovala, takže dvířka mám otevřené i jiným směrem. Spíš mi jde o to, jestli má cenu si přihlášku podat a jestli bych to zvládla, když jsen na dostihovém koní neseděla...

11.8.2020 13:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ketchibu napsal(a):
Samozřejmě, že bych to také nedala jako jedinou školu.
Před rokem jsem odmaturovala, takže dvířka mám otevřené i jiným směrem. Spíš mi jde o to, jestli má cenu si přihlášku podat a jestli bych to zvládla, když jsen na dostihovém koní neseděla...

Máte celý život před sebou a tisíc možností! Využijte jich. Nikdy nebudete vzpomínat na to, co se nestalo, ale na to, co jste zažila.
Co se může stát horšího, než že neuspějete. Jezdit určitě nepřestanete.
Ale s tím, jaké je učivo a zda to zvládnete, to neporadím. Tedy dálkově.

AmemuraSWW

11.8.2020 18:24
AmemuraSWW

XXX.XXX.147.222

Jednu školu máte a zda vám nic nebrání v tom tuto zkusit, tak ji zkuste. Když to nepůjde, vždy můžete studium ukončit, když to půjde, no tak školu uděláte. Být vámi, jdu do toho a podle toho jak to půjde dál se rozhodnu, zda zůstanu nebo studium skončím. :)

11.8.2020 20:15
Pipilota

XXX.XXX.199.8

No jen bych neocekavala, že škola připraví na dostihy. Chce to začít někde jezdit v tréningu u někoho. A až by se vidělo jestli máš výdrž, sílu, odvahu atd. Bych teprve zvažovala školu.

12.8.2020 08:04
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Dálkové studium je z podstaty věci o teorii. A Vám chybí zejména ta dostihová praxe.
Pokud chcete jezdit dostihy, jděte získat tu praxi. Když budete šikovná, bude celkem jedno, jestli a jakou VŠ studujete.
Já bych šla na VŠ studovat něco, co mě uživí, až nevyhnutelně jednou budu muset s těmi dostihy přestat. Nebo se plánujete přeorientovat na trenérku či chovatelku?

Ketchibu

12.8.2020 13:59
Ketchibu

XXX.XXX.252.131

Jenže právě najít si nějakého trenéra, který k sobě vezme někoho, kdo na dostihovém koni neseděl je dost obtížné.
Ne každý chce na své svěřence posadit úplného amatéra.

12.8.2020 14:12
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ketchibu napsal(a):
Jenže právě najít si nějakého trenéra, který k sobě vezme někoho, kdo na dostihovém koni neseděl je dost obtížné.

Jenomže toho amatérismu Vás VŠ v oboru nezbaví. Dá Vám akorát tu teorii, kterou můžete získat i jinde a jinak; pokud to s dostihy myslíte vážně, prostě tu praxi budete muset získat, škola neškola.

12.8.2020 16:42
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ketchibu napsal(a):

Ale nechají...
Jen musí mít ten začátečník alespoň slušné chování, respektovat pokyny (ne za zády zpochybňovat a z načteného být mistr světa) a prostě "být ke koním" - pátek svátek, za každého počasí, 7 dní v týdnu a na přesčasy nemyslet (natož je počítat). Když se vidí odpovědný mladý člověk (ne pořád mobil v ruce) co má trochu břink - umí vzít vidle i metlu do ruky a netrvá mu kydání celou věčnost. Tak v rozumné stáji si takové posily hledí - tedy i posadí na koně a naučí.
Je to o sebrání odvahy jít se představit do stáje a na rovinu se zeptat. Žádné machrování o znalostech, když byl člověk 2x na letním táboře. Ale zase se prodat ve stylu - plnoletost, samostatnost, manuálně šikovná a hlavně ochotná učit se.

Přidejte reakci

Přidat smajlík