Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.8.2020 16:10
Theress

XXX.XXX.150.78

Prosím vás, už jsem zoufalá. Jaké (anglické) sedlo máte na svoje ameriky? (QH,Appa,PH)
Nejlépe na mladé koně, který ještě rostou.

Do budoucna chci pořídit western na míru, ale teď na svého QH nemůžu napasovat snad nic, co bych za půl roku nemenila.

Díky všem!

17.8.2020 17:00
Slon Indický

XXX.XXX.18.44

Mám obavu, že u mladého koně budete co půl roku měnit sedlo u jakéhokoli plemene, to je normální, že se ještě mění. Ostatně s kondicí se mění i dospělí koně, a ani sedlo na míru nemusí být věčné.
Zrovna pro mladé koně může jako dočasné řešení pomoct vyměnitelná komora (Wintec, Bates, John Whitaker a další značky), pokud tedy sedí tvar polštářů. Pokud je kůň široký a bez kohoutku, zkuste Wintec Wide, u nás asi nejlépe k sehnání.

17.8.2020 21:23
axl

XXX.XXX.167.252

U nás Američan nosí Wintec a spokojenost. Případně mám jedno univerzální sedlo k prodeji

18.8.2020 11:19
jesie

XXX.XXX.224.171

Já mám na dva půlameričany (z toho jeden příšerný,kohoutkatý X A1/1) sedlo od Balouna.
Občas,podle kondice,musím trochu improvizovat gelovkou,ale celkově nemám problém.

Jinak western na ně občas dám,normálně nějaký univerzál,nic speciálního (když jezdíme na krávy) a s tlustou podsedlovkou se mi za celou dobu otlačil jen ten X A1/1 a to jednou...

Jinak tímhle jsem si taky prošla...co půl roku a změna kondice,to jiné sedlo "na míru". Stálo mě to víc než oba koně dohromady a už nikdy to neudělám...to si radši koupím z druhé ruky slušné sedlo,co mu zrovna bude sedět a hotovo.

18.8.2020 12:02
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Volila bych Daslo

18.8.2020 13:56
Slon Indický

XXX.XXX.104.252

Daniela Lipová napsal(a):
Volila bych Daslo

Daslo ani Norton prosím na žádného koně, natož na mladého. Maximálně tak na obsednutí, aby člověku nebylo líto, že kůň sedlo zničí. Horší sedla mimo no name indie a těchto dvou už ani nejsou. :(

Přidejte reakci

Přidat smajlík