Adka1
napsal(a):
Dobrý den, nevíte někdo o nějakém kurzu, nebo semináři na téma krmení koní?
Zakončení semináře diplomem, nebo nějakým potvrzení o úspěšném dokončení.
Ano např. na Mendelově zemědělské a lesnické univerzitě v Brně mají tříletý doktorandský program pro výživáře. Jen tedy mít před tím tu vysokou... Se potom vyplatí dát peníz za konzultaci nad konkrétním případem.
Jinak k čemu takový kurz? Načíst si je možno za dlouhých zimních večerů zdarma. Zkušenosti se stejně sbírají roky. A papír o absolvování je dobrý leda tak pro kočku. Jediný opravdový je z toho doktorandského studia.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Monika Mechová dělá semináře, ale pochybuji, že je to něčím zakončené, max. osvědčením o absolvováním, ale i o tom pochybuji......
Ten doktorandský program mě zaujal....
Edit: zběžně jsem hledala...nenašla....
Adka1
napsal(a):
Dobrý den, nevíte někdo o nějakém kurzu, nebo semináři na téma krmení koní?
Zakončení semináře diplomem, nebo nějakým potvrzení o úspěšném dokončení.
Krmím koně dlouhé roky a stále mě dokáží překvapit a znovu a znovu se musím radit, co těm hebelkám dát, aby to bylo ok.
Obávám se, že nějaký i třeba kvalitní kurz, nenahradí kvalitní znalosti a dlouholeté zkušenosti jak píše Pipilota.
Může být ale dobrým startem.
V dnešní době je možno vybrat z nepřeberného množství ingrediencí. Ale zase je mnohem víc koní s nějakými problémy. Ne, že by dřív koně nemarodili. Ale podle pamětníků, jim byla dána šance na uzdravení a pokud se koník nezlepšil, šel na jatka. Nemocné koně prostě nikdo nefinancoval. Takže ke krmivářovu výcviku bude teď patřit i znalosti o nemocech a co tomu kterému koni škodí, či prospívá.
Může to vše být zajímavé, ale určitě to bude velmi náročné. Neboť každá vaše chyba se odrazí ve zdravotním stavu koní.